Skopunkten lägger ner i Haparanda

HAPARANDA: Butiksutbudet i Ikanohuset förändras, butiken Skopunkten stänger. 

Under måndagen bekräftade Skopunktens butikschef, Anette Rantalankila uppgifterna som kommit HB till känna, gällande att skobutiken kommer att stänga.
– Men vi vet inte när ännu. Vi fick veta det under förra veckan, säger hon till HB.
Butiken sysselsätter fyra personer och butikschefen uppger att de kommer delges mer information och detaljer kring stängningen senare under veckan.
Butiken öppnade 2006.

Publicerad i Haparanda Taggar: ,
9 kommentarer om “Skopunkten lägger ner i Haparanda
 1. Andreas Österling skriver:

  Tråkigt!
  Handeln är under stark förändring och konsumentens köpbeteende är påtagligt otroget. Var handlar du dina varor? Vilka kriterier är viktigast för dig? Vi lever i ett materiellt överflöd och närheten till ett par nya skor eller vad som helst, ligger bara några webbsidor bort. Stora butiker med bara ”en” varugrupp känns kanske lite gammaldags och en förändring är nog ett nödvändigt ont. Icke desto mindre är det DU och JAG som aktivt väljer var VI handlar och vilka vi vill ska överleva.
  Handla lokalt och i egen hög person i den mån du kan! Ge ”din” butik återkoppling till förbättring.

 2. Affe skriver:

  Kommer inte att sakna Skopunkten, dom sålde ju ändå bara engångsskor som höll max en halv säsong.

 3. Resultaten skriver:

  Jo såhär blir det, tom vår kommun är otrogen och väljer att beställa stort sett allt från södra Sverige.

 4. inget för haparanda skriver:

  kakka kenkä kauppa loppu 🙂
  no ei se kannatte!!

 5. Affe skriver:

  Bättre att momspengarna hamnar i Sverige då man handlar söderifrån istället för att handla i Finland.

 6. Resultaten skriver:

  Affe:

  Så du tycker 08 och andra större orter ska få sitt och leva med Happisbornas pengar, men inte lilla Torneå. Hur tänker du?

  Du tänker på skatteintäkter men hur mycket av det går till oss egentligen?

 7. Handlare! skriver:

  Action skall det vara, det går inte att låta varorna ligga i hyllorna vecka efter vecka. Om inte varan går att sälja, så sälj 4 för 2, när ni ser att 3 för 2 inte säljer. Varorna måste omsättas och man måste köra med olika drive hela tiden.
  Lagerhållningen kostar pengar. Ett inarbetad företag har börjat blanda in prydnadssaker i sitt sortiment/verksamhet och där tror jag man tappar sitt image. I slutändan vet man inte vad företaget har sitt ursprunliga kunnande.

 8. JA-avtalet skriver:

  Österlings floskler är ju redan ”kända” sen minst 10 år. och har inte i varje fall till dags dato förändrat nått!! är inte konkurrens plötsligt bra? högern tycker de i varje fall.

 9. Enok Nitti skriver:

  Det finms 4-5 loppisar i närområdet där man kan hitta bättre och billigare skor än hos Skopunkten.Tidigare fanns Erätukku där med liknande brist på kvalite’jag gjorde misstaget att köpa ett par gummistövlar där.Dom sprack sönder.Det finns också bättre skor i outletbutikerna