Säkra hemmet från tjuvar

TORNEDALEN: Påsklovet är i antågande och för många innebär det ledighet förenat med en resa hemifrån. Vilket kan innebära fritt fram för inbrottstjuvar. 

I fjol under påsken så anmäldes det nationellt 3.158 inbrott i bostäder och fritidshus enligt Brottsförebyggande rådet (Brå). I region Nord anmäldes 124 inbrott under påskmånaden 2018. 
Vanligaste tillvägagångssättet att ta sig in i en villa är att tjuven bryter upp ett fönster eller en altandörr på markplan. I lägenhet tar sig tjuven oftast in genom brevlådan med hjälp av en låsslunga. 
Enkla tips för att lura inbrottstjuvar kan vara att ställa in ett par lampor med en timer, ha lite ostädat så det ser ut som att du är hemma, gå med i eller starta en grannsamverkan om flera grannar brukar resa bort, eller slå på stort och installera ett hemlarm.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.