Trögstartat Asplöven föll

AHC spelar upp sig i den andra halvan av första perioden. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: AHC bet i gräset och noterade 3-5 (2-2, 0-2, 1-1) mot Vännäs i Hockeyettans fortsättningsserie under onsdagskvällen.

Inget bullshit, rakt på

FÖRSTA PERIODEN: Glamourfaktorn är låg, men matchen ska spelas.

AHC kommer till spel med fyra (!) backar och tre anfallslinjer. Det tar 48 sekunder för gästerna att ta ledningen, 0-1 på retur.

Hafsiga två första minuter i en formlös match så långt. De svarta har tryck i minuterna fyra och fem. 5.22: spelvändning och 0-2. HBwebben tycker sig höra öppningsriffet till Beethovens femma.

6.31: Lukas Bäckman Lundbäck i hemmakassen får känna på pucken.

Hemmalaget har pucken en hel del, men får spela i hörnen av anfallszonen. Svart lyfter sig och efter 10.27 frispelas Josef Lindvall som snyggt sätter pucken över målmannens högra axel till 1-2 . Assistpoäng till anfallskollegan Christopher Williamson.

AHC har spelat upp sig efter en hemska starten och efter 13.34 sitter 2-2, via både stolpe och ribba. Antti Ylönen nätar från nära håll, frammatad av Mikko Väänänen och Eric Nilsson-Lång.

Böljande spel med fem kvar av perioden. Asplöven nära att ta ledningen omkring sjutton blankt. Dito Vännäs efter 18.30.

19.15: ny chans för AHC, som reser sig ur askan och gör en riktigt stark andra halva av perioden.

13-9 i skott och hopp inför

Bara puckar på hjärnan. Asplövens målman Lukas Bäckman Lundbäck gör en bra period i andra, trots två insläppta. Foto: Lasse Stenman

ANDRA PERIODEN: Likaläge och helt öppet, med två lag utan särskilt mycket att spela för. Men det är alltid kul med hockey.

AHC börjar i offensiv zon och tvingar fram en icing. Och ytterligare en. 0.51: fin parad av Bäckman Lundbäck i hemmakassen. Dito efter 1.14, bättre fart i matchen än i första.

Gästerna framåt i natten i minut tre. LBL varm i rustningen och räddar friläge efter 3.51. Plus för Vännäs sex minuter in i mellanakten. 7.30: AHC bränner friläge.

Hemmalaget spelar fast sig i egen zon och gästerna hugger som kobror, med 2-3 efter fint sidledsspel med klockan på 8.26.

Mycket kamp mitt i perioden.

11.37: en spegelvänd kopia av trean och Vännäs lägger snyggt in 2-4. 12.26: gästerna drar ned en gubbe i fritt läge med femfyra för AHC, som dock avväpnas ganska enkelt.

Makligare tempo för ett slag. Men många felpassningar och minuterna rinner iväg för hemmakrigarna, som dock forcerar starkt med halvminuten till paus. Inget mål, men ett numerärt överläge i början av tredje.

7-11 i skott och ett Vännäs som så långt är effektivare än Asplöven.

Vännäs stänger matchen med sitt femte mål. Foto: Lasse Stenman

TREDJE PERIODEN: AHC kommer alltså ut i femfyra.

Och har riktigt bra tryck, men pucken vill inte in. 4.22: svart drar på sig en tvåa. Tveksam. Det tar Vännäs en dryg minut att trycka in 2-5 från nära håll. Motlut!

5.55: teveplock av gästernas keeper.

Intensiteten har försvunnit ur matchen åtta minuter in i perioden. Svart gör ett tappert försök att dra upp tempot i minuterna nio och tio.

Gästerna avvaktar och kontrar när tillfälle gives. Och AHC som mönstrar få spelare ser trötta ut.

Mycket trötta, med fem minuter kvar. Men man orkar ändå reducera: 3-5 efter 16.08. Josef Lindvalls andra för kvällen, med passpoäng till kedjekamraterna Williamson och Iossafov.

Hemmakrigarna forcerar, men drar på sig en utvisning vid arton blankt. Adieu, Asplöven.

Vännäs spelar av tiden i en period med 13-12 i skott, mest av akademiskt intresse. Gästerna är effektivare och vinner rättvist.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Trögstartat Asplöven föll
  1. Nasuabo skriver:

    Det var det för denna säsong på hemmais! Tack Lasse för även denna säsong, ”det är alltid kul med hockey” som du skrev i period två, alldeles korrekt! Bra kämpat unga Asplöven, hoppas få se några av veteranerna, Antti Ylönen mfl, och några av de friska juniorerna från Kalix (Västra Nasua) med i laget i höstens Norretta. Kanske någon yngling från HTUHC också kliver fram till hösten. Lös nu ekonomin och ensa stans hockeysjälar, så startar återtåget till hösten!
    Visst ja, en match kvar på bortais, kör på in i kaklet!