Skattehöjningen klubbades igenom

NORRBOTTEN: En höjning av skatten fick gehör vid gårdagens landstingsfullmäktige.

Men att få igenom höjningen tog sin lilla tid, debatten om det pågick nämligen i fem och en halv timme.

Höjningen är på 1,16 kronor vilket medför att landstingsskatten i länet hamnar på 11,34 kronor. Den nya skatten träder i kraft 2016.

Intäkterna efter skattehöjningen förväntas öka med 625 miljoner kronor per år.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
11 kommentarer om “Skattehöjningen klubbades igenom
 1. kjell g skriver:

  Bravo! Nu finns det pengar till en ny flyglinje till Norge,så resten av våra sjuksköterskor o läkare kan flyga till arbetet.

 2. Svennebanan skriver:

  idioti, vad är det som händer….

 3. lothar skriver:

  Inriktningen måste i första hand vara Vård,Hälsa,Tandvård.

  Sluta att agera som en lort i hjulet – dvs överallt.
  Busstrafik, tåg, flyg mm – Miljoner hit, miljoner dit låt ”proffsen” sköta detta.

  Antalet i landstingsfullmäktige – halveras
  Arvoden sänks till hälften
  Vi behöver inte 4 landstingsråd – 2 skall bort
  Åh vad pengar det finns att spara!

 4. Stig Aspholme skriver:

  Nu kan man höja stafettläkarnas ersättning till 300% över gällande avtal. Landstingsstyrelsen har visat sin oduglighet alldeles för länge. Det känns bittert att man spelar roulett med de sjukas hälsa, bara för att få gotta sig vid köttgrytorna.

 5. Sjukt! skriver:

  Skatt på skatt på skatt ska höjas. Bara för att finansiera invandringen lyckat (Y)

 6. klurifax skriver:

  Tja majoriteten i norr röstade ju på S som vanligt och därmed ville dom även att skatterna skulle höjas. Det är egentligen bara en liten klick som kan skälla över denna S dårskap och det är alla dom som inte röstade rött!

 7. från holmen skriver:

  inte länge sedan folkvalda i Landstinget förnekade allt vad som skattehöjningar kunde kallas…nu är vi där..söderut i lande så är kraven än stäörre på landstingen där tillgrips personalbedskärningar (bland dom som gör jobbet) liksom skattehöjning och kostnadsmedvetenhet (besparingar alltså) för att få det hela att gå ihop..Vem / Vilka är det som helt plötsligt orsakar kostnadernas skenande ökning?? Men ok Nrrbotten blir snart storregion med V-botten med stordriftens alla fördelar kan det bli bra…men jag tvivlar!

 8. Julle skriver:

  Sossar har alltid sett andras pengar som sina egna. För mig är det ingen överraskning. Man klarar inte av sitt jobb helt enkelt.

 9. läs på skriver:

  Nu är det bråttom att få in pengar till stat, landsting och kommuner för att täcka alla kostnader som elefanten i rummet orsakar och som vi svenskar inte får prata om!!

 10. från holmen skriver:

  Från dagens Nyhetsutbud…ett nytt ord myntades asylhälsan… ””Det stora antalet asylsökande kommer även fortsättningsvis ställa krav på hälso- och sjukvården. Därför förbereder regeringen, utöver de redan presenterade ekonomiska stöden, andra typer av insatser för att vården bättre ska kunna möta nuvarande och framtida behov. Dessa kommer att presenteras närmare inom kort.””
  Asylhälsan, psykiatrin och till viss del även tand- och primärvården är områden som har en mer ansträngd situation än normalt.”” Ja som jag ser det så borgas det för nya skattehöjningar..Googla på delar av artikeln..

 11. läs på skriver:

  och de asylsökande o andra migranter som befinner sig här ska fortsatt få vård gratis!!! Gratis för en del, dyrt för andra

  ja Julle, du har så rätt, Sossarna har aldrig kunnat skilja på mitt och ditt, men därför lyckas de heller inte skapa tillväxt

  Ekonomin kan ej fås att blomstra genom att ta mer o mer pengar från dem som arbetar. Folk måste tjäna sina egna slantar