”Så länge det finns liv så finns det hopp”

HAPARANDA: På onsdag kväll får Haparanda besök av två mammor som startade FMN, Föräldraförening mot narkotika, i Boden. De kommer att dela med sig av sina erfarenheter och berätta hur man kan hjälpa missbrukare.

Det är Mona Berglund och Annika Hagberg som kommer till öppenvårdsenheten Viljan för att informera om föreningen, sina egna upplevelser, tidiga tecken, med mera.

– Jag är mamma till en son, som för tillfället inte missbrukar sedan åtta månader tillbaka. Och Annika Hagberg är mamma till en son som avled 21 år gammal år 2011 av sitt missbruk. Vi vill visa att det går att kämpa för sig själv och familjen, säger Mona Berglund till Haparandabladet.

Enligt kvinnorna är FMN ett stort stöd för anhöriga, varför de är beredda att ge sin hjälp ifall det finns intresse att starta en lokal förening i Haparanda.

– Vårt budskap är, att det aldrig är försent. Så länge det finns liv så finns det hopp, säger Mona Berglund och tillägger att anhöriga måste dock sluta upp med att curla missbrukaren, som måste själv ta alla negativa konsekvenser av sitt missbruk.

På Viljan hoppas Ann-Lousie Esperi att många tar chansen att komma och lyssna till kvinnorna.

–  Och den som vill ha mer information om träffen kan kontakta oss på 070/234 46 45, säger Esperi.

Publicerad i Haparanda, Svenska
6 kommentarer om “”Så länge det finns liv så finns det hopp”
 1. S skriver:

  Hur ska man veta vilken tid föreläsningen är?

 2. Allis Esperi skriver:

  Föreläsningen börjar 18.00. och är på Viljan, ingången till Klippan mittemot Shell. Välkommen!!

 3. Anne Sulila skriver:

  Föreläsningen börjar kl.18 på Viljan!
  Välkommen !!! önskar Viljan Anne& Allis

 4. Benjamin skriver:

  Hur miserabel är kulturutvecklingen i Pajala visar tiden efter luften gick ur vilket utnyttjas med utbudet på preparering till stärkande efter aktiviteter till kommunens parti pampar får behålla något av krakelerade ansiktet kvar. Efterlyser projekt att stärka arbetslösa ungdomars självkänsla, teater för personligt uppbyggande projekt för ung och arbetslös var lika mycket verktygslös då som nu och att möta oförstående förmedlare styrdes av myter och fördomar om att ”rika” var arbetsförmedlingen inte till för, anti attityderna är som att slåss mot väderkvarnar. Satsa på ungdomar skrev ins

 5. Benjamin skriver:

  Satsa på ungdomar skrev insändare redan på -70 talet i samma situation som dagens unga arbetslösa, under vilket namn som helst bara målgruppen är ungdomar balett i bastu eller i kyrkan, bara det är till för att stärka ungdomarnas energi. Övergångsålderns gubbar har det satsats nog mycket på och allvarligt talat, finns det någon som har behållning av att se gubbars vita hull i rullning?

 6. Anders konst är helt fantastisk skriver:

  En så fantastisk duktig konstnär finns född i Pajala Anders Sunna har fyra olika visningar på Liljewahlchs i Stockholm. Konstigt nog har ännu aldrig sett Anders Sunna presenterats med sina verk någonstans i hembygdens media, inte alls konstigt om tänker efter. I det fördomsfulla bygden Pajala som är både min och Anders födelsebygder med riktigt fördomsfull attityd till etniska minoriteter, samerna finns riktigt begränsad plats av samma anledning. Men, Anders Sunna finns med sin ypperligt fantastiska konst från vår etniska ursprung och gissa om jag är stolt över min yngsta brors mellan son.