Såg varg vid Lampisenpää

JUOKSENGI: – Nu är man en upplevelse rikare, säger Bengt-Arne Taavo i Juoksengi, och syftar på den varg i vilt tillstånd som han sett. 

Det var vid sjutiden i lördags morse, som han och  jaktkamraterna Anders Mörtberg och Herbert Aasa, körde längs riksväg 99 norr om sista huset i Lampisenpää. Plötsligt fick de syn på två renar som kom springande ut från skogen och in på en äng i en rasande fart.

– Vi fick se något som var efter dem och döm om vår förvåning när vi insåg att det var en varg, berättar Bengt-Arne Taavo och fortsätter:

– Vi stannade och klev ur bilen. Jag skrek till varpå vargen stannade upp några sekunder, men fortsatte igen liksom för att ta igen det försprång som de två renarna hade hunnit fått.

Bengt-Arne bedömer att det var en stor varg, ingen 30-kilos, utan snarare dubbelt så tung. På frågan om vilken färg vargen hade svarar han att den var av blandfärg.

– Själv är man en upplevelse rikare, men nog  är avståndet till bebyggelsen för kort. Inte vill man heller möta en varg i skogen. För renar och hundar utgör den i alla fall en stor fara, säger Bengt-Arne Taavo.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,