Sigurd Westman tar över klubban för Tornedalsteatern

PAJALA: Sigurd Westman, Pajala, tar över ordförandeklubban för Tornedalsteatern.

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet av att leda och min vana av administration.

Numera pensionerade kyrkoherden Westman har också erfarenhet av politiskt arbete då han suttit som fullmäktiges ordförande i Pajala. Han ska nu leda Tornedalsteatern som idag har åtta anställda med producerad verksamhet i de tre medlemskommunerna Haparanda, Övertorneå och Pajala – men även över hela Norrbotten.

– Jag tänker inte lägga mig i det konstnärliga, men har ju vana av att leda föreningar. Jag blev tillfrågad när föreningen inte hade någon ordförande. Jag var väl en sista utväg, skrattar Westman.

Som bekant har teatern sedan 2008 sitt kansli i gamla tingshuset i Pajala och Carina Henriksson är anställd som teaterchef.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Sigurd Westman tar över klubban för Tornedalsteatern
  1. Stig Aspholme skriver:

    Nog är det rätt person att leda en sådan tillställning! Han besitter ju praktisk erfarenhet från att spela teater inför en trogen och hängiven publik. Att Meänkieli ytterligare backar från Teatersecnen är ju sanktionerat av dem som med pengar bidrar till verksamheten. Denna gång är ju risken liten för att en före detta ordf,s. farhågor om inavel skulle inträffa, för här har vi en som vakar över dygden och moralen är hög! Om det lockar till skratt, är en senare fråga.