Skriver fabler om kommunledningen

ÖVERTORNEÅ: Vänsterpartipolitikern Christina Snell-Lumio skriver fabler om kommunledningen. Efter ekonomikonferensen la hon ut ett exempel på sociala medier.

Snell-Lumio är Vänsterpartiets ordförande i Övertorneå kommun och på distriktet. Efter det att kommunledning, nämndsordföranden med flera varit på ekonomikonferens i Luleå publicerade hon följande text på facebook.

”När Svinet höjde rösten skakade mössen och gömde sig bakom iPads, block och pennor. Vadan detta? Räven och illern var frånvarande, björnen hade somnat i sitt ide. Rättning i leden morrade hunden och mössen hukade sig ännu mer.”

– Jag tycker att det är roligt med fabler. Har skrivit fabler tidigare, men inget som jag gett ut. Får se om det blir klart, säger hon när HB ringer upp henne.

Det visar sig att Roland Kemppainen känner till den här texten. Så här säger han:

– Kommunchefen Rolf Kummu sa till i all välmening under ekonomikonferensen och jag instämde.

– Snell-Lumio sitter för övrigt tyst hela tiden och säger inte ett ord. Hon har stor politisk makt, men jag anser inte att hon använder den. En enda sak sa hon under hela konferensen. Det var under den öppna debatten och något om kortsiktigt och långsiktigt. Det som föreslås och som är bra för kommunen hänger jag med på, men det som några nu sysslar med är taskspeleri och svartmålande av allt och alla. Överallt försöker man ta billiga poäng.

Christina Snell-Lumio å sin sida hänvisar till att hon tagit upp en rad viktiga frågor i kommunstyrelsen.

– Kommunledningen använder härskartekniker för att tysta debatten. Det är många som blir tysta. Kommunledningen borde få utbildning i de olika härskarteknikerna, så att man blir medveten om hur mycket de används. Att ta plats, och att vara tyst, allt är fel. Denna härskarteknik kallas för dubbelbestraffning. Oavsett hur du gör så gör du fel, framhåller Snell-Lumio.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Skriver fabler om kommunledningen
 1. April skriver:

  Det var samma sak med svartmåleriet när Linda var kommunalråd. Hon kallades för envåldshärskare, bedrev enmansshow m m, m m.
  ”Det finns ett parti som alltid är och förblir det största! De missnöjdas!”

 2. Roland Juntti skriver:

  Om man skrev en fabel om Kristina och kallade henne för kossan som inte ens sa mu skulle det direkt bli ramaskri om kvinnligt förtryck eller manlig härskartaktik från hennes sida.

 3. Anders skriver:

  Vad sade Simon Fors? Och Hurtig?
  Vilken vokabulär!? De kan inte dölja sin egentliga ideologi.

 4. Sven-kristian Kieri skriver:

  Simon Fors är väl fullt upptagen med att twittra om hur härligt det är att Thatcher avlidit. Den mannen alltså…

 5. demokrati tack skriver:

  Kritisera andra när man i eget parti accepterar personer som önskar livet ur politiska motståndare. Det luktar illa!

 6. Mörkrädd skriver:

  Jamen, jösses! En vädjan från en kommunbo, vore att lägga ner all politisk aktivitet i Övertorneå. Det spelar ingen roll vilken färg skjortan har. Alla har det sina brister och fel. Nej, nu är det dags att ta Övertorneå till en annan nivå utan politiskt drabbel. Avskaffa dagens mönster och koncentrera sig på sak frågor är enda utvägen, oavsett var förslagen kommer ifrån. Man blir mörkrädd när man tänker på att vi har en grupp människor i ” kiss och bajs” stadiet som styr.