Småföretagarna är förbannade

TORNEDALEN: Stadsministern gör ingenting för att hjälpa småföretagarna, det menar Småföretagarnas Riksorganisation.Fredrik Reinfeldt höll nyligen sitt sommartal och han retade upp Småföretagarnas Riksförbund som hade väntat sig positiva nyheter. Istället tycker de att alliansen fokuserar på fel frågor. Därför publicerar man en debattartikel där man kritiserar statsministern och moderaterna.

Bland annat menar man att istället för att sänka skatter borde regeringen satsa på fler jobbskapande åtgärder.

”Samhällets tillväxtmotor, småföretagarna, får i stort sett ingenting som kan stimulera dem att expandera sina verksamheter. Moderaterna kommer än en gång visa att de är ett av Riksdagens minst småföretagsvänliga partier och att bland annat våra synpunkter och förslag är särintressen som kan ignoreras”, skriver Småföretagarna bland annat i debattartikeln.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
13 kommentarer om “Småföretagarna är förbannade
 1. alli skriver:

  Kanske dags att rösta på annat parti

 2. Fd-Bybo skriver:

  Det är den arroganta stockholmshögern som styr och ställer. Den behöver inga råd från lantisar, och minst av allt från norrländska sådana. Den vet allt bäst själv och stöds av portföljbärarna från Danderyd som vet precis hur de ska sko sig själva, först och främst.

 3. Liberalist skriver:

  Alla företag ska klara sig på egna meriter ty det är marknaden som alltid ska styra!
  Bidrag och avdrag är två sätt att sno från de riktiga skattebetalarna och företagarna!

 4. Kristoffer Wedholm skriver:

  Helt rätt Liberalist. Varför ska välmående och fungerande företag (via den skatt de betalar) ge konstgjord andning åt mindre lyckade företag?

  Företag som har bevisat att de funkar ger pengar till dem som ännu inte visat att de kan bli lönsamma. Högrisksatsning med skattemedel.

 5. Fd-Bybo skriver:

  Håller med dig, Kristoffer Weholm. Staten ska inte heller privatisera samhälleliga verksamheter som fungerat hyfsat i flera mansåldrar, bara för att subventionera någon privat ‘fly-by-night’ operatörs penningbegär. Jag har en bestämd känsla av att i stort sett alla de senaste 25 årens avregleringar/privatiseringar inte har gagnat 99% av folket, men de har drivits på av stockholmshögern, som inte ser landet bortom tullarna.

 6. Sixten Johansson skriver:

  En intressant diskussion. Själv tvivlar jag på att de senaste 25 årens enorma kapitalförstöring på alla möjliga områden direkt kan skyllas på de partier som fattat olika beslut vid olika tidpunkter och jag kan inte se att det har spelat så hemskt stor roll vilka som haft makten. Politiker, ekonomer, experter vet bara alldeles för lite om hur stora öppna system verkligen fungerar och vad följderna av olika förändringar blir. Mycket ordande om åtgärder på ytan, men väldigt lite kunskap på djupet.

 7. Janne Johansson skriver:

  Nu skall vi ta det lugnt med att skylla på höger,, s har börjat privatisera med…HSB är inte oskyldig,, kanske skall stå,, han som BESTÄMDE ,,

 8. Anders Bäckström skriver:

  Sixten J, du är en klok man!

 9. Företagare skriver:

  Håller fullständigt med småföretagarna. Alliansens s.k företagsvänliga politik förskräcker. Varför lyssnar inte regeringen på småföretagarna? Centerns oreserverade moderatstöd kommer att straffa sig vid nästa val. Nästa år har vi chansen att byta till en ny regering.

 10. Vem mjölkar kossorna? skriver:

  Att det gick bra med handmjölkning av kossor i 3000 år innebär inte att det skulle gå bra idag.

 11. Fd-Bybo skriver:

  Man vet att något har gått allvarligt åt skogen när kommunisterna börjar vara de enda som har kvar sitt sunda förnuft.

 12. Sixten Johansson skriver:

  De populistiska utspelen har ju börjat: (m) vill ha jobbskatteavdrag, (s) ska fånga pensionärerna. Blockpolitik och uttjatad, tom retorik hela året framöver. Tänk om en eller flera politiker skulle pröva ett aldrig skådat grepp: vara ärliga, inte stryka väljare och media medhårs, bygga sina val på bästa möjliga kunskap, respektera och lyssna på motståndarna i och utanför de egna leden, tålmodigt förklara hur komplicerad verkligheten är, genast medge och beklaga misstag. Skulle de få våra röster?

 13. staffan skriver:

  Politiken bygger till 80% på mer pengar till dem som redan har det och dem som inte har pengar slåss för att få en del av dessa pengar.
  Var och en står sig själv närmast när det kommer till sin spets! Detta är den s.k. ideologin!