Satsar en miljon på evenemang

HAPARANDA: Haparanda stad har inrättat ett nytt evenemangsstöd på totalt en miljon kronor.

Tanken uppges vara att skapa förutsättningar för att befintliga evenemang ska kunna utvecklas och för att nya evenemang ska etableras. Det kan vara evenemang som vänder sig såväl till invånare som till besökande.

– Evenemang betyder mycket. Med bra evenemang ökar attraktionskraften för en plats samtidigt som det skapar en stolthet och för samman människor, säger Haparanda stads kommunalråd Sven Tornberg i ett pressmeddelande.

Enligt honom kommer fler och bättre evenemang även att ge positiva effekter på besöksnäringen.

Ett av kraven för att få pengar från denna pott uppges vara att evenemanget genomförs på ett miljömässigt godtagbart sätt. Andra kriterier är att evenemanget ska hålla genomgående god kvalitet och på ett positivt sätt marknadsföra Haparanda.

Pengarna kan sökas löpande av organisationer, föreningar eller privatpersoner som vill arrangera evenemang i Haparanda.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
25 kommentarer om “Satsar en miljon på evenemang
 1. Skrömmande skriver:

  Tänk om Haparanda kommun istället satsade en miljon på sjukvården i Haparanda istället för på evenemang. Haparanda går på knäna och hamnade näst längst ner i listan som enligt undersökning och statistik var den sämsta kommunen i Sverige när det handlar om sjukvård och patienters upplevelser av att få hjälp. Haparanda var alltså näst sämst i HELA SVERIGE.

 2. Bomsy skriver:

  Då föreslår jag ett ”evenemang” för våra äldre och pensionerade som har åstadkommit vårt samhälle och vårt välstånd. Bättre mat och vård och underhållning med samvaro samt möjligheter till utevistelser och resor när det passar. Allt som piggar upp och visar vördnad för de gamla.
  Det skulle åtminstone göra mig mer benägen till att betala de hutlösa skattepålagorna.

 3. SouZzeSchWi skriver:

  Otroligt dåligt hur denna kommun prioriterar skattebetalarnas pengar.

  Utmanar alla att ta reda på vilka partier dessa beslutstagare står bakom och rösta med hjärna efter det. Önskar valet var redan imorgon…

 4. Per skriver:

  Ja det är ju bra men kanske man skulle laga vägarna inne i Nikkala by är stora bulor i vägen och potthål men pengar till en rep av vägen är ingen prio på?

 5. Marita skriver:

  Tyvärr är det så att de äldre hamnar på sidan om.
  Det är mer förvaring nu förtiden.
  Men jag förstår kommunalrådets tankar. Att marknadsföra Haparanda på olika sätt. Men frågan är om det ger Haparanda något.
  Hoppas det löser sig för en stad som en gång blommade.

 6. tireb skriver:

  Skrömmande, sjukvården är ju landstinget bord..

 7. hyää haparanta ja hyväästi rahat!! skriver:

  nooniiin haparanassa bisnexet menhee hyyin niin lissä kaarnevaaleja!!!
  rakentaisivat miljonalla vaikka yhden liikeneympyrään niin kaikkila olisi mukavenpaa ja se antaisi töitää!!

 8. Suck skriver:

  Skrömmande! Det är väl region Norrbotten som är ansvarig för sjukvården och inte kommunen!

 9. Ung skriver:

  Håller fullständigt med Bomsy

 10. Seymor Butts skriver:

  Om evenemangen resulterar i fler besökare som gör av med pengar i affärerna så är det väl bra för dom företagen, men kommer dom eventuellt ökade inkomsterna i affärerna tillgodo till kommunen som ökade skatteintäkter ?

 11. Pensionär på väg att beställa flyttfirma skriver:

  Ytterligare ett bevis på rådande inkompetens i Haparanda stad, hos både politiker och tjänstemän. Ska verkligen skattebetalarnas pengar gå åt till dylikt privatägt, exempelvis Hermansons…??
  Ei helvetti! Kyllä korkea aika tilata muuttokuormat.

 12. "Realist" skriver:

  Jag tycker att IKEA och våra andra butiker drar tillräckligt med folk till Haparanda…onödigt att satsa mer pengar…satsa miljonen på våra underbara barn istället.
  Eller våra äldre som jobbat och slitit i många År.

 13. statsmannen (s) skriver:

  finns ju inte nått annat att förvänta sig av denna ”brunblåa” sörjan till politiker. Se på deras bakgrund!!!

 14. Fritidsfiskaren skriver:

  Om ingenting satsas på saker som gör det attraktivt att åka till Haparanda, så gör inte företagen vinst och måste lägga ner eller avskeda folk vilket i sin tur ger mindre skatteintäkter som ger mindre resurser till det gemensamma. Besökare måste bränna mer pengar i Haparanda för att vi skall få livskraftiga företag som anställer fler. Så enkelt är det. Vi skall för all del gärna satsa mer på hälso- och sjukvård, skola mer mera, men vi måste ha intäkter till det.

 15. Nestor Mcglide skriver:

  Statsmannen: berätta mer om deras bakgrund då jag inte vet vad jag ska söka efter

 16. Enok Nitti skriver:

  Statsmannen;Brunblåa sörjan, intressant.Blå förstår jag men brun? Vem är brun?

 17. Verkkosurfaren skriver:

  Enok, jag tror han (det är nog en han) syftar på alla som inte längre är sossar, så det finns många att välja på…

 18. Enok Nitti skriver:

  Verkkosurfaren; Röd, grön, blå är beteckningar som är accepterade inom svensk politik men brun däremot syftar på nazismen. SD fick ju 23 % av rösterna i Haparanda men har ingen i fullmäktige, så vem är brun?

 19. Enok Nitti skriver:

  Jag konstaterar att vissa kastar ur sig påståenden utan ha något belägg för det, jag frågar igen: vem i Haparandapolitiken är brun?

 20. Mörkö skriver:

  Onko Haaparannassa jotain evenemankeja pensionäärille?
  En ole pahemmin kuullu enkä nähnyt semmoisia.
  Paitsi kirjaston lukusali tietysti.

 21. Ei se kannatte! skriver:

  Det spelar väl ingen roll vad som görs här i stan. Allt är ju ändå fel, eller så är det fel personer som försöker.

 22. statsmannen (s) skriver:

  Fakta är att dom blåbruna som de heter prioriterar skattesänkningar till dom rika framför välfärden och dessa tendenser ser vi ju redan i Haparanda. med nya styret. Det är fakta.

 23. statsmannen (s) skriver:

  Och sd kommer till nästa val 2022 att hamna på 5-6% av rösterna. Se på rasi/nasi partier över hela europa så är utvecklingen åt de hållet. Det är bara en årsdagslända.

 24. statsmannen (s) skriver:

  Ta kvällens inlägg bara angående problemen i sjukvården – varför blev det problem med bemanningen och ekonomin i regionerna? Jo allt började med att högern införde fritt vårdavtal. Att alla skulle välja vem man skulle få vård av: privata eller landstinget. i Övertorneå, Haparanda, Överkalix och Pajala – vilka fick vi välja? Och samma med apoteken och bilprovningen. Allt skulle bli billigare för oss medborgare men det blev dyrare. Det är fakta. Och egentligen finns de ingen personalbrist bland sjuksköterskor eller läkare för regionen utan problemet är högerns reform är att dom nämnda sköterskorna forts..

 25. statsmannen (s) skriver:

  forst. och läkarna finns i bemanningsföretagen som tjänar miljarder varje år på regionens bekostnad allt beroende på högern och kds reform om valfrihet. Och samma gäller skolan.