Resultatet av riksdagsvalet står fast

NORRBOTTEN: Alla överklagningar vad gäller riksdagsvalet 2018 är nu kontrollerade och påverkar inte valutgången.

Efter riksdagsvalet i september 2018 fick Valprövningsnämnden in nästan 500 överklagningar, som uppges ha handlat om ”olika mer eller mindre preciserade påståenden om valfusk”.

Nu har Valprövningsnämnden avslutat behandlingen av samtliga överklaganden och funnit att det i de allra flesta fall inte har förekommit något fel i samband med valet.

Endast i något fåtal fall uppges det ha förekommit något fel, som dock inte har påverkat valresultatet.

Valprövningsnämnden har även prövat drygt 200 överklaganden av länsstyrelsernas beslut att fastställa val till kommun- respektive landstingsfullmäktige. Här har nämnden i ett fall beslutat om omval, som rör Falu kommun.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Resultatet av riksdagsvalet står fast
 1. Verkkosurfaren skriver:

  Omval i Falun, alltid något! Vi andra får väl se hur länge enpartistaten och JÖK-regimen överlever. Drar mig till minnes att Palme kom med en fyndig och raljant kommentar om dåvarande borgerliga Fälldinregeringen (på den tiden var Centern borgerligt och inget vänsterparti). Palme sa i en tv-debatt med Fälldin om regeringen att ” ännu håller Granadas fästen-men därinne råder pesten”. Han travesterade nåt om belägringen av Granada under medeltiden, då de kristna spanjorerna höll på att befria/återerövra Granada och Spanien från de moriska/arabiska ockupanterna. Undrar hur Palme hade sagt idag?

 2. Jästipää skriver:

  Dikt till Verkkosurfaren:
  Palme var sin tids profet,
  sällan med egen majoritet.
  Skatta de rika löste nästan allt.
  byråkratens makt gav istidens pakt.
  Ingen lön för den som jobba,
  bättre stämpla och hos facken lobba.

 3. Verkkosurfaren skriver:

  Tack Jästipää! Inte ofta man får en dikt dedikerad till sig, särskilt inte så nära Alla hjärtans dag :). Det var fyndigt skrivet och förtjänar respons, jag får återkomma i slingan nån annan dag med nån Limerick på lämpligt tema. Slogs plötsligt av en tanke; tänk om dylika alster kan tolkas som regimkritisk poesi, likt skrifter av Victor Jara mfl. Att googla på ”regimkritiska poeter” är ej glädjande…