Sätter stopp för sänkt pension

NORRBOTTEN: Över 150.000 pensionärer har drabbats av sänkt tjänstepension på grund av ett gammalt tjänstepensionsavtal, PA-KL. Nu har pensionärsorganisationerna SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna satt ner foten för att rädda medlemmarnas pensioner.

Tillsammans organiserar föreningarna 435.000 pensionärer i Sverige. Kravet som föreningarna ställer är att de fackliga organisationerna och arbetsgivarorganisationerna omedelbart inleder nya avtalsförhandlingar, och att sänkningen på upp till 1.000 kronor som drabbar nästan 10 procent av landets pensionärer stoppas.

– Det här är oacceptabelt, man gör bara inte på det här sättet, säger SKPF Pensionärernas förbundsordförande Berit Bölander, i ett pressmeddelande.

Om inte parterna förhandlar om avtalet överväger pensionärsföreningarna att ta till juridiska åtgärder.

–  Det faktum att SKL ensidigt verkar har ändrat i avtalet som nu leder till sänkta tjänstepensioner för så många, måste då prövas, säger Berit Bölander och Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
5 kommentarer om “Sätter stopp för sänkt pension
 1. Arbetare skriver:

  Typiskt dagens högerregering. Dom som har det värst måste straffas för att regeringen ser till att överklassen har det bra. Statsminister springer på kungafester och visar sig i veckotidningarnas skvallerspalter. Att han har mage att kalla sig arbetarrepresentant.

 2. Mad Max skriver:

  40-talisterna är nog de stora ”vinnarna” angående pensionen. Hur våra barn och barnbarn i framtiden får i pension är skrivet i stjärnorna. Det ser illa ut för dem.

 3. Alf Sigvardsson skriver:

  Dom generationerna som byggt upp dagens svenska samhälle ska givetvis ha en dräglig ålderdom att kunna njuta av efter sin arbetskarriär.

 4. hasse skriver:

  Håller med arbetare. Sossarna borde ha tagit bort ordet arbetarepartiet för länge sedan, det finns inte något arbetareparti i Sverige mer tyvärr, bara roffa åt sig själv så mycket som möjligt.

 5. Frazzze skriver:

  Alf om du menar med att belåna framtida generationer så har 40talisterna varit bra. 30 och 40 talisternas pensionr betalar ju vi som jobbar i dag.