Säsongen över för Haparandas Asplöven

ENKÖPING: Trots ett ledningsmål i första, rådde inte Löven på Enköping i den avgörande play-off 3-matchen. Hemmalaget är klart för allsvenskt kval efter 3-1 (1-1, 0-0, 2-0) i en kamp som avgjordes under några minuter i den tredje perioden.

Efter 2-8 på två bortamatcher får man nog säga att rätt lag vann. Men Asplöven ska ha heder för sin insats och för sin i relativa termer fina säsong.

FÖRSTA PERIODEN: Tärningen är kastad, pucken i spel.

Tomt matchprotokoll efter fem minuter. Livstecken efter drygt tio: Löven drar på sig en utvisning, men rider ut stormen.

Goda nyheter, folks. 0-1 till vårt Asplöven. Daniel Pegoraro nätar på passning av Olov Lundqvist och Marcus Waldehagen efter 13.35. Knappa minuten senare drar Enköping dessutom på sig en tvåa.

Tyvärr blir en bortakrigare också utvisad efter bara en halv minuts pp. Enköping kvitterar i spel fyra mot fyra genom Andreaz Persson efter 15.38.

Detta kan bli en utdragen rysare. 15-9 i skott indikerar dock på ett övertag för Enköping i första ronden.

ANDRA PERIODEN: Mellanakten igång.

Inget att notera efter drygt fem minuter. Dito efter tio, som väntat gastkramande jämnt. Hjälte eller syndabock – skiljelinjen är fin.

Semester i sekretariatet? Inte en rad om andra perioden ännu efter femton minuter.

Sex sekunder senare får Löven en utvisning. Burr… Men det löser sig.

Hela 15-4 i skott för Enköping garanterar emellertid en svettig afton för Dan Mogemark i Lövens kasse.

Matchklockan verkar dock ticka relativt snabbt.

TREDJE PERIODEN: Ånyo spel. Säkerligen mer mentalt än fysiskt tröttande.

Första minuterna verkar krypa fram. Inget att skriva hem om ännu efter sex minuter…

Efter 6.17 tar Enköping tyvärr ledningen genom Daniel Andersson. Passningen kommer från Joakim Vikström som spelade i Lövens färger för ett par säsonger sedan.

Än finns dock gott om tid att kvittera. Om det inte vore för att släktingen Vikström sätter 3-1 efter 8.24. Spiken?

Tio minuter kvar. Måtte Löven orka komma tillbaka. Sex minuter… Mindre än fyra minuter kvar. Av säsongen?

Utvisningar för bägge lagen med ett par minuter kvar. Mogemark ur kassen efter 58.36.

Hjälper föga. Exit Asplöven.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Säsongen över för Haparandas Asplöven
 1. Sekuvain skriver:

  ”Aut vincere, aut mori”? Det är säkert fint, men?
  (Segra eller dö *moderator)

 2. Mad Max skriver:

  Vi får säga som Torbjörn Fälldin-Vi nådde inte ända fram.Tack för en fin säsong,nya tag till hösten igen.Tack

 3. Konfunderad skriver:

  Präikkä tycker att det var en OK säsong men tyvärr måste man ju också se på några fakta som gör att det är svårt att tro att det blir så mycket mer i fortsättningen heller. Asplöven har ju ingen kontinuitet för laget: man skrapar ihop det som nu råkar finnas tillgängligt inför varje ny säsong. Egna juniorer når inte den nivån som krävs. Och sedan detta harvande med otaliga matcher mot Piteå, Kiruna och så vidare. Det kan ju inte vara så utvecklande och den erfarenheten räcker inte mot lag söderifrån.

 4. Sixten Lautakoski skriver:

  Asplöven kommer ännu starkare till nästa säsong.
  Erfarenhet stärker laget och då blir man ännu bättre, liksom HT-bandy och hela Tornedalsidrotten.

 5. Sekuvain skriver:

  Jag vill upplysa alla läsare att jag inte har, i något sammanhang frågat vad denna latinska fras betyder. Det intresserar mig inte. Översättningen har kommit dit efteråt, när redaktören och jag har haft ganska livlig brevväxling, ang. på vilket språk man bör skriva till icke latinare. Jag tycker att han kunde ha tagit bort min insändare, när han tog bort anledningen till insändare från texten. Fortfarande anser jag att man skall skriva svenska i dylika texter.

 6. Konfunderad skriver:

  Jag vill återkomma till mitt förra resonemang. Vad är det för kontinuitet som laget haft de senaste åren? Hur många procent av spelarna har bytts ut av olika anledningar från år till år under de fem senaste säsongerna till exempel? Hur många egna produkter har slussats in i laget under de senaste fem säsongerna? Hur mycket speltid fick de egna produkterna den senaste säsongen? Frågorna är många, svaren är få.Blaskan skulle också kunna bedriva undersökande journalistik, men det orkar man inte.