(S) i Pajala vill att nio kliver av

PAJALA: Styrelsen för Socialdemokraterna i Pajala har skickat en uppmaning till de partikamrater som begärt utträde ur Socialdemokraterna och fortfarande sitter på förtroendeuppdrag, att omedelbart avsäga sig sina uppdrag.

– Eftersom de valt att kliva ur partiet tror vi att de kommer att tillhöra det nya Framtid S och då kan de inte representera Socialdemokraterna, säger Ulrica Hammarström, arbetarekommunens ordförande.

Under lördagen fick nio medlemmar, ”strax under tio” enligt Ulrica Hammarström, som sitter på förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna i Pajala uppmaningen att lämna partiet och sina uppdrag.

Sex av dem sitter på en ordinarie plats i fullmäktige.

På en fråga om de är till skada för partiet om de sitter kvar till valet, svarar Hammarström:

– Ja, det är klart. De representerar ju inte Socialdemokraterna. Vissa av dem kommer kanske att ingå i det nya partiet (Framtid S red. anm.). Vi vet inte vad de har för uppfattning i sakfrågor och de behöver inte ta hänsyn till oss.

Fullmäktigeplatsen är en personlig plats men enligt Ulrica Hammarström är kutymen sådan i landet att man inte längre kan sitta kvar på förtroendeuppdrag om man inte heller längre är medlem.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
7 kommentarer om “(S) i Pajala vill att nio kliver av
 1. Samernas kamp bemöts med appropiering i språkbristernas kommuna skriver:

  Sossar i Pajala handlar om ett val mellan pest eller kolera. Idag stegrar sossarna mot varandra från att utmanat samerna som vore ett parti att rösta om, fick precis samma bemötande. Kupper är Pajala van vid sedan förut och är inget nytt så varför skulle samma personer ha genomgått reningsbad som har samma attityd att härska genom att söndra.
  Personer som genomgått skolgång på realskolenivå bemöter sina medmänniskor som röstboskap. Samtidigt som kultureliten kallar sig för tvåspråkiga saknas grunderna till mänskliga värderingar om etniska minoriteter bemöts med appropieringar om samernas kamp

 2. Aslak skriver:

  Sitt lugnt i båten. Efter valet blir det hela havet stormar.

 3. observant skriver:

  Självklart bör de kliva av sina förtroendeuppdrag. De representerar ju inte socialdemokraterna och har ingen demokratisk värdegrund. Det finns ett annat ord, som passar bättre när det är ett fåtal som bestämmer 3 st) och resten håller med.

 4. Pekka Puupää skriver:

  Voj,voj!!

 5. Sann demokrat skriver:

  Nu visar avhopparna ännu tydligare att de är snyltare.
  Många av dessa har aldrig varit Socialdemokrater.
  Att de fortsätter snyltandet till hösten ändrar ingenting i sak.
  Vi borde ha vaknat redan år 1950.
  Som sagt, rösta med äkta valsedlar.

 6. Eroth skriver:

  Rösta med äkta valsedlar gör man under valtider i vallokalen oavsett vilket parti som det står på valsedeln.

 7. Barnhagen skriver:

  Vilka är avhopparna förstår inte Pajala politiken, ingen hoppar av som väljer att rösta och varje röst är LIKA mycket värt. Finns det en elit tävling om rösterna också, som allt annat som med ”politiskt övermakt” raseras och trampas på. Stackars alla satar som den bygden bebor, så genomskinligt egoistiskt och på låg nivå.