Skatteavdrag på fackavgift

NORRBOTTEN: Från och med 1 juli återinförs skattereduktionen för fackföreningsavgifter.

Det blir därmed möjligt för fackföreningsmedlemmar att dra av 25 procent av årsavgiften i deklarationen, under förutsättning att medlemsavgiften är minst 400 kronor per år.

Det var den 16 maj som riksdagen sa ja till regeringens förslag vad gäller detta.

Tidigare fanns det en liknande skattereduktion som avskaffades 2007.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
16 kommentarer om “Skatteavdrag på fackavgift
 1. Peter skriver:

  En annan nyhet är att man infört beskattning på privata sjukvårdsförsäkringar.
  Men det ska man inte skriva om.

 2. HS skriver:

  Samtidigt införs förmånsbeskattning på sjukförsäkringar betalda av arbetsgivaren.
  Man ser ju att denna regering inte gillar egenföretagare utan man ska vara anställd och medlem i sossarnas stora sponsor LO då får man förmåner.
  Att bli sjuk som egenföretagare är ödesdigert då kostnaderna består men intäkterna försvinner och under tiden får man vänta månad efter månad på behandling som en privat sjukförsäkring skulle ha tagit hand om för länge sen.
  Nåja jag tror att deras dagar vid makten är räknade.

 3. Skattaren skriver:

  satan vad pengar man kommer spara, räcker nästan till en platta öl, och är det som med allt annat i deklarationen så får du tillbaka 33& så en hundring blir det kvar.

 4. Fackavgift , hm skriver:

  Avdraget kommer knappt att märkas i den slutliga skatten.. men S och V tror att det gynnar dem till fler röster. Nä, återinför barnavdrag som fanns på åttiotalet. Om jag minns rätt, så var avdraget 3000 kr per barn. Det skulle gynna barnfamiljer som så väl behöver stöd och hjälp 👍

 5. ej sd:are skriver:

  lite fakta i högern/SD som vissa extrema företagare för fram i valrörelsen; om förmånsbeskattningen rör de sig om max en merkostnad på 300 kr per år per anställd. och avseende flygskatten på 65 kr till Arlanda verkar alla företag gå i kk enl högern och företagar organisationerna. lite fakta.. sen tar man taxi från arlanda till sthl city i stället för Arlanda express en merkostnad på 400 kr. alternativet är och ta Arlanda bussen då sparar an in 600 kr och undviker en fika på kallax och då plötsligt har flygresan blivit 700 kr billigare fast man måst betala en flygskatt på 65 kr.

 6. ej sd:are skriver:

  och stackars ni sd företagare kan ni inte bära dessa minimala kostnader,,, gå i kk för er företagaside är ju helt fel.tror ni har startad företag för att ni inte är anställningsbara varken kommunalt statligt eller lansdtings -mässigt. och vad blev kvar för de vanligast är ju att dessa simpla företag lever på uppdrag av våra skattemedel. för dom har ju ingen kompetens och för en egen marknadsföring.

 7. ej sd:are skriver:

  solidaritet ni höger läsare. företagare gör avdrag på alla kostnader. löntagare får nu göra avdrag för fackavgiften. fel eller rätt. rösta rätt högern/sd är emot detta. varför?

 8. Bilar skriver:

  Detta är röst fiske och en tydlig bild på att dom fackliga organisationerna ej är opolitiska… Intresset för fackliga organisationer minskar och dom får jaga in medlemmar. Gått så långt att lärlingar inte ens får anställning om dom inte går med i facket. Avdrag på skattsedeln för något som facklig avgift är ett hån mot landsbygden där denne regering höjer bränsleskatten och minskar avdrags möjligheten för resor till och från arbetet. Håller med även om att barnavdrag skulle hjälpa barnfamiljer i utsatt position men även dom i storstäder som inte har råd att skaffa fler barn… i`m out

 9. Kanske SD-are skriver:

  Bäste signaturen ”ej SD-are”, kämpa på, men jag tror att ni rödgröna har att förhålla er till en ny verklighet. Allt förändras, lyssna på ord från en som tidigare bl.a. röstat på (S), och föralldel också på (M), och som nog definierar mig som ”arbetare” och skattebetalare, men jag skulle idag inte vara medlem i en fackförening där min avgift sponsrar ett politiskt parti (alltså sossarna).
  Så, bäste ”Ej SD:are” vad är din analys, om jag ej vill sponsra sossarna, är jag höger eller SD då? I sådant fall är jag i gott sällskap, senaste mätningarna visar att S,M och SD snart är lika stora! Heja!

 10. Laitahyökkääjä skriver:

  Sign ”kanske SD:are”: du kan gå med i facket utan att stödja något politiskt parti. SAC (Sveriges Arbetares Centralorganisation eller Syndikalisterna) välkomnar de flesta till ett fack där pampar och politiker inte har något att hämta. Människorna på golvet har makten i SAC. Dock, om man hyser naziantrukna sympatier blir det nog svårt sedan brunskjortorna skadat och t o m mördat aktiva syndikalister i Sverige på senare år…

 11. Kanske SD-are skriver:

  Laitahyökkäjää, tack för ditt tips, men Syndikalisterna är nog inget för mig, Jag föredrar demokrati och parlamentarism, revolution och plakatpolitik är jag för gammal och klok för, men kämpa på även du!

 12. Fritidsfiskaren skriver:

  ”ej sd:are” gillar inte företagare och tycker att de är parasiter. Han kanske tycker att alla skall vara offentligt anställda och inga privata företag skall få finnas. Ta syndikalisterna med dig och flytta till nåt ultrakommunistiskt land, så får du din vilja igenom.

 13. ALaget skriver:

  Gör som jag. Gå ur facket men stanna kvar i akassan. Genom att gå ur det värdelösa (i mitt fall) facket sparar jag 3000 spänn per år

 14. Laitahyökkäjä skriver:

  Syndikalister skulle ej bli långlivade i ”nåt ultrakommunistiskt land”. Om du hade läst historia så skulle du vetat att kommunisterna sköt syndikalister i ryggen under spanska inbördeskriget – trots att fascisterna var den gemensamma fienden. Men man kan ju inte hålla reda på allt, speciellt i sin tro på enkla lösningar på komplicerade problem (likt SD).
  ”Kanske SD:are” som är gammal och klok (?) borde minnas vad som hände när Hitler kom till makten. Så fort han vunnit valet upplöstes parlamentet och SS/SA gav sig ut på gatorna för att trakassera vanligt anständigt folk. Nice!

 15. Älgen skriver:

  Till Bilar och ALaget: Är man bara tillräckligt okunnig som ni verkar vara så kan man faktiskt resonera på den tonårsnivån som ni gör. SAP bildades för att facken slutet på 1800-talet upptäckte att de behöver företrädare i Riksdagen för att få bättre vilkor i livet helt enkelt. Du kan gå ur ditt fackförbund och åka snålskjuts på arbetskamrater och andra men om alla agerar så vad händer i en förlängning? Kommer facken att kunna hävda den svenska modellen som varit så framgångsrik och även hyllas av arbetsgivarsidan? Gemenskap bygger en välfärdsstat och inte egoism,tänk så istället.

 16. Laitahyökkääjä skriver:

  Älgen har definitivt en poäng eller två. Och vart vänder man sig om arbetsgivaren behandlar en illa. Till kyrkan? Knappast. Man kan kritisera facket för en del grejer, men ingen annan står på arbetstagarnas sida när det blåser snåla högervindar och jobben flyttas till länder med billigare arbetskraft. Ensam är inte stark!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.