Samma företag återigen utsatt för skada

PAJALA: Återigen utsattes Funcks  i Pajala för tjuvar som försökte ta sig in i bensinstationen genom att krossa ett fönster men som flydde fältet då larmet gick.

Det är bara en vecka sedan Funcks blev av med ett 4P släp med aluminiumkåpa. Natten mot tisdagen försökte någon/några ta sig in i bensinmacken genom att slänga in en gatsten genom dörren. Då glasdörren är laminerat höll den för stenen men skadades svårt.

Då valde den som höll i stenen att i stället slänga den genom stora skyltfönstret och ta sig in den vägen. När stenen krossade skyltfönstret gick larmet och skrämde tjuven/tjuvarna på flykt.

– Larmet gick 01.18.. Nu börjar jag verkligen fundera över vad som händer i Pajala.  Jag har hört att även andra företag haft påhälsning, säger den prövade ägaren Mattias Funck.

– Nu är det bara att söka tillstånd för kamera och montera upp den, säger han och vädjar till allmänheten att om någon hört eller sett något att de kontaktar polisen.

 

Publicerad i Svenska
3 kommentarer om “Samma företag återigen utsatt för skada
  1. Johan W skriver:

    När politikerna lyckats tömma poliserna ur små samhällena så blir så-klart konsekvenserna högre kriminalitet. Bara folk hade lärt sig att inte rösta på de partier som lovar och säger en sak, men som alltid tar besluten i kammaren som är tvärt i mot (verkligheten och historien visar ju tydlig nedåtgående spiral speciellt i glesbygden) så hade inte dessa problem varit lika påtagliga. Nu blir Nattliga medborgarvakt rundor ett måste när polis avsaknads och allehanda ligor och tjuvar lärt sig att hela Sveriges glesbygd är ett enda stort öppet buffébord.

  2. Fazer skriver:

    Precis så Johan W ! Ett under att det ändå inte händer mer trots lagens obefintliga arm i kommunen. Få se vilka vägar ”ligorna” tar denna höst när de fyller sina ”vinterförråd”

  3. My skriver:

    Tycker att kriminaliteten och brotten i landet ökat enormt under de senaste åren, vilket inte beror enbart på mindre resurser inom ”lagen långa arm”. Om vi tar lilla Pajala som exempel har det de senaste 2-3 åren begåtts en grov våldtäkt, flera inbrott, samt nu senast inbrottsförsök mot flera företag. Kan det vara så att att inflödet av kriminella ökat? Inte endast på brist på poliser…,