Skördemarknad i Armasjärvi

ARMASJÄRVI: Med samma koncept som i fjol genomfördes skördemarknad i strålande solsken i söndags i Armasjärvi.

Se bildgalleri här

Programmet innehöll, förutom försäljning av ortens produkter, musikunderhållning med Bosse Lindberg, tipsrunda sammanställd av Birger Wiippa, samt älgköttsoppa och fika inne i byastugan.

Bland försäljarna fanns Peter Johansson. Han har kommit igång bra med att torka tomater från Hietalas i Korva och lägga in dem i olivolja med smakfull kryddning.

– Jag började för tre år sedan. Tomaterna torkar jag på folkhögskolan, men det fortsatta jobbet gör jag skolköket i Juoksengi. I år kanske det blir att torka 2.000 kilo tomater. Jag marknadsför dem som midnattsolstorkade. Ibland får man idéer som måste förverkligas, förklarar han.

Maria Pudas farfar, Folke Pudas, startade jordgubbs- och svartvinbärsodlingar för flera decennier sedan. Familjen fortsätter och nyttjar odlingarna genom att tillverka saft, gelé och sirap, som hon sålde på marknaden i byn.

Syskonen Henny, Wilhelm och Oskar Wippa odlar ekologiska morötter i massor på mark som de arrenderar i Hedenäset. I lördags fick de lön för sitt hårda slit med skötseln.

HBs reporter skämtar med Inga-Lill Thiger-Taavo att det gått troll i henne och med Lena Kummu att hon fått tomtar på loftet. De tar inte illa upp då förklaringen är att de skapar troll respektive tomtar i massor och väcker positiva kommentarer för dem bland såväl ung som gammal.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: ,
6 kommentarer om “Skördemarknad i Armasjärvi
 1. Stig Aspholme skriver:

  Jag hade gärna kommit om jag vetat om det!

 2. Ensomintegillargnäll skriver:

  Stig, ibland missar man evenemang. Men det går inte att skylla på att det inte marknadsförts! Både på kommunens hemsida, Facebook (på sidor jag sett att du är aktiv), annonser och affischer. Vill du ha en personlig inbjudan? Känns ju lite orättvist mot alla andra som flyttat från kommunen. Vem ska isf göra det jobbet? Har läst dina inlägg på Facebook där du försöker hitta en syndabock. Men tyvärr, här är det nog du själv som missat. Sånt händer ibland och det är bara att gå vidare.

 3. Bocken Bruse skriver:

  Stig är på ständig jakt efter syndabockar.
  Kanske dags att ändra inriktning.

 4. Stig Aspholme skriver:

  Jag lade in ett förslag om att kommun info kunde ha en sändlista till intresserade, som inte bor kvar. Det vore kul att vid sådana tillfällen kunna knuta kontakter. Kan vara att jag gnäller, men jag gör det med mitt namn utskrivet. Det fick jag lära mig under min uppväxt i Armasjärvi. Feg är jag inte!

 5. ensomintegillargnäll skriver:

  Men hur ska denna sändlista se ut? Stort jobb att ta reda på alla som flyttat från kommunen genom åren. Om man ändå ska gå till sin dator för att läsa detta mejl om evenemang, så kan man ju lika kolla på Facebook eller kommunens hemsida. Vem ska upprätta denna sändlista undrar jag också? Hur man än gör, så kommer ändå folk att missa evenemang. Vem ska vi då skylla på?

 6. Stig Aspholme skriver:

  En sändlista fungerar så att man skriver in sig på denna lista som då automatiskt skickar ut intressant info. Detta är inga märkvärdigheter, alla företag, butiker, föreningar m.fl. har denna tjänst. Det bör ju vara kommunen dataansvarige, som lägger till dena tjänst, inga konstigheter alls. och med denna tjänst så behöver ingen ta åt sig om missad info. då är det upp til var och en att själva aktivera detta. Men det vore fortfarande ärligare att skriva sitt namn, när man gör sk. påhopp!