Skyddsstoppet hävt mot Pajala församling

PAJALA: Arbetsmiljöverket har för andra gången hävt Kommunals skyddsstopp mot Pajala församling.

I torsdags lade Kommunal skyddsstopp mot Pajala församling, det andra inom loppet av två veckor.

Och för andra gången häver Arbetsmiljöverket det belagda stoppet. Motiveringen är att man inte ser att situationen medför någon övervägande risk för medlemmarnas liv och hälsa.

”Men vi har precis nåtts av uppgifter att stora förändringar är på gång”, uppger Ingela Olsson, skyddsombud på Kommunal till nsd.se.

Kommunal fick sent under fredag eftermiddag reda på att Luleå stift går in med externa resurser för att göra förändringar på arbetsledningssidan, uppger nsd.se.

HB har redan i december 2014 berättat att det råder arbetsmiljöproblem inom Pajala församling. Det handlar om den psykosociala miljön vilket har lett till att flera personer sagt upp sig och andra har varit sjukskrivna.

För några veckor sedan rapporterade också HB om att Arbetsmiljöverket, efter en anmälan från Kommunals regionala skyddsombud, riktade skarp kritik mot församlingen och krävde att åtgärder vidtas för att komma tillrätta med problemen.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Skyddsstoppet hävt mot Pajala församling
  1. ÄNNU MEDLEM skriver:

    Jag undrar hur det blir i framtiden i vår församling? Oroande vibrationer, tyvärr! Man kan bara hoppas att stiftet tar hand om tömmarna med regler som gäller inom svenska kyrkan. Punkt och slut! Läs lagarna till samtliga anställda och tumma inte på något- då inser alla att det är jämlika krav på var och en. Tycker någon att ”lagarna” är fel, då får man lov att antingen acceptera eller gå. Samma regler och krav skall gälla var och en, oavsett vederbörandes livsåskådning. Så är det på alla andra arbetsplatser! Det blir aldrig ordning om allas åsikter skall beaktas!