Sjukvården i Kalix prisas

KALIX:  Kalix närsjukvårdsområde mottog under regionfullmäktiges möte ett förbättringsstipendium på 100.000 kronor. Stipendiepengarna kommer att användas till att fortsätta utveckla verksamheten. Medarbetarna får givetvis vara med och påverka hur prispengarna ska användas. 

Förbättringsstipendiet har instiftats av landstingsfullmäktige 2006 och kan sökas av alla anställda som har genomfört en förbättring på sin arbetsplats.

–  Det här priset är en bekräftelse på att vi arbetar på rätt sätt i verksamheten för att norrbottningarna i Kalix närsjukvårdsområde skall få ett modernt och fullgott akut omhändertagande, säger verksamhetschef Moa Bjerner, enligt ett pressmeddelande.

I motiveringen står det bland annat att Kalix närsjukvårdsområde är ett mycket gott exempel på hur ett nytänkande förbättringsarbete har bidragit till positiva förändringar för såväl medborgare som medarbetare.

Genom kompetensväxling där undersköterskor har fått kompetenshöjande åtgärder har Kalix sjukhus lyckats säkerställa att akuta laboratorieprover kan tas och analyseras alla tider på dygnet. Förbättringsarbetet har bidragit till att Kalix närsjukvårdsområdet har lyckats bevara och förbättra ett gott och patientsäkert akut omhändertagande för invånare i östra Norrbotten.

 

Publicerad i Svenska
3 kommentarer om “Sjukvården i Kalix prisas
  1. Bukspottskörteln skriver:

    Säger bara grattis till Kalix sjukhus och de som har valt just det som sitt primära sjukvårdsalternativ istället för vårt lokala alternativ dvs ”ta en alvedon och åk hem” Har ”stött” på Moa bjerner med personal och kan intyga att hon är bara så bra som man kan önska. Kalix sjukhus personal är kanonfina!

  2. Mad Max skriver:

    Ett utmärkt pris, som för en gångs skull gick till Sjukvården i Kalix. Bra kämpat. Håll stången!

  3. Vega Brännvall skriver:

    Grattis till Kalix sjukhus. Bara lovord till ER ( hjärta ) Ni håller tiden för återbesök. Trevlig midsommar och skön semester