Singelolycka i centrala Pajala

bilvrakpajala
PAJALA:
 En bilen voltade i natt i centrala Pajala. Föraren har avvikit från platsen efter olyckan. Polisen fick larmet om olyckan 03.14 inatt. Olyckan har inträffat mellan ICA och Coop i centrala Pajala.

– Det är en bil som kört in i en stolpe och voltat, säger Liv Fahlén på polisen.

– Men innan polisen kommer till platsen har föraren avvikit därifrån, fortsätter hon.

Föraren är en man i 20-25års åldern.
Enligt uppgifter till polisen ska vittnen på plats utan framgång ha försökt hålla mannen kvar på platsen efter olyckan.

Polisen har nu upprättat en anmälan om trafikolycka smitning.

– Polisen har dokumenterat och snackat med vittnen. Vi har också varit förbi den aktuella hemadressen för att kontrollera att föraren är okej. Men vi har inte fått tag på honom än. Vi hoppas att han är okej och att han har tagit sig till sjukvården för egen maskin, säger Liv Fahlén.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar:
13 kommentarer om “Singelolycka i centrala Pajala
 1. Rune skriver:

  Här bör kommunen tänka till när man ser hur allvarlig olycka de nya höga kanterna kan ställa till med. Jag tycker stt man borde sänka hastighetsgränsen till 20 km/h på alla gator i centrala samhället. Tänk hur det kan gå på hösten och vintern när det blir halt dessutom.

 2. Pixi skriver:

  Sänkt hastighet säger jag inte emot – men i detta fall var det nog mer än bara höga trottoarkanter och körning 30-40 km/h. Föraren avvek sannolikt från platsen för att undvika att bli påkommen för fyllestyrning.

 3. Arne Lund skriver:

  @Rune,detär nog ni som kör som ska ”tänka till”, att köra nykter och anpassa hastigheten hjälper mycket. Att sänka hastighetsgränsen hjälper inte när ingen respektera den. Varför kör man på stolpe mitt i samhället, så våldsamt att bilen voltar?

 4. Pajalabo skriver:

  Rune, jag är ganska säker på att det inte var de höga kanterna
  som orsakade olyckan. Hög hastighet och då menar jag långt över 40 km/h är nog mer troligt. Att sänka hastigheten till 20 km/h är inte rimligt enligt mig då det redan nu är 30 mellan 7 och 17 (om jag kommer ihåg rätt) och övrig tid 40. Det bästa vore om fartsyndare, alkoholpåverkade och drogpåverkad låter bli att köra bil eller i alla fall endast gör det lagligt. Jag menar att hålla hastighetsgränser och ej köra påverkad borde vara självklart.

 5. Räknare skriver:

  Det är inte kommunens fel…kör man nykter så går det bra!

 6. Rtj skriver:

  Denna olycka har inget att göra med det höga kanterna!

  Vissa skall inte sätta sig vid ratten!

 7. Magnus skriver:

  Dom höga kanterna orsakar inga olyckor. Det är förarna som gör det.
  Och dom höga kanterna finns bara så länge att arbetena på byn inte är klara.
  Det ska läggas på mera asfalt så kanterna kommer inte att vara så höga när allt är klart.

 8. Är less skriver:

  rattfylleri rakt igenom o höga hastighet. vad gör poliser? inget dom ligger o sussa gott. bygg fartdämpare väg bulor 100e meter genom hela från tornedalsv till kirunav. jag har sett hur bilar kappkörning eller kom med hög hastig som jag uppfatta kring 100 km/h genom centrum. enda hjälper är vägbulor. det har ju sker avkörning länst kirunavägen. tänk er det är fyllekörning inget annat. tänk er om ni miste ena av familjen när någon kör på i fyllan. den som kör bryr ju inte om de bara forsätter supa ännu mer o sitter sig i annan bil o åka.

 9. Enok Nitti skriver:

  Det ska mycket till innan bilen välter vid låg hastighet gör den inte det.

 10. tänkare skriver:

  Det är väl 3;e fyllekörningen i pajala c-ort på kort tid. en tidsfråga innan nån oskyldig drabbas,

 11. Sur gubbe skriver:

  En vit Volvo är ofta ute och buskörning!!

 12. realist skriver:

  Mycke buskörning i Pajala på senare tid . Oroväckande om det även är fylle körning med. Hoppas polisen tar tag i det innan oskyldiga människor drabbas . Och att medborgarna anmäler om man ser sånt . Inte bara att det tystas ner och man accepterar det .

 13. Eikö hårdare! skriver:

  Enligt vad jag fått berättat för mig så har föraren druckit alkohol på en inrättning i Pajala kort tid före olyckan. Hög fart och alkohol är således trolig orsak till olyckan. Tråkigt att Polisen inte kunnat lagföra hen som körde. Finns alldeles för många av dessa rattfyllon i Pajala.

  Tycker överlag att väldigt många skiter fullständigt i att låta bilen stå efter att de druckit.
  Planera bättre och låt bilen stå, även dagen efter!