Skellefteåtalang till Asplöven

HAPARANDA: Efter några veckors tystnad, presenterade allsvenska AHC under fredagen ett fint förvärv inför den kommande säsongen.

21-årige anfallaren Sam Marklund vill fortsätta att utvecklas i gränslaget under 2014-15.

– En nyttig spelare, konstaterar Asplövens tränare Per Kenttä. Vi har referenser från Luleås nye tränare Jocke Fagervall som haft Sam i Västerås.

Där Marklund producerade 12 poäng (4 +8) under den senaste säsongen i Hockeyallsvenskan och tre mål under nio matcher i kvalserien till SHL.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
38 kommentarer om “Skellefteåtalang till Asplöven
 1. frågande skriver:

  Vem betalar för alla dessa nya spelare?

 2. knapsu skriver:

  Viasat, sponsorerna och publiken tillsammans med intäkter från försäljning och lotterier mm.mm

 3. Jens skriver:

  @frågande: det finns en kategori företag och privatpersoner som kallas sponsorer. Hört talas om det?

 4. frågande skriver:

  Varför har Asplöven alltid haft en dålig ekonomi? Kommunen har varit tvungen (Skattebetalarna) att rädda Asplöven flera gånger nu.Var har sponsorerna varit? Eller är det just skattebetalarna i kommunen som är de största sponsorerna? Har Asplöven någonsin gått på plus?

 5. A skriver:

  Det är en verklighet alla föreningar lever i, att det är tufft ekonomiskt.

  Hockeyn har överlägset minst resurser sett till övriga lag i samma serie och mångdubbelt högre resekostnader. Sett till det gör de ett jäkla bra jobb med att få ihop det och marknadsföra vår kommun. Gå på matcherna, köp lotter för alla våra lag (bandy,hockey, fotboll etc) så blir deras vardag betydligt enklare.

 6. Asplövenfantast skriver:

  Det är inte så lätt få ekonomin och gå ihop på så litet ställe som Haparanda är lite industrier m.m. Men Asplöven har gjort det jäkligt bra vilken fin reklam för Haparanda och ha ett så bra hockeylag i stan. Så jag tycker att det är värt och satsa skattepengar och hjälpa Asplöven för det satsas säkert pengar på mycket onödigt.

 7. A skriver:

  300tkr på en omsättning på 12-13mkr är inte allt.

 8. Nils-Christer skriver:

  Frågande: Om man ska jämföra de få skattekronor som var och en betalar till Asplöven så gör jag otroligt mycket hellre det än betalar för ”trivsamma Haparanda-foldrar” etcetera som ingen över huvud taget bryr sig om. Jämför marknadsföringsvärdet.

 9. frågande skriver:

  Hur många av spelarna är från Haparanda? Varför ska vi stötta folk som kommer utifrån och spelar i Haparanda? Det är i så fall inte haparandaborna som åstadkommer något.

 10. Daniel skriver:

  Det kommunen ger i bidrag är ju en struntsumma i jämförelse med många andra kommuner i Sverige.. Senaste exemplet är Gävle som går in med 25 miljoner över 5 år.. Visserligen shl men ändå.. Samma sak i ö-vik.. 15 miljoner per år i 10 år framåt.. Där snackar vi stöd från kommunen.. Så det asplöven får är en droppe i havet..

 11. Nils-Christer skriver:

  Daniel: Problemet är att i Haparanda ska ingen tro att de är något. Det var bättre på kalottligans tid, inte behöver staden någon positiv PR, inte…

 12. Icing!! skriver:

  Övik och Gävle redovisar det öppet vad dom satsar på sina klubbar.Men i Haparanda sker det i skymundan.Kommunen går in och betalar resor,som klubben inte har haft råd att betala m.m

 13. frågande skriver:

  Och Haparanda lever på minus hela tiden! Ekonomin är kört i botten. Hur stor är Haparandas kassa för oförutsedda utgifter? Som jag har förstått är kassan tom.Hur var det nu, hur många av spelarna är från Haparanda?
  En droppe i havet? Men om man inte har havet då, bara en liten pöl?

 14. frågande skriver:

  Jag hade fel; Haparanda har dock ett hav, ett hav av skulder!

 15. Daniel skriver:

  De åren asplöven spelat kvalserie har de sökt om extra pengar.. Förutom dessa känner jag inte till det du nämner Icimg.. 600k fick de debutsäsongen för att sanera ek och efter det 300k per säs.. Rätt billig reklam för Haparanda om du frågar mig. Men du verkar ju väldigt insatt så du kan ju gräva i detta och komma med de korrekta siffrorna..

 16. Offside skriver:

  Jaha nättrollen har vaknat igen, var ett tag sen (!).

 17. Nils-Christer skriver:

  Frågande: Är det inte bra att spelare kommer utifrån och vill representera Haparanda? Det är väl bra reklam om något. Bygdens söner klarar väl knappt att hålla sig kvar i div 4 oavsett sport utan hjälp utifrån. Du kanske föredrar det tillsammans med foldrarna ”Trivsamma Haparanda” som ca 8 personer hämtade från resebyrån tidigare.

 18. Viggo skriver:

  Daniel, Hur var det med de 700.000 de fick förra året för att klara elitlicensen? Var det sponsorerna som betalde det eller var det skattebetalarna?

 19. frågande skriver:

  Hur många av spelarna kommer från Haparanda? Ingen har svarat på frågan.Vet ni inte?

 20. Janne J skriver:

  Det så kallade marknadsvärdet av att ha ett lag i högre serier tas ofta upp,, det bör ifrågasättas. Ger det nått, finns det undersökningar på det. Jag tror inte på det. Men vist är det spännande att en lite ort som Haparanda är där uppe i högre serier i olika idrotter.

 21. K-G skriver:

  Självklart sticker det i ögonen då man hela tiden värvar nya spelare o räkningar lämnas obetalda. Det är styrelsens o revisorernas ansvar att stoppa vansinnet.

 22. He he skriver:

  Vilka är med i styrelsen och vilka befattningar har man???
  T ex vem är kassör?

 23. Jens skriver:

  Frågande: vad är ditt problem? Är du kapabel att surfa in på den här sidan och dessutom trycka rätt tangentkombinationer borde du väl kunna hitta asplövens hemsida? Där finns den info du behöver.

 24. Daniel skriver:

  viggo: kan varit 700 men nämnde 600 i mitt tidigare inlägg som kommunen gått in med.
  frågande: 2st om du räknar med Salmela som är från Torneå men spelat i Aspläven under sin juniortid.
  K-G Går tyvärr inte i och med elitlicensen så sprid skit nån annanstans.

 25. tomten skriver:

  Frågande: Kolla övriga allsvenska och Shl-lag. Inte har dom bara spelare från deras respektive städer? Är du född i en grotta eller? Det är just människor som du som gör dålig reklam för Haparanda. Bakåtsträvare.

 26. Viggo skriver:

  Har någon förening lag högt upp i seriesystemen eller om någon förening vill ha lag högre upp behövs värvningar av spelare utifrån. Det är tyvärr en realitet i dag. Ingen förening som vill utvecklas, gå framåt och klättra uppåt klarar det med ”egna” spelare.
  Problemen kommer sedan när kalaset skall betalas, när en förening växer/har vuxit och ekonomin inte hängt med och här kommer vi till pudelns kärna.
  Skall en förening år efter år ”räddas” av skattebetalarnas pengar?

 27. frågande skriver:

  Ska man tro på tomten för att vara progressiv? Det verkar så. Man får absolut inte säga som det är. Fortsätt du att leva i dina drömmar.

 28. abc skriver:

  Man blir så trött på att de alltid finns dessa negativa och bakåtsträvande människor. Såna stora summor har inte Haparanda kommun sponsrat med Så att de är era 33% skatt som betalar asplövens spelare som ni verkar tro. Jämför kommuner där de sponsras med miljoner och ännu mer miljoner. Testa att glädja er åt att Haparanda har ett hockeylag i näst högsta serien. Om de inte intresserar alla de gör de ju inte men orka vara så negativ åt allting.

 29. Nasuabo skriver:

  Intressant diskussion, flera återkommande teman; oro över skattemedel, jantelag och oro över byareviret, samt troligen på sina håll lite nöje av att vara ”troll” och busa på nätet. Jag gick i fällan och blandar mig i diskussionen. Asplövenkritikerna må säga sitt, men jag tror de flesta Happisbor stöttar Asplöven, så sant som att få eller inga i New York Rangers kommer från Manhattan, att New York gillar Henrik Lundqvists insats, och att Paris är mycket glada över Zlatan! Stora starka Asplöven!

 30. Nasuabo skriver:

  P.s. Apropå tjatet om kommunens kostnad för de 300 tkr som Asplöven får i bidrag, så är det förmodligen betydligt mindre pengar än vad Asplöven betalar tillbaks i kommunalskatt för de anställda tränarna, kanslipersonalen, och några spelare som är skrivna i kommunen. För övrigt är det också kul att läsa broschyrer om trivsamma Haparanda! D.s.

 31. Daniel skriver:

  Viggo du verkar ha förståelse för att asplövens A-lag inte bedriver någon social verksamhet.. Men att de År efter År räddas av skattebetalarnas pengar? Vilken värld lever du i? Asplöven omsätter nog 13-15 miljoner så man kan väl inte påstå att 300 000:- räddar föreningen även om det säkerligen är en betydande slant.. Ta fram siffror som visar att de räddas av kommunen år efter år och redovisa dem, säkerligen fler med mig som skulle vilja se dem.

 32. Janne J skriver:

  Kasta ord som bakåtsträvare är ett bevis på att man har dåligt med argument,, det är sunt att detta diskuteras, vad är rätt vad är fel,, alla har rätt att ha åsikt

 33. Nasuabo skriver:

  Hoppas Sam Marklund, som artikeln men kanske inte flertalet av kommentarerna handlar om, lyckas bra liksom laget, och att Sam känner sig välkommen i sin nya hemstad, och att Sam och Asplöven fortsätter sätta ljuset på Haparanda. Kom gärna med fler inlägg, Haparandabladet är ju också sponsor av Asplöven, och ju mer inlägg, ju mer läsare, ju mer reklamintäkter, utan att bekosta skattebetalarna 🙂

 34. pekka skriver:

  Marknadsvärdet i hockeyn är nog större än vad många tror svårt att mäta, Kenttä o co gör ett stort jobb och de vet att det kan inte bli någon långsiktig satsning utan ut med femton spelare och in med lika många varje år. Dett ger ingen kontinuitet och påverkar ekonomin i stor grad.
  På tal om marknadsvärde så bidrar också bandyn. Se på vilket mediedrag kring damernas säsong med semifinal. Och när multiarenan är klar kan löven spela inför 3.000 pers och då kan en topplacering komma till.

 35. Anders Bäckström skriver:

  @Frågande! Det är nog ganska talande för mentaliteten i östra norrbotten som du skriver: ” Hur många av spelarna är från Haparanda? Varför ska vi stötta folk som kommer utifrån och spelar i Haparanda? Det är i så fall inte haparandaborna som åstadkommer något.
  frågande 7 juni 2014 kl. 18:41″ Problemet för många här är bristen på initiativförmåga tyvärr. Lätt att sitta på ”läktaren” och kritisera!

 36. Icing!! skriver:

  Pekka:Kan ju bli så också att Asplöven spelar matcher i div 1 inför 2600 tomma platser.Och hur ska dom finansiera träningar och matcher när timhyran för multiarenan ligger på ca:1500:-/tim dygnet runt i 8 månader.

 37. Daniel skriver:

  Icing: Risken finns alltid i såna projekt.. Men varför tänka så negativt.. No guts no glory

 38. Nasuabo skriver:

  Håller med Daniel, det kanske finns nån paragraf i Jantelagen som lyder ungefär ” Hellre lyss till att grannens sträng brast, än att spänna sin egen båge”, men det känns inte så konstruktivt, bättre ösa på även kommande säsong!!