Asplöven föll i straffthriller

Asplöven firar sitt ledningsmål. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Ett poäng och ett fall framåt för AHC, som tappade bonuspoängen efter straffar till 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1) mot Visby i hockeyns Alletta under den tidiga söndagskvällen.

Hemmalaget vill nog turista innanför Visbys gamla ringmur.

FÖRSTA PERIODEN: I nuet.

Visby slår icing. Gästerna vill tydligen slå långa puckar. 1.08: AHC på kasse. Fartig öppning på matchen med tänt hemmalag.

Härlig hockey med få avblåsningar under de fyra första minuterna. 4.08: stopp i spelet hos Eriksson, med gruff och dubbeltvåa. 5.30: trippelchans för Asplöven. Hemmalaget bäst i fyra mot fyra.

AHC spelar enklare i egen i zon och det snabbar på förstapucken, något som möjliggör högre tempo. Hemmadominans i minuterna åtta och nio. De svarta håller på att samla ihop till ett ledningsmål.

Få avblåsningar och väldigt högt tempo med åtta kvar av perioden. 12.30: gästernas målman kan med yttersta nöd freda sin kasse. Hett vid Visbys kasse, igen, efter 14.30. Asplöven radar upp chanser, men får inte in pucken.

16.04: olycklig tvåa för AHC. Ett rörligt hemmalag dödar en halvminut och går till och med till anfall. En stor box håller gästerna på utsidan. Men, better still som engelsmannen säger, 1-0 efter 18.44. Backen Joonas Hurri skickar upp pucken i nättaket från blå, frammatad av centern Jesse Rohtla och Roman Semjonov.

15-8 i skott under en mycket bra period från Asplöven. Som natt och dag jämfört med gårdagen.

Visbys målvakt klubblös för några ögonblick. Foto: Lasse Stenman

ANDRA PERIODEN: Kan AHC hålla uppe samma intensitet i mellanronden?

0.36: fräsande skott från hemmalirare. Visby försöker sätta högre press inledningsvis. Flygande hemmaanfall efter 1.40.

Härlig spelsekvens med långt anfall från AHC, vändning och stopp i spelet hos Eriksson i hemmakassen efter 3.48. 3.56: Visby tar tvåa. Bråkigt efter avblåsning vid 5.41 och ytterligare utvisning för Visby.

Men tyvärr lyckas gästerna trasa sönder alla intentioner hos ett hemmalag som har lite för lågt pucktempo och man missar ett gyllene tillfälle. Visby har dragit ned tempot i matchen mitt i perioden och det passar dem bättre.

10.44: Eriksson tappar klubban och det blir rörigt omkring hemmalagets kasse. Ett fysiskt Visby har spelat upp sig. Matchen är med sju minuter kvar av perioden väldigt tät, med mycket man mot man. 13.16: fin parad av hemmakeepern.

Ett friläge för vardera laget i minut femton. Små marginaler i match som verkligen väger för tillfället. Kamp om varje millimeter på banan med fyra minuter till paus. 16.38: mycket irriterat vid hemmakassen och ett palaver som utmynnar i en tvåa för Asplöven.

Ormgrop vid sargen och en tvåa för Visby med fyra mot fyra efter 17.56. Rena vilda västern med ny utvisning för AHC efter 19.19. Eriksson får stopp i spelet med tre sekunder kvar av mellanakten.

7-11 i en period med sämre ishockey, men mer spänning. Gästerna på g.

Ville Rajalas kasse i tredje se länge ut att bli segermål. Foto: Lasse Stenman

TREDJE PERIODEN: 1.19 kvar i numerärt underläge för AHC.

Tyvärr har AHC oflyt då Visby står in en retur mellan målvakt och stolpe efter bara 22 sekunder. Två svängiga minuter följer, där AHC vill öka farten.

Nordsyd-hockey under första fem. Långt anfall från Visby omkring sex blankt. Asplöven pressat just nu och tar time-out efter 7.26. Eriksson får stopp i spelet efter 7.58, med stolpträff för gästerna sekunderna innan.

8.17: Visby ruffar på målmannen och får två back. AHC tar tek och håller kallt i pucken och kan trycka in 2-1 genom Ville Rajala efter 8.49, med passpoäng till herrar Rohtla och Heikkinen.

Gästerna tänker inte lägga sig ned och dö – pressar tillbaka hemmalaget minuten efter målet. AHC sticker upp omkring tio blankt. Visby grisar och är på målmannen igen. Det har man inget för. Femfyra för Asplöven efter 11.26, som dock inte orkar etablera något riktigt tryck.

Aggressivt bortalag jagar kvittering, vilket kan ge AHC möjlighet att vända. 15.23: viktig parad av Eriksson i hemmakassen. Anfall är bästa försvar med fyra kvar.

Men Visby är väldigt tunga när man får fast pucken i anfallszon och det osar katt i minut arton. 18.56: stopp i spelet vid hemmamålet och gästerna tar time-out och plockar målman. Tyvärr för hemmalagets del, är det ett lyckat drag. Visby kvitterar till 2-2 på retur efter 19.28.

Inte helt orättvist i det läget. 6-13 i skott och matchen till

SUDDEN: Fyra mot fyra i maximalt fem effektiva.

0.29: Eriksson mellan Asplövens stolpar säkrar genom att lägga plocken på pucken. Men Visby har greppet i den första minuten.

AHC håller på att spela fast sig i egen zon omkring två blankt. Gästerna verkar vilja mer. Mer Asplöven i minut fyra och fin framstöt efter 4.14. Hemmalaget lyfter sig och håller på att avgöra i den sista minuten. Men matchen till

Visby snor extrapoängen i den tolfte (!) straffomgången. Foto: Lasse Stenman

GWS: V -, A -, V -, A -, V -, A -, A-, V -, A -, V -, A -, V -, A -, V -, A -, V -, A -, V -, A -, V -, A -, V -, A -, V+

Visby avgör i den tolfte (!) straffomgången, vilket föregås av tjugotre missade skott.

Hemmalagets målvakt Jesper Eriksson är inte alltför deppad efter slutsignal.

– När de kvitterade räddade jag första skottet, men såg inte vart pucken tog vägen. Vid den sista straffen rörde jag mig lite för mycket åt vänster så att skytten fick in den mellan mina ben, kommenterar Eriksson de avgörande situationerna.

Surt att tappa med så lite kvar av matchen, men ändå en väldigt mycket bättre insats än under lördagen.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
14 kommentarer om “Asplöven föll i straffthriller
 1. zacke skriver:

  Kasslöven gjorde det igen 🙂
  ”Stänger igen matchen”

 2. Anders Bäckström skriver:

  Tuff match, även om det blev 1 poäng var det ett stort positivt fall framåt 🙂 Ingen fara på taket Ubbe! //Bäckis

 3. Niklas63 skriver:

  Alltså nu behöver Asplöven verkligen byta ut tränarna!!!. Inget bra spel någonstans på isen. Ska man gå upp till allsvenska behöver man bra tränare med bra taktik, måste säga att kenttä har värvat mycket bra spelare till klubben men tränarna får inte ut tillräckligt av laget! Dags för ändring innan det är försent. !!!!!

 4. Bubbe skriver:

  Det är spelarnas ansvar till 97% så tror inte tränarbyte är lösningen

 5. HUH skriver:

  Om inte tränaren kan få ut ALLT från alla investerade PROFFS!!! så borde föreningen agera ……. finns inget GRUNDSPEL alls……

 6. HUH skriver:

  Den tränare som finns nu är ……………

 7. Perra skriver:

  Lägg ner skiten!!!

 8. Peter skriver:

  Resultaten ligger helt i linje med mina förväntningar. Satsa på att hålla bra div 1 klass med övergång mot lokalt material i spelartruppen. Allt annat är luftslott som kräver ekonomisk doping, på bekostnad av det kommunen egentligen ska syssla med.

 9. Nasuabo skriver:

  Bättre Asplöven, men inte bra! Nya tag till helgen på bortaresan i 08-land, räknar med sex poäng. Apropå ekonomisk doping så undrar jag om herr Peter vet vad han pratar om, vilka pengar är det och hur stor del av budgeten är det? Är det i sammanhanget småsummorna i föreningsbidrag som avses? Men varför inte, avstå från onödiga vägbulor i Nasua på somrarna och skänk pengarna till insamlingen till supporterspelaren istället, vore alltid något. I övrigt är det nog främst privata sponsorer och supportar som jag som betalar, men det är tydligen svårt att förstå, om man nu vill förstå? Mot kvalet!

 10. Peter skriver:

  Supportrar i all ära, vad är publiksnittet och intäkten per hemmafajt? Hur många tröjor och halsdukar säljer ni, 100? 1000? 10.000? Vad kostar en bortaresa till Skåne, vad kostar förresten närmaste bortaresan i allsvenskan? Starta eget flygbolag vet ja. Lägg en flygplats i gropen, köp dyra spelare för att ”sätta Haparanda på kartan”. Nej, nöj er med att vara en plantskola likt Huddinge, men då krävs ju förstås lite ungdomsverksamhet värt namnet.

 11. Nasuabo skriver:

  Bra förslag på inkomster Peter, alla penningbidrag välkomnas!

 12. Kalle skriver:

  asplövens stora problem är offensiven där laget har alldeles gör dåliga forwards , spelarna klarar inte av att göra sin gubbe …..samt att laget är alldeles för lätt dvs för många små spelare som aldrig lyckas när det blir tuffare spel som det blir när nivån höjs … Detta har varit asplövens stora problem ändå sen man startade elitsatsa för 10 år sedan .

 13. Kalle skriver:

  Har sett nästan alla matcher dom senaste 10 åren .

 14. Nasuabo skriver:

  Kalle, trevligt att som omväxling läsa kommentarer och funderingar från en hockeyintresserad Asplövenfan kring det sportsliga! Efter tolv missade straffar är det väl svårt att säga emot dig om kvaliteten på målgörandet (åtminstone mot Visby) och apropå spelarnas storlek, tidigare år har jag nog tyckt att Asplöven dragit på sig onödiga utvisningar (hakningar etc.) med matchförluster som följd, pga att man ej orkat stoppa de större motståndarna med justa medel. Men även små tekniska spelare behövs, och vi har ju ett blandat gäng i år. Vi hoppas på andra takter i helgen, sen ses vi på Ica Arena!