Samtal pågår: Politikernas telefonerna börjar gå varma

PAJALA: Nu har vardagen så smått nått Pajalas politiker och väljare och man har att förhålla sig till de sistnämndas önskan under valdagen. Helt klart pågår redan samtal mellan politikerna om hur man ska bygga upp en konstellation som ska styra kommunen under kommande mandatperiod.

Under tisdagen lät Anna Kumpula Kostet (V) oss veta att breda samtal försiggår om hur kommunen framledes ska regeras. Hon ville dock vänta till tisdagskvällens medlemsmöte innan hon yppar något. Vi har idag sökt Anna Kumpula Kostet, som i jobbet som kommunalråd kan vara upptagen. Vi har dock den erfarenheten att hon ta kontakt då hon hinner.
Även Ulrica Hammarström (S) uppger att hon telefonledes varit i kontakt med andra politiker men vill på intet sätt kommentera de samtalen eller vilka hon pratat med.

Mandatfördelningen klart
– Vi vill först ha mandatfördelningen klar, vi ser vad som hände på riksplanet, säger Ulrica Hammarström som inte tror att hon kan yppa sig om varåt det lutar före än slutet av veckan.

Anita Sköld (M) har varit bortrest sedan valet och när hon kom hem under tisdagseftermiddagen sade hon att det varit några trevande samtal på mobilen men inga seriösa diskussioner än.

Med på banan
– Jag kan säga att vi finns med på banan men har inte kommit till förhandlingsbordet än. Björn Solberg sitter på sitt älgpass och viskar i mobilen men i morgon (läs onsdag) kommer politiken närmare oss, säger Anita Sköld.
– Nä, ingen har talat med mig ännu, säger Jony Lantto (FS), från sitt älgpass, och tror inte att samtalen kommer igång på riktigt innan mandatfördelningen blivit fastställd.
En som däremot haft ”telefonterror” är Leif Gramner, som genom Kristdemokraterna blev kommunalvalets överraskning.

Gått varm

– Ja, telefonen har gått varm sedan måndag morgon. Samtal pågår åt alla håll och det är värst vad man blivit populär på en gång. Problemet är bara att vi alla inte för samma politik, säger Leif Gramner, smått road av uppståndelsen.

Den slutliga mandatfördelningen väntas eventuellt bli klar under sena onsdagen eller senast på torsdag, då post- och utlandsröster ska vara räknade. Vi kan bara spekulera vilka vägar samtalen hitintills tagit. Ulrica Hammarström uppger att ”samtal pågår”, Anna Kumpula Kostet och Anita Sköld är vidtalade av någon eller några, Leif Gramner har en het telefon och samtalar pågår åt alla håll, medan Johny Lanttos mobil varit tystare på älgpasset. Måntro det beror på dålig täckning?
HB återkommer

Publicerad i Pajala Taggar:
9 kommentarer om “Samtal pågår: Politikernas telefonerna börjar gå varma
 1. Boikotta Pajala skriver:

  Är de ingen som vill leka med framtid S och Jonny Lantto?

 2. Kommunbo skriver:

  Framtid S har gjort sitt inom Pajala politiken. Följa Jonny leken är avslutad och ni, som inte tänkte själv kan känna er lurade. Gamla veteraner övertalades att byta parti genom skrämselpropaganda och fabler. Startskottet för den politiken började inför medlemsmötet i Korpilombolo 2015. Äntligen är den avslutad och demokratin har segrat.

 3. realist skriver:

  Hoppas nu politiken inser att kommun medborgarna inte är nöjda med det tidigare styret. Man måste ta tag i problemet med de sjunkande invånare antalet. Hur gör man kommunen attraktiv att flytta till. Hur gör vi för att förbättra företagsklimatet. Så företag vill etablera sig i kommunen vilket skapar arbete och skatteintäkter. Det finns oerhört mycket som kan göras bara man vill och är öppen för dialog. Att inte alltid bara säga nej till det man inte själv kommer på . Vi behöver personer som ser till kommunens bästa . Parti tillhörighet lämnas åt sidan .

 4. Nostradamus d.y skriver:

  Att sossarna tappade Stort var väntat. Nu blir det Framtid S, M,V och Sjp som kommer att styra i Pajala. AKK blir kommunalråd. Kom ihåg var ni läste det första gången…justdet – i HB webben!

 5. (M) - det riktiga arbetarpartiet skriver:

  Bra siat Nostradamus. Sjp ska man definitivt inte ignorera, nära besläktade med M och deras största chans att få inflytande är med den här konstellationen.

 6. Framtid S gammalt skojeri ? skriver:

  Skall vi fortsätta och stödja myglet som vi gjort i generationer och gödigt de besuttna släkterna so man kan läsa E-namnen på i kommunens telefonbok eller skall vi börja på något nytt ??
  Hur som helst S-framtid rep de besuttna vill ni stödja dem eller tänka i nya banor ??

 7. ej sd orban skriver:

  ni har de bra i Pajala som slapp högerexytrewmisterna nassarna som inte fick några mandat i kf. ann-britt i Tärendö mår väl inte så bra men tur är de…hon ska spy… tycker jag som en demokrat och för solidaritet..,.

 8. ej sd orban skriver:

  vi demokrater tål inte nasse svin hoppas de blir ett nyval så försvinner nassarna från dagordningen!!!!

 9. Rille skriver:

  Till ej sd orban Släktforska du uttalar dig som en nasse du kanske har det i släkten