SLP varslar 15 anställda

ÖVERTORNEÅ: Med hänsyn till fortsatt dålig orderingång tar SLP till åtgärden att varsla 15 av sina anställda från årsskiftet.

Karin Prytz, som nyligen tillträdde som vd för SLP, efter Göran Simu, säger till Haparandabladet:

– Vi lägger varsel för elva kollektivanställda och fyra tjänstemän från 1 januari. Samtliga kollektivanställda finns i Övertorneå medan några av de berörda tjänstemännen finns på andra orter. Exakt vilka som berörs vill jag inte kommentera ännu, förklarar Karin Prytz.

Metallfackets Keijo Nahkiaisoja konstaterar att framtiden inte verkar lysande för företaget.

– Det här är naturligtvis inte roligt. Vi för diskussioner och i veckan kommer Metalls ombudsman till oss. Jag har jobbat här i 23 år och det har gått upp och ner. Branschen är svår. Vi hoppas naturligtvis ändå att det ska lösa sig, säger han.

Av de aktuella varslen berörs förutom Metalls även Unionens medlemmar. Vid verkstaden i Övertorneå jobbar för närvarande 42 anställda.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
5 kommentarer om “SLP varslar 15 anställda
 1. Stig Aspholme skriver:

  Börja tillverka fiskearkar!

 2. Sixten Johansson skriver:

  SLP specialtillverkar i stål på en växande, men svår marknad. Små serier + kvalitet blir dyrt för både köparna och företaget. För att hitta en billigare tilläggsprodukt att serietillverka kan förslagsverksamheten utvidgas. Man kan utlysa en öppen pristävling där t ex 50.000 kr fördelas bland de fem bästa förslagen. Företaget presenterar sin specialkompetens och anger riktlinjerna noga. Även om inga förslag realiseras får man PR, många studerar internet-materialet och intresset kan ge nya kunder.

 3. Stig Aspholme skriver:

  Ibland kan du Sixten leverera riktigt vettiga förslag.

 4. Sixten Johansson skriver:

  Jag försöker bara vidareutveckla dina och andras idéer, Stig.

 5. Feghet.. skriver:

  Ojdå… Nu, helt plötsligt varsel…men…men..Göran Simu…han, visste inget… Eller?