Renar strök med i olyckor

PAJALA: På fredagsmorgonen blev två samebyar samma antal renar fattigare samband med att två olyckor oberoende av varandra inträffade. Vid 08.40-tiden krockade en bilist med ren i närheten av Junosuando, ingen person uppges ha kommit till skada.

Ungefär samma tidpunkt men i höjd med  Tärendö krockade en lastbil med en ren. Inte heller i den olyckan kom någon person till skada.

Vardera sameby har upplysts om förlusten av renarna.

 

Publicerad i Pajala Taggar: ,
2 kommentarer om “Renar strök med i olyckor
  1. statsmannen (s) skriver:

    chefsredaktören gilla visst inte mitt senaste inlägg. för den försvann. förstår de om chefsredaktören även orkar vara renägare???!!! haha.. inget illa ment av mig men de är patetiskt att s.k renägare skulle leva svältdöden pga av alla dödande renar av tåg eller bil… de är inte fakta se på deras inkomst deklarationer så ser deras ekonomi bättre ut ju mer dödade renar dom kan få. jag vet fakta..

  2. statsmannen (s) skriver:

    och sen till rennäringen i stort. ni måste inse att ni kan inte leva på oss skattebetalare hur länge som helst. fast centern vill de med er och jordbruket. inge konkurrens där inte. samhället förändras och de måste ni också göra. de går inte och göra ”svarta pengar” i tid och otid. jag vet, vad ni håller på med. ni kör med att de är er livsstil men erkänn då att ersättningen är vad er livstil tål. inte på bekostnad av oss skattebetalare. säg en stor renägare som har gått i kk hittills?!! eller nån sameby!