Släck lyset för miljön

Om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 jordklot, men vi har bara ett.  Bild: Wikipedia

Om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 jordklot, men vi har bara ett.
Bild: Wikipedia

TORNEDALEN: Nu på lördag den 24 mars infaller earth hour mellan klockan 20.30 och en timma framåt. Kampanjen infaller årligen sedan 2007, på initiativ av Världsnaturfonden.

Earth hour är en global kampanj och världens mest utbredda miljömanifestation som går ut på att släcka ner all belysning samt stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater, detta med syfte att uppmärksamma klimatfrågan.
Årets Earth hour-tema är- ett hållbart liv på vår enda planet.
Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk, skriver WWF på sin hemsida.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: , ,
3 kommentarer om “Släck lyset för miljön
  1. Kura skriver:

    Undra hur många jordklot jänkarna, ryssarna, kineserna och indierna skulle behöva.

  2. Mad Max skriver:

    Vilken tur att vår tv också går på gasol. Så alapp vi sitta helt i mörkret. Onödigt hyssande detta. Vi kan inte med våra medel rädda planeten.

  3. Futurum casus skriver:

    Problemet sitter i att vår planet överbefolkas och alla vi rika i väst tar del av enorma rikedomar och lyxkonsumtion. Samtidigt pågår den sjätte stora massutrotningen av djur vilket borde oroa fler. Sist det hände var för 65 miljoner år sedan då dinosaurierna dog ut. Sverige bidrar med överbefolkning nu förtiden.