Satsning på företagande i Övertorneå

Camilla Sehlin och Monica  Foto:Lisette Olsson-Höghäll

Camilla Sehlin, verksamhetsledare och Monica Wikström-Johansson bistår Peter Juntti när han klipper band. Fotot är från när Nyföretagarcentrum Nord invigdes i Haparanda tidigare i år. 
Foto:Lisette Olsson-Höghäll

ÖVERTORNEÅ: Kommunen satsar på att utveckla näringslivet och ansluter sig därmed till Nyföretagarcentrum Nord.

Nyföretagarcentrum Nord är en ideell förening som har funnits i fyra år. Verksamheten erbjuder rådgivning och stöd till personer som är i startgroparna med ett företag.

– Jag har mycket god erfarenhet av Nyföretagarcentrums verksamhet så jag tror att detta blir mycket bra för Övertorneå kommun, säger kommundirektör Peter Juntti i ett pressmeddelande.

Monica Wikström-Johansson, som är uppvuxen i Kuivakangas men nu mera utflyttad till Luleå är själv företagare som arbetar åt NyföretagarCentrum på konsultbasis.

– Tillsammans med kommunen bygger vi upp ett nätverk bestående av samarbetspartners från det lokala näringslivet. Tack vare detta samarbete mellan oss, kommun och näringsliv kan vi erbjuda kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till personer som vill eller nyss har startat företag. Målsättning är att genom rådgivning och olika stöttande aktiviteter ge nyföretagare bästa möjliga förutsättning att skapa lönsamma och livskraftiga företag och därmed bidra till tillväxt i Övertorneå, förklarar Monica Wikström-Johansson på NyföretagarCentrum Nord.

Föreningen finns i dagsläget i Luleå och sedan mars i år erbjuder föreningen även rådgivning i Haparanda. Under hösten avser rådgivningsverksamheten att startas i Övertorneå.

Publicerad i Svenska
2 kommentarer om “Satsning på företagande i Övertorneå
  1. ej fake news skriver:

    Mörtberg har visst panik, vad är de här om inte valfläsk och men fläsket kommer ínte och ge nått för de har ju prövats i säg minst 30 år. som råd hjälper de inte och sitta på kontoret på skolan utan man måste ju ut i verkligeheten som ni lovade inför valet 2014, läser dom era ploskler nu..har sparat dom… och sjuka partiet säger inför alla val att dom inte är vänster och dom inte är höger och dom inte är nått mittenparti!!!…och enl facit vad är dom tror du? har gått igenom dom senaste 12 årens beslut i KF så har sjuka partiet röstat 100 % enl högerns alla förslag och senast att stänga

  2. ej fake news skriver:

    forts.. polgården i Juoksengi. sjukapartiet tycker jag är ett högerparti och ljuger ju om deras hemvisst. deras största politiska fråga dom senaste 8 åren är om tingshusvägen ska vara en huvudled eller inte. vården skiter dom i.