Semjonovs begär Asplöven i konkurs

HAPARANDA: Tränaren Alexandr Semjonovs som fick foten i september har i fredags begärt AHC i konkurs vid Haparanda tingsrätt.

Bakom Semjonovs aktion finns en fordran på 32.000, en obetald uppsägningslön. Det uppger Norrbottenskuriren på sin webb under den sena måndagseftermiddagen.

Tränarens fackombud menar att föreningen uppenbarligen är på obestånd och att situationen inte är tillfällig. Semjonovs vill också ha kompensation för kostnader i samband med målet till ett belopp av 17.860 kronor.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
45 kommentarer om “Semjonovs begär Asplöven i konkurs
 1. H skriver:

  Hihi….god natt Asplöven….

 2. Hans skriver:

  Så kan det gå….Verkligen på tiden….Räkna kan man inte i Asplöven göra…… .

 3. Betraerq skriver:

  Äntligen!

 4. Bosse skriver:

  Den bistra verkligheten är så. Betalar man inte sina skulder så slutar det förr eller senare i konkurs.

 5. Gruvis skriver:

  Där ser man.

 6. Pessimisten skriver:

  Inte mycket som går happis väg nu

 7. Danne skriver:

  världen går under om Asplöven går i konkurs

 8. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Semjonov ger igen trots att det var han som inte fick ordning på Asplövens spel i höstas. Dåligt att inte kunna ta sitt ansvar

 9. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Negativisterna gläds. Nu har ni bara Ikea kvar att ge er på.
  Borta är öoB, K-Rauta o snart Elgiganten. Snart sover Haparanda sin sömn igen.

 10. Jens skriver:

  MKK: är du också bitter nu?

 11. kjell g skriver:

  Verkar finnas ”knäppgökar” som som njuter av att en idrottsklubb har ekonomiska bekymmer.

 12. Axeli skriver:

  Tråkig utveckling, dock ganska väntad..
  Gå ner en serie, utbilda ungdomar i sporten och var nöjd med det
  Inga avlönade sportchefer eller tränare..

 13. Bättre morgondag skriver:

  Sagorna har en tendens att sluta någongång. Men var, när och hur Asplövens saga slutar vet bara gudarna. Sen har vi alla olika önskan, och tyvärr, som ni märker har olyckskorparna dykt upp. Denna negativism präglar tyvärr en hel stad med ”ei se kannate” mentalitet, och man slår sig för bröstet ”va vade ja sa” när det går lite sämre eller man misslyckas. Att lyckas i stan präglas sedan av ”du ska inte tro att du är något” och skitsnacket är igång. Fundera över din egna inställning till ditt eget liv och se att den speglar din uppfattning och inställning till omvärlden. God jul!

 14. Bond skriver:

  Jag har länge funderat hur den klubbens ekonomi går ihop? Hur har man råd att betala en massa spelarlöner m.m med intäkterna från en publik på några hundra.

 15. Peter skriver:

  Stora starka?

 16. Per skriver:

  Det var bättre när Per K styrde föreningen….Nuvarande tigare kan inte STYRA…..

 17. Samoht skriver:

  Det blir svårt att driva en förenlng när alla väntar på en ny ishall, som ingen vet i dagens läge om den blir verklighet.alla investeringar stanar upp och utväcklingen går på sparlåga hos förening och sponsorer.när det sedan går knackit i det sportsliga är det inte lättare att få det gå i hop. Hoppas ändå för hockyn i norr att dom lyckas lösa det. Vi har redan misst för många lag . Thomas.

 18. Mkk skriver:

  Bitter är jag inte men de är skrämmande att folk kan glädjas åt att de går tungt för en förening, blir väl lätt så när man inte har nå glädje i livet själv. Är ju mest bara synd om er 🙂

 19. rex skriver:

  Varför så negativt i Haparanda, visa nu ni som skriver så mycket negativt att nu tar vi o ställer upp för Asplöven. Kanske då i en lägre division men det är ju lika mycket sport i en lägre serie som ni kan heja på!

 20. Cato d.ä skriver:

  Är och har varit kritisk till Asplövens verksamhet men en princip har jag alltid haft och den är att inte sparka på den som redan ligger. Det är sorgligt att se att idrotten i Happis är på nedåtgående. HT Bandy gick i konkurs, fotbollen har haft kämpigt med ekonomin och spelar nu korpfotboll i div 5, brottningen är en skugga av det den varit och nu är kanske Asplöven på väg ner i konkursens träskmarker. Trist, mycket trist.

 21. läs på skriver:

  Skandal hur Haparanda kommun öst skattepengar till Asplöven!! Skattepengar ska inte slösas bort på sportlag! Skäms Haparanda kommuns ansvariga!
  Har länge undrat när konkursansökan kommer. Orimligt att ett lag med liten publik och ansträngd ekonomi betalar höga spelarlöner, tränarlöner. Många verkar leva i en dröm där sunt förnuft och ekonomiskt tänkande inte alls existerar.

 22. Satsa lokalt skriver:

  Om Asplöven kliver ner ännu en division då kommer hockeyn att blomstra i Haparanda och vilka derbyn det kommer att bli! mot Höffen!! Det kommer att bli i Haparanda som det var i Kiruna på 80-talet med derbyna mellan IFK och AIF ……. eller inte.

 23. Satsa lokalt skriver:

  Det är tråkigt men inte helt oväntat att slutet närmar sig för (ett av) våra hockey lag. Det har varit kul med asplöven i allsvenskan men det håller inte i längden att varje år köpa ihop ett lag och helt strunta i ungdomarna från orten, inte ens SHL lagen klarar sig utan att ha en bra grund med ungdomar att lyfta in i A-laget. Det ar bara att inse att intresset från ungdomarna, publiken och sponsorer i Haparanda inte räcker till, Höffen är nog mer på realistisk nivå där.

 24. Affe skriver:

  Att åka till städerna och dess företagare i grannlandet hjälper inte ortens idrottsföreningar att få fler sponsorer från företagen i staden.
  Ju fler haparandabor som tycker att det är billigare att handla i Finland tänker inte på att dessa slantar skulle gynna ortens företagare och även i slutändan ge idrottsföreningarna mer sponsorpengar.
  Ju mer köptrohet desto mer vinst för ortens företagare som får mer över att sponsra för.
  Handla lokalt och stötta företagen i staden och därmed även idrotten i staden.

 25. Doping skriver:

  Kan även tycka att det är lite politikernas och tjänstemännens fel, som låtit detta fortgå, dom har naturligtvis vetat om asplövens skraltiga ekonomi genom åren, ändock så har inte kommunen bromsat in fallet tidigare, genom att ej ge dom alkoholtillstånd tex, även fast höga tjänstemän vetat om deras situation
  Även att dom ej heller egentligen var berättigad att driva campingen av samma orsak.
  Luktar dåligt långa vägar, men men, hur ska man nu göra, för att (tillfälligt) rädda skeppet??
  Kommunens elitpeng lär vara som bortblåst,

 26. Jens skriver:

  MKK: jag tror att folk är less på åratal av vanstyre och att klubben inte ens verkar bry sig om att göra rätt för sig. Redan i juni kunde ju alla se varthän det barkade men klubben fortsatte enligt tuta och kör-principen.
  För mig är det HELT ofattbart att en styrelse kan sköta en klubb på det sättet.

 27. Aragorn skriver:

  Tycker mig ana att orcher, hyenor och andra kadaverätare bara väntar på att kalasa på och njuta vid liket enligt vissa kommentarer. Men ännu ska inte anhängare av Armod och Jante i Mordor jubla alltför högt, Asplöven vann en match nyligen med 6-2 trots reducerad trupp och är ännu inte försatta i konkurs. Tycker faktiskt de summor som nämns låter som småpengar i sammanhanget? Läget verkar- enligt media- jobbigt, men klubben har rest sig förr och jag tror inte man gett upp nu heller! Stora starka Asplöven!

 28. Mkk skriver:

  Du får väl Jens styra upp skutan som verkar så kunnig å duktig 🙂 de är lätt å stå på sidlinjen å peka finger.

 29. Idrottsvän skriver:

  Småpengar?! Det handlar om en människas månadslön!!
  Asplöven, betala!

 30. Boork skriver:

  Småpengar? De har inte ens ett öre.

 31. Jens skriver:

  MKK: ja det är faktiskt väldigt lätt att peka finger och säga att plus och minus måste gå ihop. Elementär kunskap faktiskt. ”Sätt dig själv i styrelsen” är på så låg nivå att det inte är så konstigt att föreningen gått på konstgjord andning i x antal år.
  Hoppas att ni kan fixa den här situationen ni satt klubben i och att ni förstår att verksamheten bör rätta munnen efter matsäcken.

 32. Cato d.ä skriver:

  En reflektion. Såg på NSD webben att Haparanda kommuns alkoholhandläggare nu skall granska Asplövens alkoholtillstånd på grund av föreningens skatteskulder och misskötta ekonomi. Mycket märkligt att det kommer nu? Föreningen har ju haft skatteskulder och leverantörsskulder i flera år och samtidigt sålt alkohol för fulla muggar under matcherna.

 33. Mkk skriver:

  Du har många å peka finger åt, är massor med företag som går i kk. Å för den delen är inte asplöven i kk fast du nu hoppas de.

 34. Mkk skriver:

  Undra Jens om dom i ht bandy inte kunde räkna eftersom de gick åt helvete? Eller kan de ha varit andra orsaker oxå? Dom skulle oxå ha behövt nån som dig

 35. Jens skriver:

  Jag hoppas verkligen inte att Asplöven går i konkurs eftersom ungdomarna i närområdet behöver ett A-lag att sikta mot.
  Däremot tycker jag att man ska göra rätt för sig gentemot spelare, leverantörer och andra klubbar. Förstår att du och vissa andra anser att det är oerhört kontroversiella åsikter.
  Men det är lugnt, Mkk, kör på ett par säsonger till i samma stil så löser sig säkert allt.

 36. Aragorn skriver:

  Cato, vad är du mest ledsen över, att Asplöven har problem eller att deras serveringstillstånd inte är indraget ännu? Du är lite tvetydig i ditt resonemang. Men du vet kanske inte riktigt själv vet vad du vill om hur det ska gå för klubben? Möjligen är du supporter eftersom du vet hur många ”fulla muggar” som serveras under matcherna,eller så är du bara en skadeglad olyckskorp? De gånger jag varit där har konsumtionen varit väldigt måttlig i alla fall.

 37. Ötå-bo skriver:

  Det Asplöven hållit på med i alla år är ”ekonomisk doping”! Förr eller senare åker man fast och upphör som förening.

 38. matarengi skriver:

  ang asplöven så för de första behöver föreningen en kompetent styrelse…och min bedömning är att den inte finns f.n. eller jag tror egentligen att man lever i en drömvärld…att fantisera om allsvenskan igen i en liten by som Haparanda..de är ju helt orealistiskt….så sty inse detta för de första—-ert mantra är och harva i typ allettan och lägg en budget efter de,,,så kanske ni har en framtid som förening..jag hoppas verkligen inte ni i styrande kretsar har nått storhets vansinne och drömmer..nä inse fakta…ok kanske allfinskan är ett allternativ…i så fall lycka till!!!

 39. matarengi skriver:

  till jens: hskt har ju ett hochey lag…och dom verkar ju vara mycket seriösa…kolla bara på bandy verksamheten…..asplöven verkar vara ett luftslott och luften brukar ju gå ur ganska snabbt för en förening utan långsiktig framförhållning!!de är fakta….

 40. matarengi skriver:

  Och plötsligt kommer David ”icke fråga” Lehto in i handlingarna. Varför? Vill kanske spendera en del av miljonererna han erhöll på aktielikviderna innan falanders bolag gick i kk… vad vet jag..men icke fråga vill ju inte uttala sig om nått…då är de nått fuffens på gång…tror jag..?? nån som känner denna Lehto som person? vem är han?

 41. matarengi skriver:

  för hb skriver ju inget..är de nån släktskap som förhindrar detta? vad vet jag! men kanske nsd vet de. ska förmedfla info till dom..

 42. Aragorn skriver:

  Till Bättre morgondag, tänkvärda ord du kommer med. Sagan du relaterar till heter nog ”Sagan om rinken”. Och vete tusan, undrar om inte det hjälpte att båsa i Gondors horn? Måhända kommet Gandalf och Rohans ryttare till hjälp inom kort?

 43. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Matarengi…..Egen företagare…. Icander….Tvätta eran egen byk först innan du (ni) håller på att tala illa om Asplöven och alla som jobbar för klubben. Ni kanske rent av har släktskap själva.

 44. Fläsh skriver:

  ”Satsa lokalt” och ”Axeli” är helt rätt ute.

 45. Med kritiska ögon skriver:

  Per skriver:
  19 december 2017 kl. 10:22
  Det var bättre när Per K styrde föreningen….Nuvarande tigare kan inte STYRA…..;

  Kanske inte, men ett rött helvete att städa upp efter den Du nämner! Fakta!