Asplöven föll i förlängning mot tabelljumbon

KARLSKRONA: AHC förlorade tisdagskvällens jämna bortamatch mot Karlskrona med 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1), men fixade i varje fall en poäng.

Petter Nilsson står i Asplövens kasse.

FÖRSTA PERIODEN: U-båt siktad hemmalagets målgård!

Falskt larm. Pucken på glid i stället. Två minuter och ett skott mot gästernas kasse. Karlskrona har startat optimistiskt.

Fem minuter och två lag som avvaktar. Matchens första utvisning drabbar Asplöven efter fem blankt. Inga problem under första minuten. Gästerna städar också bort den andra.

Lite mera puck för hemmalaget och 5-3 i skott efter drygt tio minuter. Och när matchuret hunnit fram till 11.30 står det 1-0 till Karlskrona. Petter Nilsson chanslös efter ett snabbt anfall.

Men minuten senare får Asplöven chans i fem mot fyra: ett par heta lägen men inget mål. Dock en biljett in i matchen.

Gästerna på väg att äta sig in i handlingen med fyra kvar av perioden. PP för Asplöven dryga minuten innan pausvila, men 1-0 står sig in i andra.

11-7 i skott. Timo Leinonen het i hemmakassen.

ANDRA PERIODEN: Fortsatt fem mot fyra för gästerna, men inget godis. Än.

Men Asplöven har inlett mellanronden starkt. Tyvärr får man en kalldusch efter 1.46, då Karlskrona ökar på till 2-o. Ytterligare ett numerärt överläge för gästerna efter fyra och en halv.

Inget mål nu heller. Asplövens spel i numerärt underläge har varit skakigt under hela säsongen. 3-7 i skott efter drygt åtta minuter indikerar dock på ett starkare bortalag.

Och har man sett: 1-2 genom Patrik Bergström efter 8.19. Med assistpoäng till backen Alexander Deilert och Anton Gustafsson. Knappa minuten senare sätter hete Emil Bejmo 2-2 frammatad av Peter Wennerström och Oscar Johansson. Hemmalaget tar time-out.

Ett par minuter av relativ stiltje, med ett Karlskrona som ånyo försöker spänna muskler. Mycket puck för Asplöven, men en motståndare som vill kontra.

17.01: Karlskrona decimerat med en gubbe, men bortalaget får inte pp:t att funka. En hockeymatch går som bekant i vågor. 11-16 i skott, rena vilda västern. Och ett bortalag som har ett litet övertag inför sista.

TREDJE PERIODEN: Jämnt så det förslår.

Två minuter, två skott för Karlskrona. Fyra minuter och ett Asplöven som ökar tempot något. Men man lever lite farligt: hemmalaget har åter initiativet och får spela fem mot fyra efter 5.29.

Första minuten lugn. Så även den andra. Men Karlskrona har skjutit nio skott efter lika många minuter. Asplöven ett under samma tid.

Tid för hjältar att kliva fram med nio minuter kvar. Ytterligare en möjlighet för gästerna i numerärt överläge. Femte chansen i spelformen under aftonen, men man kammar åter noll.

Inne i sista fem. Fyra. Tre, mot sudden. Asplöven tar time-out efter 18.18, rävspel.

Asplöven bärgar minst en pinne. Matchen till

SUDDEN: Spel fyra mot fyra max fem minuter.

Inget skott når målmännen under första minuten. Men redan efter 1.44 kan Karlskrona trycka in avgörande 3-2. Detta efter att Asplöven haft en bra möjlighet anfallet innan.

2.664 åskådare bär hemmalaget till seger. Något att tänka på för Asplövenfansen inför matchen mot Malmö på torsdag.

– Tillfälligheter avgör. I första perioden håller Petter Nilsson oss kvar i matchen, men sedan tycker jag att vi har chanser nog för att avgöra, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

En suddenförlust är alltid sur, men när solen går upp (eller rättare sagt mörkret glesnar något) i morgon, känns nog fyra bortapoäng som ett fint facit för den senaste vägtrippen.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
6 kommentarer om “Asplöven föll i förlängning mot tabelljumbon
 1. Julius skriver:

  En bedrövligt dålig 1:a av Asplöven

 2. Arbetare skriver:

  ”Relativt lätt bortaseger 2-5, eller hur det nu var?

 3. Lasse Stenman skriver:

  Det kallas för optimism och betyder att man hellre hoppas än målar fan på väggen.
  Det är skönare lyss till en sträng, som brast,
  än att aldrig spänna en båge, som den gode von Heidenstam en gång skaldade.

 4. Anders Bäckström skriver:

  Asplöven har på 2 bortamatcher tagit 4 av 6 poäng:)I ärlighetens namn så hade Asplöven de klart farligaste chanserna, men en viss Timo Leinonen i Karlskrona såg till att i stort ”spika” igen. Är övertygad om att Malmö får det riktigt svårt i Arena Polarica

 5. Geronimo skriver:

  Bra jobbat igen Löven och klockren analys Lasse! Två gjorda mål av Löven, fem mål totalt, och varje bortapoäng bokförs som en vunnen poäng, du satte tipset! För att skoja med ubåtstemat kunde man väl förvisso likt våra ubåtsturister förneka att vi förlorade eller hävda att vi inte var där, men istället tar vi med oss poängen och tittar uppåt i tabellen! Jag ser fram emot nya kämpatag! Vi ses snart på en rink nära dig!

 6. Anders Bäckström skriver:

  Jag tycker också att det är en fantastisk service som HB bjuder oss läsare på, och vilket engagemang från Lasse & Co:) Mycket bra jobbat