Ruskolabacken håller stängt kommande säsong

ÖVERTORNEÅ: Stiftelsen Ruskola friluftsområde som driver Ruskolabacken söder om Övertorneå har beslutat att avgå och stiftelsen kommer även att upplösas. Detta innebär att backen inte kommer att öppna säsongen 2018/2019.

– Det finns helt enkelt inte nya styrelsemedlemmar som vill ta över. Vi är bara några få i styrelsen och känner att vi inte orkar mer, säger styrelseordförande Roland Mäki.

Stiftelsen Ruskola friluftsområde grundades 1970 av friluftsfrämjandet och Övertorneå kommun men på ett styrelsemöte som ägde rum den 18 november beslutade styrelsen enhälligt att inte inleda någon slalomsäsong i backen denna vinter, samt att avveckla styrelsen.
Övertorneå kommun fick därmed bollen att driva vidare processen med att avveckla stiftelsen.
Leif Häggbo är koordinator på Övertorneå kommun och arbetar med föreningsfrågor. Han uppger att han har kontaktat rättsenheten vid Länsstyrelsen i Norrbotten som just nu ser över hur man går till väga för att upplösa stiftelsen.
Framtidens drift av verksamhet i backen är i detta tidiga skede ännu oviss.

 

 

 

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska
En kommentar om “Ruskolabacken håller stängt kommande säsong
  1. Observant skriver:

    Övertorneå Kommun kan väl ge nästa entreprenör 180.000 i tre månader och låta nästa företag hålla igång värmen i personal byggnaden medan slalom åkarna erbjuds gratis bussar till Pullinki.
    Alla företag skall väl ha samma förutsättningar i Kommunen.??