Skapar sommarjobb åt unga

TORNEÅ: Torneå stad delar ut bidrag till lokala företag som anställer ungdomar under sommaren.

Företagare kan ansöka om bidrag för att ta in sommarjobbare. Sysselsättningstiden är på en till fyra veckor.

Ungdomar som sysselsätts i kampanjen ”Tutustu työelämään ja tienaa” (bekanta dig med arbetslivet och tjäna) ska ha fyllt 15 år och antingen gå i gymnasiet eller yrkesskolan eller avsluta någon av dessa utbildningar under våren.

– Det fungerar så att ungdomar går ut till företag och ansöker om jobb samtidigt som de berättar om anslaget som Torneå stad delar ut. Efter det kan företagen göra en ansökan. Resten är upp till företaget och de unga, berättar Maritta Timonen, sekreterare vid personalavdelningen i Torneå, och uppger att detta är en årlig kampanj för att sysselsätta Torneåungdomar.

Totalt har staden avsatt anslag till att sysselsätta 250 unga. Dock har antalet sysselsatta varit lite under detta, cirka 200.
Förutom detta så kommer Torneå stad att ge sommarjobb åt 150 unga som fyllt 16 år. Till och med fredagens (som var sista ansökningsdagen) eftermiddag hade 436 ansökningar kommit.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Skapar sommarjobb åt unga
  1. staffan skriver:

    Vad bra att även Haparandaungdommar kan jobba i Torneå! Vad bra med samarbete över en gräns som inte längre finns som det sägs i alla media!?

  2. Pirita Jaako, HB skriver:

    Borde ha skrivit det tydligare att det handlar om lokala företag och lokala ungdomar – alltså i Torneå. Rättar till.

  3. maya skriver:

    Vore fint att ha samma möjlighet i Haparanda. Haparanda kommun..- Dags att sysselsätta Haparandaungdomar?