Rusning när affärer lockade med nattöppet

HAPARANDA: Shopping lockar turister och tydligt är att också nattshopping är en lockelse.

Under natten mot torsdagen höll Ikea, Iittala, Ica, Big Smile och OK-Q8 nattöppet. Uppslutningen kom för Ikeas del att räknas till 13.000 besökare under den totala öppettiden.

Enligt planerna skulle Ikea stänga sin anläggning klockan 02 men trycket från besökarna var så stort att de sista kunderna lämnade anläggningen en stund efter klockan 05 på morgonen.

– Det var helt sjukt! Bilar vallfärdade och det var en glad stämning hela kvällen. Man fick till och med köa på OK-Q8, berättar Katja Rundgren till Haparandabladet.

Men alla handlare var inte nöjda under veckan. Haparanda marknad som hölls under måndag till onsdag, på dagtid, lockade för få kunder, enligt knallarna.

Risto Nurminen som säljer godis menar att sommarmarknaderna överhuvudtaget i norr under detta år totalt sett gått mycket trögt. Undantaget var Pajala marknad som Nurminen klassar som ”bra”.

Publicerad i Haparanda, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Rusning när affärer lockade med nattöppet
  1. Ett levande centrum skriver:

    Till Er missnöjda knallar, ge innerstan en chans nästa år. Lägg marknaden på Torget och Storgatan. Börja från Torgets mitt och bygg på till Haparandabladets kontor – då kan ingen undgå att se att det är marknad och även dom äldre som ej orkar gå till Björka, kan besöka marknaden.

  2. Enok Nitti skriver:

    För min del så är knallarna mest i vägen när jag ska handla på ICA Maxi, tidigare när det var på torget eller vid Tornedalskolan så var det bättre, då gick man dit för att besöka marknaden och inget annat. Ni kan ju testa Victoriatorget, om inte annat för att se om Haparandaborna vill gå dit, det ska som bekant bli en något större kommers där.