Satsar på hjälp till nya företagare

HAPARANDA: Haparanda stad har slutit avtal med Nyföretagarcentrum Nord för kostnadsfri rådgivning till nya företagare.
Detta innebär att personer som funderar på att starta eget företag kan få kostnadsfri rådgivning om affärsplaner, budgetarbete, marknadsföring och annat som rör företagande.

Verksamheten startar den 1 januari 2018, men redan den 20 november ska intresserade kunna ta del av en ”starta-eget introduktion”.

Enligt Haparanda stads tillväxtchef Peter Juntti ska satsningen i förlängningen skapa fler arbetstillfällen.

– Det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag i Haparanda. Den här satsningen på nyföretagande skickar en viktig signal. Den visar att vi menar allvar, uppger Juntti i ett pressmeddelande.

Vidare uppges att Nyföretagarcentrum Nords verksamhet finansieras av både kommun och näringsliv. ”Initialt kommer Haparanda stad att satsa 75.000 kronor per år. Lokala företag och organisationer kommer att bidra med lika mycket”.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
5 kommentarer om “Satsar på hjälp till nya företagare
 1. Eller? skriver:

  Herr Juntti kanske vore den bästa förebilden om han ”shoppade” här i stället för residensstaden ..

 2. Gammal företagare skriver:

  Det skulle vara intressant att veta vad tillväxtenheten i kommunen sysslar med.
  Är de för fina för att ha kontakt med vanligt folk som vill bli företagare för inte är det väl så att de inte själva kan lära ut hur man driver företag?

 3. anders rönnqvist skriver:

  Bättre med ngn rådgivning än ingen rådgivning alls.Den bästa rådgivningen kan man bara få med rådgivare som har den lokala kännedomen. Jag vet om ett flertal kompetenta rådgivare i Haparanda med adekvat utbildning och erfarenheter som borde anlitas.Det verkar vara svårt att se skogen med alla trän i vägen. En expert kommer alltid från en annan kommun än den egna.

 4. fd byråkrat skriver:

  Det skall vara enkelt att starta företag, men ett krux kan bli vid myndighetens krav ex livsmedels hantering , lokalernas utformning hygienutrymmen.Jag hör oftast att det klankas på hantläggarens petighet.Hur skall en tjänsteman lotsa en ambitiös blivande företagare förbi myndigheternas krav på regelverket och ändå behålla tilliten hos den blivande företagaren ?

 5. Anders Rönnqvist skriver:

  Att starta ett företag rent formellt är enkelt och snabbt gjort. Det är det enskilda företagets villkor, branchinnehåll och övriga förhållanden som avgör komplexiteten. De delarna måste analyseras och bedömas innan man går vidare med att konkretisera de skilda delarna.Företagarens personliga kompetens och förutsättning att lyckas är oftast helt avgörande.