UPPDATERAD: Avlossade skott på Seskarö – polisen kom inte

HAPARANDA: Två unga kvinnor som färdades i bil på Seskarö besköts på skärtorsdagskvällen av en beväpnad och misstänkt drogpåverkad man. Polisen larmades omgående efter det inträffade – men, polisen struntade i att åka till brottsplatsen. ”Skrämmande oansvarigt” anser de inblandade.

De två unga kvinnorna passerade busshållplatsen mitt emot sågen på Seskarö när beskjutningen inträffade vid 22-tiden i torsdags.

Den misstänkte mannen befann sig i den busskur som finns på platsen. Skottet träffade enligt uppgift rutan på bilens passagerarsida, där satt förarens kamrat.

Vapnet ska ha varit en så kallad soft air-gun.

Lyckligtvis skadades ingen i bilen allvarligt.

När ingen polis infann sig på platsen, med motiveringen ”vi har ingen patrull att skicka”, ringde en anhörig på lördagen till polisen för att få en förklaring till varför polisen struntat i att rycka ut till brottsplatsen. Svaret som senare angivits var att resurserna var upptagna för ett mordförsök i Kalix kommun.

De två unga kvinnorna i bilen är i 20-årsåldern. Polisen fick in larmet 22:04.

Den som uppges ha hållit i vapnet har identifierats och är nu misstänkt för framkallande av fara för annan och skadegörelse.

Publicerad i Haparanda, Polis, Svenska
21 kommentarer om “UPPDATERAD: Avlossade skott på Seskarö – polisen kom inte
 1. Ferrum skriver:

  När jag var med om en trafikolycka i Haparanda så fanns ingen polisbil i närheten. Den patrull som skulle bevaka Haparanda befann sig i Arvidsjaur. Förstår ni avstånden som våra poliser patrullerar i? Det är otroligt stora arealer.

 2. Eva skriver:

  Antingen kommer polisen inte eller så är den timmar borta.
  Hände oss, paniken man kände går ej att beskriva.

 3. Bosse batong skriver:

  Men vänta här nu, är detta verkligen sant? Ni hänvisar inte till några källor. Vem inom polisen har rubricerat händelsen som mordförsök? Jag tycker det verkar som att hb går på rykten. Hur vet man att mannen var drogpåverkad? Om det stämmer som det är skrivet är det en jätteskandal att polisen inte agerat, men jag kan bara inte tro på artikeln, även om avstånden är långa för polisen. Ny rättvisande artikel imorgon med hänvisning till någon namngiven inom polisen är på sin plats. Ingen gagnas av skandalrubriker utan täckning!

 4. Jojo skriver:

  Gärningsmannen var förmodligen någon ur de kända ”problemfamiljerna” på Seskarö.

 5. Raimo skriver:

  Först telefonkö sen är det bara tur om dom kommer ens samma dag. Sen samtidigt lär ju aldrig poliserna räcka till när man behöver gripa dessa nötter om och om igen, sen släpps det ut till samhället…

 6. Bosse batong skriver:

  Vad bra att artikeln nu är mer nyanserad! Det är förstås dåligt att ingen polis kunde komma, men det var iaf inte mordförsök som det först sades i artikeln.

 7. Nänä skriver:

  Behöver inte vara från nån ” problemfamilj”. Det är knarket som förstör ungdomarna.

 8. Vart är vi på väg skriver:

  En person skjuter med vapen mot folk och polisen kan inte komma…

 9. Jojo igen skriver:

  Problemfamiljerna på Seskarö är familjer med föräldrar till knarkande och kriminella barn som ställer till med ett helvete för omgivningen på Seskarö. Mångar föräldrar är själva missbrukare och är välkända av polis, socialtjänst och psykiatrin. Vad gör socialtjänsten? Vad gör kommunen? Absolut ingenting!

 10. Rock skriver:

  Låt den finska polisen överta rondering, bevakning och ingripande längs gränsen på den svenska sidan.

 11. Alltså? skriver:

  En Soft air gun gör ej så stor skada så den krossar en sidoruta..
  Dåligt av polisen att inte ta detta på fullaste allvar!

 12. Ferrum skriver:

  Rock: Jag skulle tro att finländarna har samma problem med bemanning under helger och storhelger.

 13. EnSomVarPåPlats skriver:

  Alltså?: Det kan den definitivt göra. Finns riktigt kraftfulla varianter av dessa tyvärr

 14. Larsa skriver:

  Kanske hade fullt upp med att jaga katter så att dom kan ruinera någon stackare, verkar ju inte finnas någon begränsning hur långt man kan åka då.

 15. Fattigt skriver:

  Troligtvis är det väl ingen softairgun utan koldioxid luftpistol.

 16. Belsebob skriver:

  ”Låt den finska polisen överta rondering, bevakning och ingripande längs gränsen på den svenska sidan.”

  Varför? Är väl inte Finlands problem?

 17. Raito skriver:

  Belsebob, kanske menar Rock att Finland kan annektera Tornedalen. För min del vore detta helt okej, för ”våra” politiker har svikit oss totalt.

 18. ej razisd skriver:

  många sannfinnländare som plötsligt får tillfälla att ösa ut sin galla över SD:s politik i sverige

 19. kainu skriver:

  Håller med Raito..vi har blivit svikta totalt av ”våra”politiker som inte lever bland vanligt folk.dom har mycket viktigare folk att satsa pengarna på än svenska skattebetalare och pensjonärer.vita kristna är något ont som måste bekämpas.

 20. kainu skriver:

  ej razisd…ha ha SD:s politik i Sverige..bra trollat

 21. Västkustens vänner! skriver:

  Tornedalens poliser har bara en uppgift och det är att bötfälla människor för enklare trafikbrott som tex att köra några kilometer med oskattad släpvagn! När det är skarpt läge och de behövs, då kommer de inte! Kanske vänder de sig och somnar om!