Seriekrock med tre lindrigt skadade

HAPARANDA: Under måndagseftermiddagen var  tre bilar inblandade i en krock på väg 99, vid en infart till Marielund. Tre personer skadades lindrigt. 

Det var en polispatrull som larmade om olyckan. Enligt polisens vakthavande befäl Patrik Hellberg har en finskregistrerad bil stannat i en korsning innan en planerad vänstersväng mot Marielund.

En svenskregistrerad bil körde in i den finska bilen bakifrån och kort därefter upprepades förloppet ytterligare en gång. Patrik Hellberg berättar om skadeläget:

– En kvinna klagade över smärtor i knäet, en annan kvinna över nacksmärtor och ett barn har klagat över huvudvärk. Men det rör sig inte om allvarliga skador.

De tre personerna hämtades i ambulans för att få sjukhusvård. Patrik Hellberg känner inte till vilka sjukhus de skadade fördes till när HB når honom under den tidiga måndagskvällen.

Polisen betraktar händelsen som en olycka, men har inlett en förundersökning.

– En olycka kan innebära brott. Man är till exempel skyldig att anpassa avståndet till bilen före, säger Patrik Hellberg.

Polisen kommer att höra de inblandade i olyckan.

 

Publicerad i Haparanda Taggar:
8 kommentarer om “Seriekrock med tre lindrigt skadade
 1. Mattilabo skriver:

  Ännu en olycka på väg 99! Det är nästan så man undrar om hastigheten var för hög och således föraren inte lyckats läsa av den övriga trafiken??? Rena rama turen att inga liv gick till spillo som i olyckan i Vojakkala för inte alltför länge sedan.

 2. Guttaperka skriver:

  Precis, alltför många trampar järnet efter OK-rondellen. Hastigheter på 90-100 km/h är vanligt fast det är max 70 km/h på den sträckan. Fler fartkontroller tack!

 3. Bilar skriver:

  Största problemet i den korsningen är i 99% av fallen brist på kommunikation från svängande bil. Man saktar in, man ställer sig på bromsen, och sist av allt blinkar man… Visa tydligt och i tid vart du är på väg och planera din körning för att underlätta för alla i trafiken. Höghastighet är ett problem men många gånger så är det inte den höga hastigheten utan brist på kommunikation samt att man inte håller avstånd till framförvarande bil som skapar farliga situationer.

 4. Al C skriver:

  Kanske dags för en fartkamera!

 5. Kukkola skriver:

  Vid lunchtid under tisdagen var en bil i diket längs 99:an söder om Kukkolaforsen. Såg ut att ha gått bra trots vurpan.

 6. p.r.s skriver:

  gör vägen bredare vid korsningen refug i mitten. sen borde de som kommer från andrasida lära sig köra bil man ser rondell körning i bland kommer bilar imot en när man kör inne i rondellen de är inte alltid farten.tack

 7. Savilampi Jukka skriver:

  sen har vi ett stort problem att 9 av 10 i Haparanda slarvar med att inte använda blinkers när man byter fil eller svänger av vägen är så jädra trött på bilisterna här samma gäller när man kör i Tornio skärpning

 8. Mygelsamhället!! skriver:

  Vissa verkar ha svårt att förstå,att det inte är högerregeln som gäller i rondeller.