Släppta och gripna igen

HAPARANDA: I morse greps och anhölls två personer misstänkta för inbrott. Det är samma personer som nyligen erkänt inblandning i den senaste tidens inbrottsvåg och nu misstänks för nya brott.

Det är mindre än två veckor sedan en av de nu gripna männen erkände att han ligger bakom den våg av inbrott som sköljt över Haparanda under sommaren. Hans kumpan gjorde vissa medgivanden och de släpptes på fri fot.

Men tiden i frihet varade inte länge. I morse greps de igen och blev under förmiddagen anhållna misstänkta för två av de inbrott som skett under helgen och tidiga veckan.

Bland annat misstänks paret för ännu ett inbrott på apoteket där den ena mannen tidigare erkänt att han brutit sig in vid ett tidigare tillfälle.

De är bägge i 25-årsåldern och är tidigare kända av polisen, men inte för några spektakulära brott.

Det är ännu för tidigt att svara på om de återigen kommer att släppas på fri fot i väntan på rättegång, när de nu misstänks för ytterligare brottslighet.

– Det kan framstå som märklig att de blev utsläppa, men bara för att man blir släppt från häktet betyder inte att man är fri från straff. De var ett korrekt beslut vid tidpunkten, säger polismannen Johan Claesson, som är enhetschef för brottsutredningar i östra Norrbotten till HB.

Publicerad i Haparanda Taggar: ,
5 kommentarer om “Släppta och gripna igen
 1. Enok Nitti skriver:

  Går det inte att sätta på dom nån typ av fotboja som larmar så fort dom kommer i närheten av ett apotek?

 2. Hybris!! skriver:

  Hur tänker åklagaren i det här ärendet? Man släpper fri 2 misstänkta inbrottstjuvar, som får härja ute i det fria igen. Tar man inte hänsyn till dom som har blivit drabbade av inbrotten tidigare. Lås in dömda brottslingar för ett bra tag över.

 3. Bep Weijand skriver:

  Det är nog bäst att polisen behåller stöldgodset. Annars blir det stulna för andra gången!

 4. Janne Johansson skriver:

  De är inte dumma dom där busarna, vet att de kommer få ett enda straff så varför inte fortsätta påföljden. Blir inte längre i buren för det, ett jättefel i vårt rättsväsende.

 5. Hybris!! skriver:

  Du har tyvärr rätt Janne!!