Överklagar morddom i fallet Rano till HD

LULEÅ: Morddömde Jerry Sorvojas advokat Leif Silbersky, har överklagat hovrättsdomen till Högsta domstolen. I överklagan anser Silbersky att åklagaren inte har lyckats bevisa att hans klient dödat Esa Rano.

Haparandabon Jerry Sorvoja, 23, friades av tingsrätten men dömdes i hovrätten för mordet på Esa Rano. Direkt efter den fällande domen på 15 års fängelse  i hovrätten till 15 års fängelse, klargjorde Silbersky att den skulle överklagas.

Nu har han lämnat in överklagan, där  skriver att Sorvoja under hovrättsförhandlingen lämnat ”alternativa förklaringar” till varför Rano berövades livet. Enligt Silbersky menar hans klient att åklagaren inte har kunnat visa att dessa alternativ saknar verklighetsbakgrund.

Silbersky menar att hovrätten gjort en felaktig bevisvärdering och slår fast att Sorvoja ”sannolikt” befunnit sig på plats när Esa Rano berövades livet, något som han också berättade om i hovrätten.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
6 kommentarer om “Överklagar morddom i fallet Rano till HD
 1. c skriver:

  Är advokaten ute efter att få fakturera 150-200k till för att sitta och hitta på dåliga historier under en dag? 🙂

 2. Bea skriver:

  Tror advokaten har tillräckligt med pengar utan att behöva hitta på dåliga historier och försöka gå vidare med nått han inte tror på . Tror du han skulle vara den person han är idag om han jobbade med den inställningen du antyder att han gör:)

 3. Morotskaka skriver:

  Sanningen kommer komma fram!

 4. c skriver:

  Bea: Det finns en anledning att han har det stora kapitalet för att han tar på sig alla fall som blir kända i media och därmed tror alla att han är en bra advokat.

  Hur många arbetstimmar tror du han lade ner på Jerrys fall och sedan skickade en fin faktura på 157.000 kronor? Han läste väl igenom fup ~2h och sedan pratade han med Jerry ett par timmar och hux flux kom det en helt otrolig vändning i rättegången att han ramlat omkring och råkat ta en bild?

 5. östen morian skriver:

  Jag är helt på samma linje som advokaten silbersky
  jag talade med han 8 eller 9 april 2012, var antagligen den sista i Kärrbäck som såg han i livet.Polisen i haparanda har min redogörelse.Han skulle åka till Kemi dit han också for då jag stod på hans gård den dagen, varför han skulle dit sade han inte. (jag är en granne)

 6. Experten skriver:

  Bevisvärdering är inget som prövas i HD, utan enbart rena prejudikatfrågor. Det blir inget prövningstillstånd och kanske någon timmes ersättning till advokaten, inte mer.