REPLIK: Vad vill Owe Pekkari?

REPLIK: Det är med stor förvåning jag tar del av Owe Pekkaris öppna brev i Haparandabladet den 15 maj.

Owe Pekkari för fram en argumentation som står stick i stäv mot vad som brukar framföras av Pekkaris efterträdare som kommunalråd i Pajala, Bengt Niska och Kurt Wennberg. En förklaring är sannolikt är att Niska och Wennberg är betydligt mer insatta i vad som händer och sker än Owe Pekkari.

Engagerad

Någon brist på engagemang från min sida för Pajalas utveckling är det inte. Från första dagen med den nya alliansregeringen hade jag kontakt med näringsdepartementet om det då spirande gruvprojektet i Pajala. Med tiden har hela regeringen engagerats.

Det finns heller ingen ort utanför storstadsområdena som haft så många ministerbesök som Pajala under alliansregeringens tid. Framförallt Maud Olofssons insatser som vice statsminister och näringsminister har haft avgörande betydelse för det positiva som nu sker i Pajala.

Uppåt idag

En fråga Owe Pekkari borde ställa till sig själv är hur han under sina år bidrog till Pajalas utveckling. Eller varför han nu när utveckling vänt uppåt och en bred politisk samsyn är mycket viktig istället väljer att partipolitisera frågan. Kan det vara så att det smärtar Pekkari att det är under en borgerlig regering som Pajalas utveckling vänt uppåt?

Avslutningsvis: Owe Pekkari upprörs över att infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd vid ett av sina många besök ”glömt” namnet på Kaunisvaara. Själv väljer att Owe Pekkari att skriva ett öppet brev till mig i min egenskap av riksdagsledamot eller länsordförande för Centerpartiet. Jag är sedan lång varken det ena eller andra. Mitt engagemang för Pajalas utveckling finns dock kvar i högsta grad.

Stefan Tornberg

Det här inlägget har också publicerats i Haparandabladet den 18 maj 2012.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,