Rörelse i Asplövens led

Asplöven satsar ungt inför Hockeyettan 2017-18. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Hockeyns silly season inför säsongen 2017-18 har redan börjat – det rör på sig i AHC.

Asplöven tar ny sats i Hockeyettan. Under torsdagskvällen presenterade klubben en rad nyheter.

Tunge anfallaren Ludwig Niederbach förlänger sitt kontrakt efter en fin säsong. Dessutom fyller man på med välvuxne försvararen William Carlén från Piteå, som tillbringat den gångna säsongen i Sollentuna.

Vidare har man kontrakterat anfallsduon Tim Friberg och Jonas Nilsson. Friberg är en tung och hårt arbetande spelare som närmast kommer från spel i Enköping. Nilsson är offensivare lagd och har nätat frekvent i Brunflo under spelåret.

Urban Lahti fungerar som tillförordnad sportchef och hans roll klarnar under den närmaste tiden.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , , , ,
7 kommentarer om “Rörelse i Asplövens led
 1. Robin Hood. skriver:

  Blir Af sponsor den här säsongen också?

 2. Tomas skriver:

  de räcker väl me happis kommun som sponsor

 3. från holmen skriver:

  det blir mer och mer värvade spelare i Hockeyettan våar jag påstå nu när jag följt upp kvalet till HA. och läst om alla lagen. Var kommer pengarna ifrån eller är det så att många spelare bara ställer upp och spelar för äran..

 4. Sven skriver:

  AF sponsor? Menar du Fas 3:are har dom många?

 5. solidaritet skriver:

  javisst är de af som är den största sponsorn. den som har sett bokslutet kan lätt avläsa lönekostnader kanske på minst 6 milj och sen lite längre ner i bokslutet beviljade lönebidrag…..netto lönekostnader inkl tränares löner..kanske 2 mille…och de är inte nått ovanligt i de de är så de fungerar inom s.k elitidrotten under den egentliga elitidrotten…kolla Kirunas eller Kalix bokslut så är de så de fungerar….vi skattebetalare betalar lönerna till stor del….de är inget och hymla om…

 6. Dragos skriver:

  Trevliga nyheter! Som väntat tar Asplöven nya tag och reser sig och kämpar på, kör hårt Ubbe och övriga teamet och laget! Södra klacken ser redan fram mot era besök söderut i vinter, samt Lasses kommande matchreferat på hbwebben! Hockey-VM i maj blir blir en bra aptitretare inför hösten 🙂

 7. Med kritiska ögon skriver:

  Haparanda kommun/stad, leder ligan överlägset då det gäller att pumpa in pengar i luftslottet Asplöven!

  Samma visa/lisa de senaste åren, trots ett så kortsiktigt tänkande från AHC:s organisation. Är det den omtalade nya arenan som är anledningen? Fahlander har också varit ute med stora brandslangen under åren och släckt bränderna hos KF m fl.

  Dags att organisationen i AHC kommer in i verksamhet, den har varit vilande för många år! En fadd smak i munnen, för allt som Haparanda stad blundar för!