SD-avhopp i fullmäktige

HAPARANDA: Sverigedemokraternas enda ledamot i kommunfullmäktige Haparanda hoppar av men sitter kvar i fullmäktige, som partipolitiskt obunden, enligt Norrbottens Kuriren. 

Politikern Arne Hällefors har aldrig varit medlem i partiet, han fick mandatet eftersom att väljare skrivit hans namn på SD:s valsedel.

Arne Hällefors utesluter inte att i framtiden representera ett annat parti.

– Om någon vill flirta in mig kan jag ställa upp, det är inte omöjligt, säger han i Norrbottens Kuriren.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
81 kommentarer om “SD-avhopp i fullmäktige
 1. Holmeros skriver:

  Det var på tiden. Vi behöver seriösa SD politiker här i stan. Var fjärde svensk röstar snart på SD och de behöv för att försöka rädda landet från det som håller på hända.

 2. Jens skriver:

  Jadu Holmeros: Försök hitta någon sådan kandidat i stan. Gärna någon med eftergymnasial utbildning. Lycka till!

 3. Futurum casus skriver:

  Kanske man ska skriva sitt namn på sd-listan och argumentera för lite mer allianspolitik som politisk vilde. 🙂

 4. politisk strandsatt skriver:

  jag tror att sd:s ”tid” är över i Sverige. tror att folket börjar inse vilket parti de här är. låsas vara seriösa men ställer man lite svårare frågor till dom så är dom som stora frågetecken. i valet går dom ner med ca 4 % och hamnar därmed på ca 8 %.

 5. Tore Knee skriver:

  Holmeros: Vad är du orolig för ska hända med vårt land?

  Vad det än är så är det knappast figurer som Jimmie, Mattias och Björn som vi ska förlita oss på?

 6. Enok Nitti skriver:

  Hur kan man hoppa av ett parti som man inte är medlem i eller representera i Fullmäktige?

 7. Futurum casus skriver:

  politisk strandsatt: Det tror inte jag. Om man bara läser demoskops undersökningar så kan man tro det. Jag skulle tippa på att Sd kommer på mellan 17-18%

 8. Futurum casus skriver:

  Tore Knee: Jag vet inte vad du läser för media men vi har många utanförskapsområden i Sverige och jag tycker det är oroväckande. Jag har varnat för det redan för över 10 år sedan. Jag vågar påstå att vi kommer få stora inrikespolitiska problem om 10-15 år. Det är inte försent än men mer av socialdemokratiskt arbetspolitik kommer inte förbättra situationen.

 9. Futurum casus skriver:

  Jens: Hur många av Haparanda kommunfullmäktiges ledamöter har eftergymnasial utbildning?

 10. Observer skriver:

  Futurum Casus: Du har missat det mesta av politikens kärna! Mer Allianspolitik av Sd säger du om ett högerparti som stödjer egoisterna.
  Stora klyftor i ett samhälle skapar de problem du beskriver och är det någon politik som ska få ordning på det så är det just socialdemokratin.
  Tidigare längst ut på högersidan var m och de har fått alldeles för stor genomslagskraft i politiken som missgynnar de breda folklagren. Tidigare vettiga partier som L och C har hamnat i skymundan för de tuffa,framgångsrika,häftiga M….obs ironi om du inte är med.
  Du kan inte lägga patiens med korten bak och fram!

 11. Futurum casus skriver:

  Observer: stora klyftor skapas pågrund av att vi har så högt skattetryck på arbete. Sverige är det land som har flest enmans företag och det gynnar inte landet. Sänk skattetrycket och ta bort tillfälligt arbetsgivaravgifter i glesbygd. Sverige har fortfarande problem med kompetensbrist och det skapar problem för företagen när de söker personal.

 12. Jens skriver:

  FC: antagligen alldeles för få. Och att hitta någon sådan SD:are lär vara ytterst svårt

 13. AnnBritth skriver:

  Observer…jaså socialdemokratin ska få ordning på detta land. Tror du på det själv? Det visste vi väl alla vad som nu händer fram till valet 2018. Regeringen lovar guld och gröna skogar. Barnfamiljerna får högre barnbidrag, pensionärerna ska också få ta del av kakan. Jajamän….bostäder åt alla, jobb åt alla, inget utanförskap. Alla nysvenskar sätts i arbete. Allt det lovar sossarna. Vi kan inte veta hur valet slutar. Själv ska jag för första gången ge min röst till SD. Detta parti verkar ha visat vägen för övriga partier.

 14. Tornedaling skriver:

  Stoppa invandringen och stäng gränsen!! Dags för alla Finländare att åka hem. Kriget är över ? Gissar att det är det ”Holmeros” menar när hen skriver att ”vi måste rädda landet från det som håller på att hända”. Eller?! ? Du gör väl inte skillnad på invandrare och invandrare?

 15. Futurum casus skriver:

  Jens: I Haparanda är utbildningsnivån låg överlag. Socialdemokraterna har svårt att hitta partiledare som har en eftergymnasial utbildning. Att en partiledare läst någon veckas kurs i ledarskap osv. Ser inte jag som eftergymnasial utbildning men de räknar upp det som ”merit”.

 16. Nöjesläsaren skriver:

  Jag bara älskar att läsa kommentarerna.
  Alltid samma som svara.
  Jag skulle gissa att dessa är de som sitter tysta på möten och inte vågar stå för sina egna åsikter inför öppna grupper.
  Skatter behövs väl för när klagade inte dessa ovan på hur illa sjukvården är att äldreomsorgen inte funkar som de säger. Och nu är man rädd för att invandrarna kommer och tar våra jobb våra kvinnor och våra bostäder. Själv har jag inte blivit av med ett jobb för att andra skall ta det. Inte heller min kvinna. Eller min bostad.
  Va inte rädda det löser sig.
  Fast var är enochnitti 😉

 17. från holmen skriver:

  finns ju ett flertal högutbildade nyanlända i Staden…där kan ju partierna plocka fram folk som kan…

 18. ll skriver:

  Naturligtvis är det skillnad mellan olika sorters invandrare.

 19. Knapsu skriver:

  Futurum casus: du får nog tyvärr acceptera att vi lever i en demokrati och inte i den meritokrati som du,som uppenbarligen liberal, ser som önskvärt.
  Å andra sidan så borde det värma ditt meritokratiska hjärta att posten som kommunalråd innehas av en professor.

 20. Futurum casus skriver:

  Knapsu: Valet av kommunalråd innebär inte att den lokala politiken blivit bättre. Under hans tid bakom den kommunala katedern så har slöseriet av skattemedel ökat. Det finns säkert naturliga orsaker till det.

 21. Observer skriver:

  Ann-Britth och FC: Vill minnas att förra regeringen försökte med sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar för att skapa fler jobb. Vad blev det för resultat?
  Möjligen att en hybrid av Norges glesbygdspolitik skulle fungera även i vårt land.
  Borgerlig politik har aldrig varit samhällsnärande och drivande,tvärtom. Visst kan man ha synpunkter på enskilda frågor och skatter och där gör inte alltid SAP det mest riktiga men titta då idag på parlamentariska läget.
  SD har fast det tar emot och erkänna,varit de parti som räddat Sverige från en fullständig kollaps i invandringsfrågan. Men det är det enda

 22. Futurum casus skriver:

  Nöjesläsaren: Jag undrar om du läst någon av kommentarerna öht. Med erfarenhet av vänsterextrema så manar jag till försiktighet i att uttrycka sig allt för frikostigt.I alla fall så länge samhället(media=tredje statsmakten) inte granskar dessa avarter.

 23. Futurum casus skriver:

  Observer: Alliansen byggde välfärd trots lågkonjunktur. Man ska inte glömma bort att Sverige och större delen av världen befann sig i en global finanskris 2008-2013. Löfven har högkonjunktur och trots det så stiger långtidarbetslösheten. Jag visste redan innan sossarna drog igång sin bidragpolitik Hur resultatet skulle bli. Det är viktigt att sossarna inte får makten fyra år till. Det bli bara kaos.

 24. Knapsu skriver:

  Futurum casus: jag har inte kommenterat den lokala politiken, jag replikerade på ditt inlägg där du önskar meritokrati istället för demokrati.
  Du efterlyser meritokrati men avfärdar ändå ett styre där akademiska meriter uppenbarligen finns?
  Försök hålla en konsekvent linje i ditt resonemang.

 25. Kisumisu skriver:

  Jag tycker både S och M får inte tummen ur *****.
  Det lovas dittan och dattan, fast så är väl politiker ingen nyhet i sig.
  Men det som tråkigt att alla kör samma linje.

  Bara SD som sticker ut.

  Jag skulle rösta på SD, men då jag är halvfinne kommer jag EJ göra det! Dom är ju sådan parti som bara vill främja svenska språket etc etc.

  Visst kan jag gå ”hem till Finland”, men det är inte mitt hemland!
  De enda jag känner mig finsk är språket och en del av kulturen som bastu och matkultur.
  Dessutom lär man väl brännas på bål av ”sannfinländare” (om dom får makten) i Finland med när man är svenne!

 26. Kisumisu skriver:

  Här i Haparanda och överhuvudtaget på gränsen, för gäller även Torneå är det ett löjligt bråk vem som bäst!

  Förstår inte vad som är så svårt acceptera olika språk och lära sig finska. Bara för att man bor i Sverige ska man vara mer svensk eller snarare sagt låtsas vara svensk så typiskt Haparanda. Med låtsas menar jag att majoriteten är från Finland eller har åtminstone finska rötter.

  Torneå bor borde också skärpa sig och faktist lära sig lite svenska. Borde vara krav åtminstone om man jobbar inom serviceyrken att man kan!

  Men nä man ska vara envisa ”nationalister” som inte kan samarbeta!

 27. Kisumisu skriver:

  Man ser bara problem. Skulle vi börja acceptera lite mer varandra så skulle det inte heller bli nån utanförskap.

  Har som utböling även märkt att många har svårt att ha samarbete utanför sina trygga barndomsvänner eller egna släkten.

  Men det är väl så att jag kommer aldrig förstå det här när man inte är infödd här.
  Sen om vi nu ska vara så svenskar så kan vi väl börja bete oss som svenskar och förutom språket sluta bete oss som finnar! Men det är väl kanske omöjligt när finskheten ändå finns där nånstans.

 28. Futurum casus skriver:

  Knapsu: jag kommenterar faktiskt signatur Jens krav på att SD:are ska ha en eftergymnasial utbildning. Tittar man på haparandas politiker överlag så representerar de ett tvärsnitt av befolkningen därför att utbildningsnivån är låg.

 29. Futurum casus skriver:

  Kisumisu: Jag håller med, jobben går till släkt och vänner och det märks tydligt när det är en utvecklingsfas i en kommun t.ex. fiberkablar. Det gynnar inte Haparanda på något sätt. Arbetsvilliga och kunniga människor flyttar från stan.

 30. Futurum casus skriver:

  Kisumisu: Vad jag har förstått så har aldrig SD sagt att de ska sparka ut folk som bor och har uppehållstillstånd. Däremot vill man få hem dem som inte har fått permanent uppehållstillstånd och bor illegalt i Sverige. Inte ens i Finland får man bo och leva illegalt.

 31. Futurum Casus skriver:

  Skratt! Nu kommer KI konjunkturinstitutets rapport. Statsfinanserna måste vara åtstramade till 2019. Som jag anade. Det här är problematiken med att bara ha en svetsutbildning och livstidsmedlemskap i facket som enda merit. Det räcker inte.

 32. Enok Nitti skriver:

  Jag tolkar Futurums skriverier om låg utbildning att han anser sig bättre än flertalet, jag tror att inte ens en Nobelpristagare skulle duga till kommunalråd i Futurums ögon om han var socialdemokrat.F. har problem med ett vänsterextremt nätverk, ett högerextremt verkar han inte ha några problem med.

 33. kisumisu skriver:

  Futurum Casus:

  Håller med.
  pratade med en viss person om fiber för ca 5 år sedan.
  Då var svaret att ”nä det blir för dyrt ingen privatperson vill betala 30k”.

  Nu har samma personer eld i baken och predikar om Telias fiber.

  Är på ett sätt glad Seskarö gjort egna avtal och BBB gjort sina egna.
  Förstår inte varför kommun ska agera mellanhand är det för Telia gett bäst bonusar till berörda i kommunen? BBB möte var ingen från kommunen på fast dom bjudit.

  Var fel av kommunen ens lova fiber.
  Totalkaos beslut går fram o tillbaka. Inte ens hemsidan klarar kommunen hålla uppdaterad.

 34. kisumisu skriver:

  Men var roligt vara på BBB infomöte.

  Folk trodde även nån från kommunen skulle vara där.

  Det kom fram priset 5000kr.
  BBB kommentera ”ja då har ni en riktig rik kommun och generös kommun som kan erbjuda det”.

  Angående invandring håller jag med. Dem som illegalt i ett land ska ju inte få vara det.

  Sen till alla som pratar om utbildning.
  Är en politiker bättre om den är civilingenjör?
  Det är väl mer erfarenheten och hur man är som person som är det viktigaste?

  Jag kan iaf med vanlig bondförnuft redan räkna att vissa saker ej fungerar göra som det gjorts och görs.

 35. Knapsu skriver:

  Futurum casus: ur en intervju med dåvarande partisekreteraren i SD, numera vice talman i riksdagen Björn Söder:

  ”Det är ju så att Sverige i dag inrymmer andra nationer. Vi har ju till exempel den samiska nationen. De är svenska medborgare, men tillhör den samiska nationen. Vi har också tornedalsfinnar och så vidare. Vi accepterar dem. Men om det blir för många nationer i nationalstaten, då kan det bli problem”

  Vi i Tornedalen räknas inte som svenskar för SD.

 36. Futurum casus skriver:

  Enok nitti: Om du läser innantill så ser du att det var signatur Jens som hade krav på att SD:are skulle ha en eftergymnasial utbildning. Då blev min fråga till Jens hur många politiker i kommunen som har en eftergymnasial utbildning. Det är helt klart att det är en fördel att ha utbildning bakom sig men det ska inte vara ett krav bara för att man tillhör ett visst parti. I så fall ska utbildningskrav gälla partier.

 37. Futurum casus skriver:

  Enok nitti: Om man tar ett uppdrag som Sverige statsminister då tycker jag att man ska ha lite mer i bagaget än en svetsutbildning.

 38. Observer skriver:

  FC: Du är dåligt informerad men 2007-2012 sänkte man skatten med 140 miljarder, förstår om du tycker det är att bygga välfärd. Men vi pratar inte om att göra rika rikare utan om pengar till pensionärer,sjukvård,åldringsvård,skolor,sjukhus,vägar etc etc.

 39. Futurum casus skriver:

  Knapsu: Vad har jag med Björn Söder att göra?

 40. Enok Nitti skriver:

  Futurum;Hade Löfven varit bättre som Statsmimister om han inte hoppat av Socialhögskolan eller vilken utbildning anser du lämplig?

 41. Futurum Casus skriver:

  Observer: Inte alls, jag är fullt medveten om skattesäkningen. Skattesäkningen genererade ca 270 miljarder kr till statens skattekista. Det är synergin som blir när man sänker skatten. De som fick mer i plånboken var vanliga människor t.ex sjuksköterskor, murare snickare osv. Det är helt självklart att rika blir rikare när fler kommer i arbete – även i lågkonjunktur. Sluta lyssna på propagandan från sveavägen 68 eller LO – skaffa dig egna kunskaper.

 42. Knapsu skriver:

  Futurum casus: jag redovisar bara vad han anser om vilka som hör hemma i Sverige.
  Sedan kanske kommentaren var riktad lite fel.

 43. Futurum casus skriver:

  Knapsu: Det är snarare din tolkning. Jag tolkar inte texten du citerar så. Högerextrema har än så länge inte fråntagits mig min personliga integritet så som vänsterextrema syndikalister gjort. Men visst, jag tycker varken vänster- eller högerextrema är bra för samhället. Det är två ytterligheter vi talar om som står för våld och hot.

 44. Futurum casus skriver:

  Enok nitti: Det var väl ändå tur att han hoppade av socialhögskolan. Han passar inte att arbeta med människor. Det krävs en enorm portion av tålamod. Politik handlar till största delen om ekonomi så en ekonomisk utbildning med macro- och microtänkande samt en juridisk översiktkurs vore bra för alla politiker.

 45. Lennart Rönnkvist skriver:

  Futurum Casus!
  Typiskt överklassnack! Menar du att om man har någon form av kroppsarbete så är man diskvalificerad från all politik?
  Hujeda mig man blir mörkrädd av dessa uttryck av demokratiförakt!
  Nu är det ju så att den här strängen skulle handla om SD avhopp, men blivit något helt annat!

 46. Jan Söderman skriver:

  Måste vara bittert för alla SD-kramare att det går så bra för Sverige och den där systemkollapsen de talade om blev det ingenting. De två länder i Europa som tagit emot flest invandrare, Tyskland och Sverige är också de två länder som har starkast ekonomisk tillväxt i hela EU….surt sa räven…

 47. Observer skriver:

  FC: Jag kan bara enkelt konstatera att vi har inte samma värderingar,samhällssyn och hur man bygger välfärd och inte minst ett välmående och rikt samhälle,inte bara för dig och dina vänner utan för alla.
  Är man bara tillräckligt okunnig och oinformerad oavsett utbildning så kan man faktiskt rösta på moderaterna eller som hittills stödtrupperna och inbilla sig att man får valuta för röstsedeln!

 48. Enok Nitti skriver:

  Rent allmänt så är det inget fel att ha svetsutbildning.När Futurums avgasrör går av är det bra att känna en svetsare.Eller när det är problem med rören,rörmokare är bra bara dom inte blir politiker.Åsa Romson är högt utbildad men politikerkarrären gick ju sådär.Ett råd säg inte till en svetsare att han ska ge fan i politiken,då får du fixa din svetsning själv.

 49. Futurum Casus skriver:

  Lennart: Inte alls, men det det skulle stärka Sverige. Vi har snart inga industrier kvar i Sverige men vi är bra på att nischa in oss i nya marknader. Jag är helt vanlig arbetarklass men en lite mer påläst klass. 🙂

 50. Futurum Casus skriver:

  Observer: Jag har sunda värderingar och fullständigt normal samhällssyn men jag håller inte med om att socialdemokraterna står för välfärdsbygge i nutid. På 50- och 60-talet var det så men inte efter 1976 års val. Nu fungerar inte socialdemokratins välfärdspolitik – man slösar pengar under högkonjunktur när man normalt tidigare samlat pengar i ladorna för att använda vid sämre tider. Sverige befinner sig i en högkonjunktur – det skulle lika gärna kunna sitta ett gäng hästar som styr landet. Det är betydligt svårare att styra ett land i lågkonjunktur, då krävs det finess.

 51. Futurum Casus skriver:

  Jan Söderman: Att vi får stora inrikespolitiska problem i framtiden är jag helt övertygad om. Sverige blir ett nytt Libanon eller Syrien som var kristna länder ursprungligen. Förhoppningsvis blir inte Sverige en grushög i våld och terror. Då får vi hoppas att det finns vettiga beslutsfattare som styr landet. 🙂

 52. Futurum Casus skriver:

  Enok nitti: Jag är en mångsidig person trots att jag jobbar inom vården. Jag kan svetsa och löda i nästan alla metaller – har t.o.m. haft lödlicens för att löda fast komponenter för rymdbruk. Mitt tips till dig, var inte rädd för nya kunskaper – det berikar dig.

 53. Peter M skriver:

  Jag hoppas på en lokalförening i Haparanda för sd:s räkning.
  Det är ett växande parti med en bra politik i mina och väldigt många andras ögon, även om få vågar erkänna det öppet (kalla mig rasist, men det är jag icke!).
  Sd har vuxit sen förra valet trots klumpiga individuella uttalanden och en skev massmedial bild.
  Det lär öppnas fler platser i kf efter valet.
  Kommunen skulle inte må dåligt av lite nytänkande.
  Men frågan är om nån vågar ta stolen, med risk för utfrysning och medföljande rasiststämpel.
  Hoppas att någon seriös vågar!
  Jag kommer inte att döma dig, då jag inte är felfri!

 54. kisumisu skriver:

  Peter M:

  Håller med att kommunen skulle behöva lite nytänke.
  Kanske nån politiker utanför vår kommun som inte är så insnöad i de gamla.

  Det tråkigt att se att samtliga partier går med på försämringar.

 55. Futurum casus skriver:

  Peter M: I en demokrati måste alla åsikter finnas även om man tycker många åsikter är vansinniga och t.o.m. korkade. Har man en åsikt så ska man uttrycka sig men man ska vara medveten om farorna med att göra det i synnerhet i en röd kommun som Haparanda är. Jag har haft problem med vänsterextrema i drygt sju års tid så jag talar av erfarenhet. Mahatma Gandhi sa en gång: först nonchalerade dom oss, sedan skrattade dom och efter det slog dom oss och då vann vi.

 56. Enok Nitti skriver:

  Futurum;Jag kommer osökt att tänka på Karlsson på taket,världens bästa rymdsvetsare!

 57. Augusto skriver:

  Jan Söderman, din raljanta ton över att alla inte ser den positiva utvecklingen i Sverige som du tydligen gör får dig att framstå som ganska ignorant. Tror att ett lands eventuella välmående mäts endast i BNP?

  Öppna vilken dagstidning som helst och läsa vad som händer i landet. Hoppa inte över nyheterna som inte passar din världsbild.
  Jag tror att få numera har undgått att se förfallet som accelererat betydligt senaste åren. Det är verkliga människor som drabbas av rån, våldtäkter, köer till livsavgörande vård osv. Hela samhället har påverkats negativt och det hade inte alls behövt bli så.

 58. Futurum casus skriver:

  enok nitti: Hittils har inte svetsarbeten utförs i rymden av förklarande otsaker

 59. happisman skriver:

  Jag hoppas SD får högst 1% av rösterna i nästa val.
  Jag skäms över att ha ett sådant parti i vårat land. Det känns som fler och fler länder drabbas av dessa partier. Risken är att 2000-talet blir en upprepning av 1900-talet. Då skyllde man på judar, nu är det invandrare/flyktingar som får skulden för dålig ekonomi m.m

 60. Futurum Casus skriver:

  Happisman: Du lever i en demokrati – det är bara att leva med att SD växer sig allt starkare. SD växer pga. dig, du är en av SD:s bästa valarbetare. Ta debatten istället – kom med vettiga motargument. Att kasta ut epitet fungerar inte.

 61. AnnBritth skriver:

  Happisman…Jaså du hoppas att SD får högst 1% av rösterna. Så blir det nog inte. Inte behöver du väl skämmas för att ett sånt parti finns i Sverige. Det är många som sympatiserar med detta parti. Jag tycker dom visat vägen angående många viktiga saker till övriga partier. Nog måste du också tycka att mycket pengar går till invandrarna? Varför ska dessa betala 50 kronor när dom går till läkare och tandläkare? Fattigpensionärerna ökar i vårt land. Det är så orättvist så jag finner inte ord.

 62. kisumisu skriver:

  SD lever också mycket pga att ingen annan parti tar invandringsfrågor på allvar.

  Att bara hjälpa andra medans man bara gör saker sämre för invånare som bott här flera år eller hela sitt liv är inte rätt lösning.

  Allt är inte flyktingars fel, även om det kanske indirekt är så. Tänker på alla dessa stora pampar som gör pengar på dessa flyktingar. Flyktingförläggningar, utbildningar etc etc. Här talar vi om miljoner av skattepengar som jag i alla fall tycker borde gå och stärka och behålla den välfärd vi har och haft.

 63. kisumisu skriver:

  Sen att SD då vill försvenska allt känns för mig inte rätt väg heller.

  Men man ser också att Sverige lever inte ens idag upp till minoritetsspråklagarna.

  Man kan idag få hjälp med försäkringar och de ena o andra på svenska, engelska och numera även andra språk medans finskan, romani, meänkieli och samiska lyser med sin frånvaro!!!

 64. Osenka skriver:

  Happisman.Du behöver nog inte skämmas över SD det är nog ingen som upptäcker din lekamen bland 3 miljoner sd:are + fegisar som tycker likadant, gömmer sig och knyter näven i fickan.Man borde genast förbjuda politiska vildar,dessa är människor som inte har en egen uppfattning om något,är bara ute efter att få lättförtjänta pengar,en 4 vindarsmössa hade suttit fint på svålen på sådana. Nordlig vind är alltid kall, oavsett från vilket håll det än blåser??? Tycker det är magstarkt,att kalla sd:are rasister. Det är ju politikerna som ställt till det och kan inte rätta till det.

 65. Peter M skriver:

  Jag skulle vilja påstå att inte ett enda problem i det här landet bör skyllas på flyktingar eller migranter…
  Dom som bär skulden till de problem som finns är både vänster och högerpolitiker.
  Det går inte att ge så mycket till så många utan motprestation.
  Visst, alla är välkomna till Sverige, men har man inte ambitionen att bli en del av landet och ta seden dit man kommer, följa lagar och regler. Då ska man heller inte mötas av handhjärtan utan man tackar för påhälsningen och skickar hem gästerna igen.
  Precis som det fungerar hemma hos mig och säkert hemma hos er.

 66. Augusto skriver:

  Peter M, Är verkligen alla välkomna hem till dig så länge man följer dina regler och seder? Man kan bosätta sig hos dig för all framtid och du betalar uppehället?

  Det är hög tid för svensken att vakna ur masspsykosen. Alla har INTE rätt att komma hit och vi har ingen skyldighet till något annat än att se till Sverige och svenskarnas bästa.

 67. Peter M skriver:

  Augusto…
  Jag tror inte du läste hela mitt inlägg. Det står att läsa…att man inte kan FÅ allt utan motprestation. Jag ursäktar om jag var otydlig.
  Vill du komma och bo hos mig så är du välkommen, jag ser till att det finns sysslor att utföra så att jag får igen det jag ger i form av tak över huvudet och mat i magen.
  Finns det inte nog med sysslor hos mig så skickar jag över dig till grannen o.s.v.
  När flyttar du in?

  Det här är vad jag kan erbjuda i dagsläget, om jag genomgår en lobotomi så kan du få den deal som gäller i Sverige.

 68. Holmeros skriver:

  Sverigedemokraternas politik kopieras av sossar och moderater. Jättebra men problemet är att det kommer med 3 års födröjning. Moderaterna har äntligen vaknat upp med skärpt flyktingpolitik och införande av tiggeriförbud m.m. Konstigt att ni sossar inte skriker om rasism. Jimmie Åkesson klart bäst och som han svarade svetsaren ”det var inte vi som stämplade ordet jude i judarnas pass”. Var fjärde svensk snart Sverigedemokrat det är väl dags att ni sossar accepterar att vi åtminstånde försöker låtsas att vi har demokrati i detta land och växer upp så att ni kommer vidare från sandlådan.

 69. Utopia skriver:

  Bra där Augusto, det är drömmare som Peter M som orsakat mycket elände i vårt land. Nu vakanade iaf en stor del av politikerna upp och stoppade massinvandringen till Sverige. Vilket vansinne 150.000 på ett år,det är inte hållbart med en invandring utan begränsning.
  Vi bör göra som D och Dk och behålla gränskontrollerna dessutom sätta en siffra på mottagandet.
  Det är inte bra för landet eller de som kommer hit att vi inte kan ta emot dom på ett bra sätt.
  Vilka ska kvoteras in? Krigsflyktingar,politiska flyktingar,ekonomiska flyktingar eller sådana som håller på att svälta ihjäl?

 70. Peter M skriver:

  Utopia… Jag vet inte hur jag ska säga det här så att du förstår?
  Jag gör ytterligare ett försök.

  Hur många tror du hade velat komma till Sverige, stannat kvar ifall man ställde dom krav som jag skrivit om här tidigare?

  Kraven som jag tidigare skrev om, arbete = tak över huvudet och mat i magen + att man ska förhålla sig till gällande regler och lagar samt ta seden dit man kommit, annars uuuut!

  Inte som det är idag… Bostad, körkort, tand/sjukvård, ja allt fritt utan motprestation.

  Tack vare alliansen och nuvarande regering.

  Men jag vill inte bestämma vilka som får stanna.

 71. Observer skriver:

  Futurum Casus: Kan du ge en källa på din skatteuträkning,att då man sänker skatten med 140 miljarder så blir nettoeffekten 270 miljarder till statens kassa!

 72. kisumisu skriver:

  Utopia:

  Enligt mig dom som håller på svälta ihjäl.

  Ekonomiska flyktingar får väl komma men då ska dom vara på samma villkor som vi svenskar dvs krav på jobb!

  Finns ju dem som skapar jobb också.

  Sen tycker jag tiggare och flyktingar två skilda saker.
  Tiggarna gar ju inte ens rätt till fri sjukvård.
  I vissa fall jobbar dom tom spelar musik, säljer eget plockade bär osv. All eloge till dem.

  Även om jag tycker också vi borde inte se det i Sverige.

  Men dessa som inte försvarar sitt land och bara flyr och kräver dittan o dattan fyxxn.

 73. kisumisu skriver:

  Tycker också det väldigt märkligt när det stort sett bara kommer män. Ska det inte vara mer barn och kvinnor.

 74. 4chambers skriver:

  Helt rätt Augusto !

 75. happisman skriver:

  Det låter på vissa här att stängda gränser är det bästa sättet att rädda Sverige från inkräktande flyktingar, göra som t.ex Ungern. Löser det problemet? Flyktingarna försvinner inte för det. Frågan är vilken värld vill vi leva i? Det finns flera miljarder människor på jorden, och alla som bor här har haft turen att antingen födas här eller fått flytta till vårt relativt rika land. Tänk om vi inte hade haft samma tur, blivit född i t.ex. Syrien, nog hade vi också varit väldigt tacksamma om vi blivit mottagna på ett humant sätt. De allra flesta flyktingar kommer INTE hit för nöjes skull.

 76. Observer skriver:

  Peter M : Ursäkta jag läste för snabbt, håller delvis med dig!

 77. kisumisu skriver:

  Happisman:

  Helt rätt.
  Det enkelt för oss säga saker.

  Även för mig som inte upplevt krig.

  Däremot har jag upplevt diskriminering och utanförskap.
  Kan vara därför jag känner mer sympati för dessa romer som tigger här. Dessutom är dom både kvinnor o män.

  Ett land som tar bara emot män är också att framkalla problem och obalans i befolkningen.
  Inget illa menat men borde vara kvotering här med.

 78. Futurum casus skriver:

  Happisman: Jag vet inte vilken ålder du är i men Sverige har inte allid varit ett relativt ”rikt land”. För bara en mansålder sedan sågs Sverige som ett relativt ”fattigt land”. Men tack vare eller pågrund av att Sverige kunde hålla sig undan 2:a v-krig så kunde vi dra igång industrin på högvarv och sälja dyrt till europa som låg i ruiner. Rikedom är inte ett bestående fenomen. Belåningen av bostäder ligger på 3000 miljarder. En fastighetsbubbla utan like som lätt kan slå hårt mot oss alla. Världsbanken har varnat Sverige.

 79. Futurum casus skriver:

  Observer: Det är helt självklart att riktiga jobb ger större avkasting än sossarnas bidragsjobb. Så kommer det alltid vara. Staten ska inte skapa arbetstillfällen, staten ska göra det möjligt för arbeten att växa fram. Det görs genom att lätta på skattetrycket. Sänkningen av skattetrycket har gynnat alla i synnerhet dem som har låga inkomster – inte de rika som sossarna vill påskinna sina väljargrupper. Du får ingen länk för oftast brukar dessa inlägg raderas.

 80. Observer skriver:

  Happisman: Tror du vi löser världens flyktingproblem i Sverige genom att ha öppna gränser?
  Senaste siffran 65 miljoner flyktingar i världen,hur många ska vi ta emot?
  Vilka ska prioroteras,krigsflyktingar,politiska flyktingar,svältande flyktingar minst 20 miljoner bara i år,ekonomiska flyktingar?
  Tragiskt är att behöva ge SD lite rätt i deras syn på immigrationen,men många fler behöver få hjälp i sitt närområde. Lösningen är inte att fylla Sverige med nödställda,det har vi inte möjliget till trots PK folkets drömmar om vårt stora öppna hjärta.

 81. från holmen skriver:

  Märkligt detta med SD ..nu är det snart fem partier som anammat delar av SD förslagen…M kör hårt med tiggarnas..2011 när SD lade motion om detta så var alla emot.. SD ville stoppa folk vid gränsen 2015 men våran Steffe pratade med patos om att hans Sverige och €uropa inte byggde nå murar..jojo Nu höjs skatterna eftersom vi fått okvalificerade nya landsmän som ej platsar på arbmarknaden ? dom skall också försörjas..i många kommuner är det Socnämnden som orsakar underskott ..SD varnade för detta men men det avfärdas med rassenasse kortet..