Sötsaker och kött står högt i kurs

TORNEDALEN: Den varugrupp som haft starkast försäljningsutveckling hittills under 2000-talet utgörs av sötsaker, enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån. 

Under åren 2000 till 2016 har försäljningsvolymen av sötsaker ökat med genomsnitt 3,2 procent årligen och under det sistnämnda året lade svenskarna i genomsnitt 3.000 kronor på att handla sött. Godis, choklad och glass utgör den största underkategorin.

Det livsmedel som svensken spenderade mest pengar på 2016 utgörs av kött. I genomsnitt handlades det i fjol kött för 3.800 kronor per person.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
2 kommentarer om “Sötsaker och kött står högt i kurs
 1. Affe skriver:

  Det är inte bara ”svenskarna” som köper kött och godis eftersom gränshandeln mot Norge, Danmark och Finland är extremt hög och detta drabbar svenskarna i statistiken över matvanor.
  Svenskarna äter mest godis och kött, dricker mest läsk, röker och snusar men verkligheten är att mycket går över gränserna.
  Så statistiken är ganska så snedvriden.

 2. lothar skriver:

  Det finns kolhydrater i mänger i den mat man äter.
  Så energi finns alldeles tillräckligt.
  Av socker blir man rund och tung! Det kan man skippa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.