Ännu en plågsam förlust för Asplöven

OSKARSHAMN: En förbannelse verkar vila över AHC som föll med 2-1 (2-0, 0-1, 0-0) mot Oskarshamn i Hockeyallsvenskan under söndagskvällen.

Alltid lika pirrigt före fajt. Omöjligt att sia om utgången i snart sagt varje match i serien. AHC kommer till spel med samma lag som mot Malmö senast. I skrivande stund är Oskarshamn en poäng före i tabellen, men med en match mer spelad.

FÖRSTA PERIODEN: Fart, fräs, Joni Puurula i gästernas kasse.

Försiktig första minut. Inte riktigt: AHC drar på sig sin första tvåa redan efter 57 sekunder. Första straffminuten dunstar snabbt. Så även den andra.

Men bara fyra sekunder efter att Asplöven blivit fulltaliga sitter ettan bakom Puurula. Hemsk start, IKO gör mål på sitt första riktiga skott. Inspirerade av fullträffen, går Oskarshamn på offensiv.

Lagen spelar dock bra försvarsspel och inte många puckar når fram till målmännen. Nytt pp för hemmalaget efter 8.30: AHC städar åter ganska enkelt bort den första utvisningsminuten. Gästerna får påpassligt vila vid första powerbreak och Asplöven håller rent denna gång. Ändå inte: 2-0 ramlar in bakom Puurula efter 10.28.

Dags att byta målvakt hos gästerna? Puurula och laget har fått en mardrömsstart och kontentan är att man ska hålla sig från utvisningsbåset. 3-3 i skott efter tretton minuter skvallrar om skrala räddningsprocent hos Asplöven.

Inne i den sista, känsliga fjärdedelen av perioden. Relativ stiltje för ett par minuter. 19.11: ett stressat Asplöven drabbas av sin tredje raka tvåa, men klarar sig till periodpausen.

Oskarshamn hetare, vinner fler tekningar och uppvisar stor effektivitet. 5-5 i skott i en period där Asplöven ändå vaknade till lite under den andra halvan.

ANDRA PERIODEN: Dryga minuten kvar av Asplövens senaste utvisning.

0.31: hemmalaget foular och fyra mot fyra för ett slag. Gästerna i pp för första gången, men inget att skiva hem om under den stunden. Asplöven får dock näring av att få hålla i pucken en stund och ligger på i minut fyra. Ett lite oorganiserat Oskarshamn tar time-out efter 6.17.

Hemmalaget får höra kloka ord och piggnar till under minuterna som följer. 4-2 i skott efter nio minuter och åter ungefär samma mönster som i första. AHC söker vägar in i matchen vid andra powerbreak.

10.40: Asplöven i numerärt överläge. Producerar ett par skott på mål, men ingen riktig hetta under utvisningstiden. 13.10: biljett in i matchen: backen Anders Grönlund nätar framspelad av Lars Bryggman och Patrik Näslund. Fjärdelinan regerar!

Tyvärr envisas gästerna med att dra på sig utvisningar. Fyra mot fem igen, halvminuten efter målet. Men också Oskarshamn syndar, vilket resulterar i spel fyra mot fyra efter 15.33. Som aldrig hinner bli något femfyra, då gästerna ånyo drabbas av domarens vrede efter 15.33. Grinigt på banan.

Fem mot fem igen, med drygt två minuter kvar av mellanakten. Klippt igen efter arton blankt – AHC i box. Åter. Men gonggongen räddar och periodpaus är liktydigt med eftertanke och vila. 7-6 i skott i jämn period och helt öppet inför sista.

TREDJE PERIODEN: Hopp och mod!

Oskarshamn kommer ut taggat och dominerar under periodens första minut. Men ett lite överoptimistiskt hemmalag tar den breda vägen som leder till utvisningsbåset efter 2.13. AHC trummar på, men har inget löd i skyttet så långt.

Lagen måna om pucken och att vara på rätt sida om den sju minuter in i perioden. Tillknäppt och 5-4 i skott vid sista powerbreak.

Hemmalaget vill stänga matchen och är väldigt framgångsrika i de strävandena med nio ordinarie spelminuter kvar. Asplöven har dock inte givit upp och vill framåt i minut tretton. Gästerna försöker, men tiden rinner undan snabbt när man jagar. 15.29: ett stressat Asplöven får två minuters lagstraff på grund av för många spelare på banan. 16.35: fyra mot fyra. 17.29: fem mot fyra för AHC, men inget godis nu heller.

Slutminuter. 18.42: ut med Puurula. Trots tappra försök strandar Asplöven ett mål bakom sin motståndare ännu en gång.

– En usel förstaperiod från vår sida blir avgörande, sammanfattar tränaren Per Kenttä.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå Taggar: , , , , ,
9 kommentarer om “Ännu en plågsam förlust för Asplöven
 1. Lars skriver:

  Nu måste asplöven börja hitta tillbaks till spelet man hade i början av serien. Det är bara kämpa på så släpper det snart.

  Men jag tycker att man ska skicka hem Joni puurula,
  Han platsar inte i allsvenskan. Så är det bara.
  Hitta någon billigare målvakt som backup till lassinantti.

  Lycka till

 2. Dragos skriver:

  Målvaktsfrågan är komplex, Joni gjorde fantastiska insatser stundtals förra året och bidrog till att vi är med även i år. I realiteten är kanske Joni Asplövens förstamålvakt eftersom Joel, som är mycket bra också,närsomhelst kan tas tillbaks till Luleå. I nuläget är det nog klokt att ge Joni speltid, vi har alla
  sett vad han kan när det vill sig.

 3. Jens skriver:

  Varför hacka på Puurula när han släpper in två mål? Kanske utespelarna som man kan förvänta sig mer än ett mål av?

 4. Lasse liten skriver:

  Det känns som ett bra läge för en oförväntad revansch hemma mot Karlskrona. Det är dags för pucken att studsa stolpe in.

 5. Sebastian skriver:

  Tycker också att dom kan skicka hem han nu..
  Puurula har ju faktiskt haft sämsta räddningsprocent två år i rad nu i allsvenskan. Det säger ju en hel del?
  En allsvensk målvakt ska inte vara under 90 %
  En ny målvakt tack.

 6. Nasuabo skriver:

  Nu snackar vi ! Puurula ska vi behålla, en målis kan inte reparera alla misstag i laget, fråga ”en som vet”. Roadtripen gav en poäng mindre än väntat, men Karlskrona hemma är solklart, AHC:s frustrerade kollektiv vinner med 5-1, taktiken kan lämpligen liknas vid en svinfylking!

 7. p.r.s skriver:

  ahc borde spela som knattarna. i båda matcherna i boden vinst grattis ni spelar jätte bra.ni blir proffs en vacker dag fortsätt träna…..

 8. Ex Happisbo skriver:

  Såg matchen i går .Besvikelse !!!! Hade väntat mig mer spelet var slarvigt….

 9. nep skriver:

  Hoppas Asplöven vissar att pucken skall ju in i motståndar lagets mål! Och håll pucken i försvaret så långt borta som möjligt från egna målet det vore väldigt bra så då kan ju Asplöven börja vinna väldigt många matcher och Klapp! Klapp! vi publiken tycker laget har blivit väldigt bra!