Seskarösågen försatt i konkurs

SESKARÖ: Haparanda tingsrätt har idag beslutat att försätta bolaget som driver Seskarösågen i konkurs.Till konkursförvaltare är Peter Olofsson, Advokatbyrån Kaiding KB, utsedd.

Haparandabladet kunde i tidagens tidningsutgåva berätta att läget de senaste veckorna blivit kritiskt. Ett fortsatt sågstopp med stora fasta kostnader har spätt på problemen för varje dag som gått.

Det var den 7 juni 2011 som finska företaget Morvens vd Jaakko Kilpeläinen kunde berätta att man skrivit ett arrendeavtal med Sveaskog. Anläggningen på Seskarö skulle användas för att producera material för limfogtillverkning i Finland. Målet var att successivt anställa 20 personer.
Ägaren Sveaskog var i början optimistisk.
– För oss har det varit viktigt att hitta en industriell aktör för att säkerställa den fortsatta verksamheten på Seskarö, sa vd Gunnar Olofsson när träförädlingen offentliggjordes.

Sedan i somras har dock Sveaskog upphört med att leverera timmer.
Det stora timmerupplaget gapar därför nu tomt.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
3 kommentarer om “Seskarösågen försatt i konkurs
  1. Nåjåjå skriver:

    Det var som sagt väntat och då är frågan… Hur mycket tjänade dom stora pojkarna med dom breda hängslen på detta? Hur mycket pengar fick dom som lokaliseringsstöd? Det var säkert många sköna skattekronor som hamnade igen i fel fickor som vanligt.

  2. Hemlighetsmakeri.... skriver:

    Ni som har tillfälle, kika på finsk TV(TV.1) idag kl 13.30….programmet ”MOT” går i repris och tar upp tvivelaktiga statliga stöd och där figurer bla Seskarösåg…!!

  3. p.r.s skriver:

    Så tog bidragen slut för finska lejonen, bra jobbat nu tar väl Estland över.