Riskfylld väntan på akutvård

NORRBOTTEN: På grund av personalbrist på akuten vid Sunderby sjukhus är läget tuffare än normalt.

Som vid de flesta vårdinrättningar i landet innebär sommarsemestrar att personalbristen blir extra kännbar. Men sjuksköterskan Viktoria Strand, som jobbar på akuten i Sunderbyn, uppger för Norrbottens Media att de upplever att situationen i år är tuffare än vanligt.

Och Camilla Eriksson Sundberg, ordförande för Vårdförbundets avdelning i Norrbotten, säger i sin tur att situationen är en risk för patientsäkerheten.

Akutmottagningens mål uppges vara att patienter inte ska behöva ligga längre än fyra timmar på akuten innan de flyttas till en vårdavdelning. Enligt P4 Norrbotten kan patienter som söker akut vård få vänta upp till 24 timmar.

Sjukhusledningen uppmanar därför patienter att ta med sig mat och mediciner.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
3 kommentarer om “Riskfylld väntan på akutvård
  1. från holmen skriver:

    till landet har ju anlänt massor av folk. Stefan L säger att det varit och är ett kompetensregn som faller över Sverige. Jag utgår från att det måste finnas mången högutbildad inom kategorin sjukvård som kommit…var jobbar dom…har dock ej hört att några jobbar …eller sett

  2. Egenföretagare skriver:

    Få vill jobba när man får ny lägenhet med nya möbler och pengar varje månad. Pensionär som jobbat hela sitt liv och betalat skatt får vända på kronorna och plocka pantburkar. Det är vad vi fått till Sverige och övriga norden.

  3. Ferrum skriver:

    För det första så måste man få människor och känna av om de kan vänta på vård. Gå till hälsocentralen under dagtid. T.ex ett brutet finger – ingenting görs åt fingret klockan 2 på natten. Man gipsar efter röntgen. Har man 100 skadade soldater så kommer fingret hopplöst sist i kön som får vård. Vården ges till de soldater som är tyst och inte säger någonting. De kan vara svårt skadade.