Satmission får stororder

KALIX: Satmission AB i Kalix har fått in en stororder från en sydeuropeisk kund.

Företaget bedriver utveckling, tillverkning, konsultation, service och försäljning av kommunikationsutrustning för satellitsändningar. Kunderna är främst broadcast- och tv-bolag.

Bolaget som har all utveckling och tillverkning i Kalix, är totalleverantör av sändningslösningar via satellit med bland annat fordonsmonterade antennsystem. Förutom Satellitupplänksantenner erbjuder bolaget kompletta system som inkluderar styrsystem för antenner samt sändningslösningar för streamingmedia-industrin.

– Nu sker en utveckling där olika media går in i varandras traditionella domäner. Det berör it, telecom, tidnings- och broadcast-branschen vilket ger en ökad efterfrågan på mobila tjänster och rörliga bilder. För att klara den utökade efterfrågan har vi under det senaste året lagt ut många tidskrävande produktionsmoment till ett flertal specialiserade lokala underleverantörer. Vi har fördubblat vår personalstyrka samt flyttat in i större produktionslokaler säger Arto Brushane, vd för Satmission i ett pressmeddelande.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska