Sätter smak på strandpromenaden

HAPARANDA: Nej, det blev ingen campingarena på stranden den här sommaren. Istället har 100 bärbuskar planterats längs promenadstråket vid Torneälven.

I slutet av juni blev fyra rejäla lådor inredda med bland annat morötter, rödbetor och persilja. Detta skedde under ledning av lantbrukaren Annika Tossavainen efter klartecken från kommunen.

Nu har nästa steg tagits mot att skapa en ätbar strandpromenad. Jan-Erik Granvik från Granviks Grönt planterade 100 bärbuskar i fredags.

– Jag hoppas att det här ska bli ett utflyktsmål för barnen i förskola och skola. Det är ju meningen att befolkningen ska kunna ta del av det här, säger Jan-Erik Granvik till Haparandabladet.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
7 kommentarer om “Sätter smak på strandpromenaden
 1. Trippel J skriver:

  Ett spännande projekt och hoppas det blir som ni har tänkt. Ge denna underbara strand ett fint ansikte och anlägg park efter hela strandlinjen. Bort med bilbingo och gör denna del av stranden till ett fint promenad stråk. Detta ger glädje åt boende och att turister ser att detta är en välmående stad som man gärna stannar i. Happis kan bli en fin sommarstad med lite fler visioner som dessa duktiga företagare nu har gett staden. Ge även området innan Cap East en upprensning, det höjer värdet.

 2. Mac Leo skriver:

  Om man tänker på turisterna så är dom nog inte så intresserad av att titta på morötter och rödbetor nere vid strandpromenaden..Det finns ju Ica vid infarten där kan man göra matinköp coh samtidigt klämma och titta på morötter och rödbetor..!

 3. Trippel J skriver:

  En typisk kommentar av en bakåtsträvande person. Inga visioner, inget nytänk, galna ideer behövs prova nya saker och inte försöka ta död på andras lite lustiga projekt. Detta är nytänk.

 4. Trippel J skriver:

  Jo, sen var det ju gratis för kommunen och happisborna, ingen dålig upphandling här.

 5. Mac Leo skriver:

  Att ta död på andras lustiga projekt är ju också en syn! Haparandaborna har sitt året runt men turisterna har inget. Strandplatsen hade varit en utmärkt för att få turister att stanna kolla bara Ikeas parkering (husbilar/husvagnar) inte går dom till Hap.centrum utan promenaden tas till Torneå köpc.
  Mac Leo

 6. centrum? skriver:

  Fråga till Mac Leo: Vad ska turisterna göra i Haparanda centrum ? Finns inget att göra eller att se i ”gamla Haparanda centrum”. Varför är det så viktigt för Mac Leo att få turister till centrum ? Är han eller hon möjligtvis företagare med säte i centrum, bättre att flytta företaget dit var det finns folk i stället för att tro att man kan få turister att komma och handla i den enda butiken som finns i centrum, just det… Det finns en butik i centrum…

 7. Trippel J skriver:

  De kan äta morötter, inte alla städer som kan erbjuda det.