Sämre vägar i norr

ÖSTRA NORRBOTTEN: Kvaliteten på 83.700 kilometer av Sveriges statliga vägnät har granskats av Motormännens vägombud och granskningen visar att av 20 sämsta vägarna så ligger 19 i Norrland, 

E45 genom Norrlands inland är återigen den europaväg som bedömts ligga lägst i standard. E4, E18 och E20 i Stockholms län återfinns också på listan över de tio sämsta europavägarna.

Det är femte året i rad som Motormännen redovisar granskningen över det svenska vägnätet. Undersökningen visar att det generellt håller en hög standard men samtidigt är skillnaden i vägkvalitet är stor mellan norr och söder med påtagligt sämre vägar i skogs- och glesbygdslänen.

Även Stockholms län har halkat ner på listan jämfört med tidigare år, och enligt Motormännen tyder det på att Trafikverket inte hinner med sitt underhållsansvar när trafiken ökar.

 

Publicerad i Svenska
5 kommentarer om “Sämre vägar i norr
 1. Mad Max skriver:

  Detta är ingen nyhet. Det visste vi ju som bor häruppe.

 2. Måns skriver:

  Oj vilken skräll vägnätet här uppe hör hemma i 70 talet. Vad hade hänt om det va samma i Stockholm

 3. Håkan Kero skriver:

  När svenska politiker planerar satsningar på järnväg, så planerar norrlänningar inköp av nya stötdämpare. Vi vet att samma börs används för väg som järnväg. Därför vill jag att mer EU medel går till järnväg och då räcker ovan nämnda svenska börs till bättre vägar i Norrland. Kryssa Håkan Kero, nr 35 på Kristdemokraternas valsedel 26 maj.

 4. från holmen skriver:

  och sämre kommer det att bli om trafikverkets förslag ang privatiseringen av (ca 2000 mil) vägnätet som idag sköts av trafikverket…Jag vill påstå att privatiseringen slår mot glest befolkat Norrland ganska rejält….eftersom det är glest befolkat så är det få väljare där alltså inget att bry sig om…Hur det sen blir när ny snabb järnväg klubbas igenom är ju också nåt att tänka på, Trafikverket har ju hand om alla vägar i riket samt järnvägarna, kassan är gemensam

 5. Rock skriver:

  En bra fundering är ”vad får vi för skatten”:

  Norrlands inlands närmsta statliga service är systembolaget utlämningsplats.

  NEJ, på med en skatterevolt väst, eller som i södern en skottsäker väst.