Säljer campingen efter 18 år

ÖVERTORNEÅ: Håkan och Magnus Lövbrand har sedan 1998 drivit campingen i Övertorneå. Men nu kommer anläggningen att finnas ute till försäljning.

– Vi har hållit på sedan 1998, vi känner för att göra något annat nu, säger Håkan Lövbrand till HB.

Sedan bröderna Lövbrand började driva campingen har satsningar på drygt 8,5 miljoner kronor genomförts. Bland annat har man byggt konferensavdelning samt förvärvat prästgården för att bygga hotell.

– Självklart är det vemodigt, men vi har andra företag vi driver. Driver man en camping är det mycket jobb.

Helst vill Lövbrand att Övertorneå kommun ska gå på hans idé: att förvärva campingen av bröderna samt utveckla campingverksamheten runt Ekobadet.

Huruvida kommunen kommer köpa upp campingen igen finns det ingen klar inriktning för idag.

– Vi har inte diskuterat frågan politiskt. Det där får vi ta upp i diskussion efter semestrarna. Det kan vara ett alternativ, men jag kan inte säga något annat i dagsläget, säger kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) till HB.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Säljer campingen efter 18 år
  1. Milla skriver:

    Övertorneå kommun verkar ju bada i pengar så en camping ska väl inte vara problem att köpa, har man sålt skolor för 1kr, och köpt tillbaks för över 1miljon och gjort en massa förlust affärer som b.la kattilakoski m.m men en camping som gått med vinst kanske inte är av intresse blir för mycket jobb….