Samlar pengar till katastrofområde

Shamso Akwa och Maud Fennvik från Frälsningsarmen samlar pengar till folket i Somalia som är drabbat av svår torka.  Foto: Lisette Olsson

Shamso Akwa och Maud Fennvik från Frälsningsarmen samlar pengar till folket i Somalia som är drabbat av svår torka.
Foto: Lisette Olsson

HAPARANDA: Med start idag, fredag påbörjade Frälsningsarmen tillsammans med Flyktinghjälpen och African community center i Haparanda en pengainsamling på Ica Maxi Stormarknad.

Insamlingen är avsedd för landet Somalia i Afrika, som under lång tid har varit drabbat av torka. Det finns inga grödor att skörda, boskap har dött och det råder stor brist på mat och vatten i landet.

– Nyligen kom det lite regn, men det har under lång tid varit torka, svälten är väldigt stor och det sprids mycket sjukdomar, säger Maud Fennvik, Kårledare i Frälsningsarmen.

Tillsammans med Shamso Akwa stod Maud Fennvik stationerad på Ica Maxi under fredagseftermiddagen. Insamlingen kommer att pågå fram till söndag, mellan klockan 12 till 18 står ideella krafter redo med insamlingsbössorna i hopp om att folk vill skänka en slant.

– Det känns väldigt bra att göra något och vi hoppas att många vill ge. Vi skickar sedan ner insamlingen till ARDA, det är en hjälporganisation som finns i Somalia, då vet vi att pengarna kommer oavkortat dit de ska, säger Maud Fennvik.

ANNONS

Publicerad i Haparanda Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.