Samverkar i brottsförebyggande arbete

Tullen förstärkte gränsbevakningen och kontrollerade förbipasserande bilar och tyngre transporter. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Tullen förstärkte gränsbevakningen och kontrollerade förbipasserande bilar och tyngre transporter.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Under veckan har polis och tullpersonal varit extra synliga i Haparanda med omnejd och insatserna handlar om ett gemensamt brottsförebyggande arbete mellan svensk polis, den svenska tullen, finska polisen samt finska tullen.

– Vi kommer att röra på oss mer synligt med personal ute i samhället, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen region Nord.

Är det här någon särskilt inriktad insats mot exempelvis vapen eller narkotika? 

– Det är inte något som jag kommer att gå in på men vi kommer att beivra alla brott som vi upptäcker, säger Kristina Lantto.

Martin Petterson , biträdande chef på gränsskyddsavdelningen KCGM (tullen), berättar för HB att tullen och polisen ofta samverkar i brottsförebyggande samhällskontroller på olika platser i Sverige. Han kommenterar senaste dagarnas insatser i Haparanda.
– Vi ägnade oss åt hederligt tull och polisarbete. Det har resulterat i vissa frihetsberövanden, det har det gjort men jag kan inte gå in på dem detaljerna idag, säger Martin Petterson.

Publicerad i Haparanda
10 kommentarer om “Samverkar i brottsförebyggande arbete
 1. Haparanda skriver:

  Tumme upp för det proffsiga arbete ni gör för våran stad!!

  Senaste åren har varit mer oroliga än vi är vana vid med droger mm och allt det fört med sig…

  Så bra att ni agerar med gemensamma resurser och är aktivt ute i samhället.

 2. Keke skriver:

  Hoppas ni kan vara synliga alltid, det behövs verkligen.

 3. Barkråttan skriver:

  Hoppas att ni blir synliga mer än 1 dag/år!

 4. Jätkä skriver:

  Riktigt bra. Fler såna insatser.

 5. Fakta skriver:

  Bra av regeringen att ge medel att Tullverket kan anställa ca 150 nya tullstjänste män och kvinnor, här och nu!

 6. Nestor Mcglide skriver:

  Härligt att se att skattepengarna går dit vart de gör nytta! Jag njuter i stora drag när jag möter en polisbil på stan.!

 7. Mattilalainen skriver:

  Nyt näyttää hyvälle,rosvot kuriin.

 8. En som vet skriver:

  Vad gör tull och polis de övriga 51 veckor? Sitter inne och ruvar i respektive lokal på skattebetalarnas bekostnad.

 9. Niin se on skriver:

  Att förebygga brott? En helt avgörande faktor handlar om att ha ett socialt inkluderande samhälle, med ökad jämlikhet. Då behövs MER satsningar på de sociala områdena, arbetsmarknadspolitiken, utbildningar, mm mm. Då lever vi i ett starkt samhälle som tar tillvara människornas starka sidor, talanger och krafter, och leder dem till yrken-arbeten och försörjning. Därmed minskar inflödet till den kriminella världen. Allt detta kostar pengar, dvs mer skattemedel. Men den borgerliga egoismen sparkar bakut när den egna plånboken blir hotad. Och girigheten får dem att kallsvettas. Klassiska grejer.

 10. statsmannen (s) skriver:

  SD:eren som inte vet nått vad som händer i samhället. är inte lyckligt skild, inte anställningsbar. lever på samhället (socialbidrag) och därav röstar på raxi/nazi parti!! en typitsk SD:era.visst är de beklämmande!!